| mgtow a întrebat:

Ma gandesc cand o sa am copii mei si nu stiu de la ce varsta e bine sa le explic despre sex (ca sa nu isi faca de cap cand sunt minori) si sa isi inceapa viata sexuala de la 18 ani. Voi mamele sau tatii de pe acest site la ce varsta ati inceput discutia cu copii vostri despre asa ceva?

Răspuns Câştigător
| yumeee a răspuns:

Dragă iceman, doar de-ar fi toţi părinţii aşa ca-n filme, fiind dispuşi să discute cu copiii despre asta laughing.
Spre exemplu, părinţii mei n-au discutat niciodată acest tip de probleme cu mine, (deşi am 18 ani) eu văzându-mă nevoită uneori să ascund faptul că am prieten. Dacă tot suntem la topic-ul ăsta, mie nu mi-a fost dată nici discuţia "ştii, fetiţa mea, vine o perioadă în viaţa unei fete când ea creşte şi anumite schimbări se produc în corpul ei..." laughing, şi a trebuit să mă îngrozesc aflând de la vecini şi din reviste.
Oricum, revenind la subiect, eu, când voi fi mămică, probabil voi avea această discuţie (cea despre sex) când copilul va fi prin jurul vârstei de 14 ani(poate puţin mai devreme). Eu zic că pe la 14 ani individul are o anumită doză de maturitate, necesară pentru a înţelege ce-i explic. Mai târziu de atât... poate fi prea târziu.
Oricum, din punctul meu de vedere, nu e chiar o "vârstă ideală", pentru că copiii se maturizează diferit, existând copii cu care la 12 ani să poţi purta discuţii serioase, şi copii care la 16 ani colecţionează cartonaşe yu-gi-oh laughing.
P.S: ştiu că nu-s mamă dar m-am băgat şi eu big grin

8 răspunsuri:
| fabiola a răspuns:

Discutia o incepi atunci cand ei pun intrebari.Nu trebuie sa fugi de discutie, ci sa gasesti o explicatie conform varstei lor.Nu m-am temut niciodata de o discutie, desi am baiat. Daca nu gasesc raspunsuri la tine, le cauta in alta parte.Totul este ca discutia sa fie cu bun simt, decenta.Este bine sa cunoasca consecintele si nu sa fie ferit!

| katy a răspuns:

Pe la varsta de 7-8 ani cred ca e ok sau chiar mai devreme

| Zenithf a răspuns:

Mai, asta este o problema destul de complicata, daca faci asta prea tarziu risti sa te trasnformi din profesor in elev. Eu zic ca copii stiu ceva inca de cand sunt la gradinita, ca vad ca este o diferenta intre fete si baieti, iar la scoala ajung deja sa le stie pe toate, din clasa 1. Cred ca povestea cu barza nu mai prinde, mai bine sa stie adevarul de la inceput. thinking

| GuessWho a răspuns:

As fi de acord ca subiectul acesta cu copii sa se abordeze de la 14-15 ani, deci prin clasa a7-a,cand fac ei anatomia.
totusi, eu am 15 ani,si de cate ori o intrebam pe mama acest aspect,se supara si nu mi s-a parut ceva normal.
Era logic ca eu sa doresc,sa aflu multe lucruri,pe care prietenii sau netul nu mi le poate spune.
De mult ori mi-era frica sa le zic ca am prieten, pentru ca ei se gandeau ca gata daca am prieten fac si sex.
Deci subiectu` trebuie abordat de cand copii incep pubertatea, incep sa cunoasca cat de cat viata.

| Nikcoletta a răspuns:

Pe la 12 ani ar fi cel mai corect;

greece12
| greece12 a răspuns:

O intrebare exceptionala, Iceman.Ca multi altii,si eu am invatat ce este acest lucru din discutii cu prietenii,la scoala la anatomie sau pe pielea proprie,toti evitau subiectul,toata lumea se ferea sa spuna ceva,parca era o mare rusine.Da,asa am crescut,stiind ca a discuta,a aminti despres sex, sa nu mai spun despre a face, era o mare rusine.Nu cred ca exista o varsta standard la care sa le spui copiilor acest lucru.Depinde de fiecare individ in parte.Sexualitatea se naste odata cu noi, depinde doar cand incepem sa fim constienti de ea.De ce spun asta? Fiica mea are 7 ani si dupa o vacanta cu veri si verisoare a venit acasa si m-a intrebat "ce e sex"...Si eu i-am raspuns.Pe intelesul ei, in putine cuvinte sa nu ii ia imaginatia razna.Nu-i usor, crede-ma.In fata copilului tau tu esti cel care le stie pe toate si esti singurul care il poate ajuta, pana invata sa se ajute singur.Bineinteles daca ai cea mai buna relatie cu copilul tau.Totul este sa fii pregatit in orice clipa si sa fii capabil sa ii dai orice fel de lamurire ar dori.Pe de alta parte, fiul meu, are 18 ani si-a inceput viata sexuala.Stie tot ce are nevoie, inca intreaba, avem lungi discutii.Amicale,lamuritoare,acum suntem la amanunte.Chiar ca nu-i usor.Fiecare varsta are darul si frumusetea ei, trebuie sa stii sa echilibrezi lucrurile astfel incat sa lasi oameni intregi in lumea asta incompleta.Inca o data, felicitari pentru intrebare.Te intalnesc des, desi am putin timp pe site si imi plac raspunsurile tale.Succes in continuare!

| ania a răspuns:

Copiii mei au baietii 10 si 8 ani si fiica mea 5 si am discutat deja cu ei aceste subiecte.Cand aveau baietii 4, 5 ani au fost informati ce inseamna sa faci sex de la copiii din curte si cand i-am rugat sa-mi descrie mi-am dat seama ca era vorba de sex anal.L-am spus ca pot sa ma intrebe oricand, orice si nu s-au lasat rugati: erau curiosi daca noua ne place, decat timp ai nevoie etc.Eu i-am sfatuit sa-si inceapa viata sexuala doar dupa casatorie si pana acum sunt foarte hotarati, ma rog sa le tina Dumnezeu hotararea.

| PαtнwαуTσBℓιѕѕ a răspuns:

Dupa casatorie.
Fiindcă plata păcatului este moartea,
Romani 6:23

http://www.gotquestions.org/sex-before-marriage.html