| t1na a întrebat:

Ma inteleg bine cu mama iubitului meu, dar in ultima vreme imi tot vorbeste de bine de o fosta de-a lui. I-am zis lui ca ma deranjeaza ca imi tot zice de ea, mai ales ca am avut de suferit din cauza ei. El i-a zis mamei lui ca sa nu-mi mai zica de respectiva, dar ea zice ca nu o lauda, dar pe mine tot ma deranjeaza. Stiind ca m-a deranjat faptul asta, ea s-a suparat si a zis ca nu-si doreste o astfel de nora ca mine. Am facut rau ca i-am zis iubitului meu ce ma deranja? Mi-e si rusine sa mai dau ochii cu ea... Cum sa ma comport de acum? Cum sa-i vorbesc? Sa nu mai pun la suflet ceea ce-mi zice? Dati-mi niste sfaturi va rog frumos... Nu as vrea ca lucrurile acestea sa-mi afecteze relatia pe viitor. Multumesc!

Răspuns Câştigător
| mihaela_5361 a răspuns:

Daca viitoarea ta soacra e asa de intransigenta...nasol pentru ea! Din punctul meu de vedere ai procedat bine, desi o confruntare directa cu ea era mai buna. Tu ai o relatie cu fiul, nu cu mama! Relatiile sunt separate si de cu totul alta natura, iar prietenul si mama sa ar trebui sa faca diferenta. Parerea mea este sa fi sincera cu tine si cu ceilalti, iar "fosta" ar trebui sa ramina la trecut. Nu permite comparatii intre voi doua, sunteti persoane diferite!

10 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Eu zic ca si tu esti excesiv de pretentioasa. Regula de aur este ca niciodata sa nu-ti critici socrii in fata sotului tau. Mie mi se pare rusinos sa-i ceri sotului tau sa-i faca observatie mamei lui. Uite, eu stau in casa de 5 ani cu soacra mea, dar ma port frumos cu ea. Mereu mi-a spus a si-a dorit ca sotul meu sa se fi casatorit cu o alta prietena de-a lui. Si acum cand sotul meu mai vorbeste la telefon cu acea fosta iubita (e o tipa foarte ok si suntem in relatii amicale), soacra-mea o cere la telefon si vorbesc cate o ora si apoi ofteaza dupa ea cateva zile. Si pe mine ma doare, dar acum n-o sa-mi stric casa pentru atata lucru.

daniela
| daniela a răspuns:

Cred ca mai bine ar fi sa discuti direct cu mama prietenului tau si sa-i spui cat mai frumos posibil ce si cum (gaseste si tu un discurs cat mai politicos, mai calduros si mai frumos prin care sa-ti exprimi doleantele). Daca intr-adevar te place si va intelegeti e imposibil sa nu incerce sa te inteleaga sau sa nu te faca sa intelegi tu ceea ce vrea ea de drept si de fapt sa-ti transmita. E mult mai usor asa si mult mai greu sa-l bagati pe el la mijloc.

| Linda a răspuns:

Dupa mine normal ar fi daca viitoarea soacra vrea sa iti aspuna lucruri care sa le imbunatatesti, sa ti le spuna direct fara a folosi comparatie cu altcineva. Sugestia mea este sa nu te concentrezi pe ea ci pe relatia ta cu el. Oricum intr-un anumit sens el trebuie sa inceapa sa fie de partea iubitei si mai apoi a sotiei lui.

miruna-apostol
| miruna-apostol a răspuns:

Chiar daca ai ales deja raspunsul castigator si s-ar putea sa nu mai citesti raspunsurile la intrebarea ta, eu am ales sa iti raspund, tocmai pentru ca sunt deferite de celelalte.
Am avut un "conflict" similar cu al tau. Am facut greseala sa ma confrunt direct cu "soacra". Mamele baietilor sunt putin geloase pe nurori, asa ca, de cele mai multe ori, oricare ar fi actuala, o "alta" ar fi mai buna sau mai potrivita pentru odorul ei.
Lasa timpul sa rezolve lucrurile. Daca prietenul tau de iubeste si relatia voastra e una pozitiva, ea va fi cea care va dori sa fiti prietene. Nu intra in conflicte directe cu ea, sub nici o forma.
Sfatul ti-l da o femeie "patita".

| JustMeFlory a răspuns:

Eu cred ca nu prea te place, sau a aparut o neintelegere la mijloc ceva.nu mai da ochii cu ea o perioada, sau vorbeste cu ea deschis pe aceasta tema si explica'i ca nu are de ce sa se supere.pana la urma tu te mariti cu el, nu cu mama ta soacra.asa sunt soacrele in general...li se pune pata fara niciun motiv solidwinking... dar incearca nici sa nu iti superi iubitul, sa nu ii interzici sa se duca la ea etc sau sa o vorbesti de rau cand e el de fata ca nu poti stii ce reactie va aveahappy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred ca trebuia sa vorbesti mai intai cu ea. Dar cred ca stii si tu ce se spune in general despre relatia soacra-nora.Important e sa va intelegeti voi bine.(tu si prietenul tau)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Draga mea incearca sa fi mai buna

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu zic sa raresti vizitele pe la iubitul tau in aceiasi situatie am fost si eusad, am suferit mult din cauza mamei lui, am eveitat sa ma mai duc la el acasa si acum ''alearga'' dansa dupa minewinking:*si cel mai bine, ar fi sa nu pui la suflet tot ce zice, oricum la soacre, cea mai buna e ''urmatoarea''. oricum tu nu o iubesti pe mama lui, il iubesti pe elhappy asa ca, tine de elhappybafta!

| marina_1755 a răspuns:

Daca te iubeste pe u nu conteaza ca iai spus ca doar nu traieste cu mama lui

| t1na explică:

Fara sa vreau am ales acel raspuns, astept in continuare sfaturile voastre... Multumesc mult!