| BornThisWay_9761 a întrebat:

Ma inteleg excelent cu prietenul meu si suntem impreuna de 4 luni. Acum, pe perioada a doua luni suntem in vacanta si ne vedem destul de rar pentru ca intre orasele noastre sunt aproximativ 200 km. Vom sta din nou la acelasi camin din toamna. O sa fim amandoi anul 2 la facultate. Nici nu stiu daca sa o numesc problema, dar suntem dependenti unul de altul. Vorbim foarte mult la telefon si imi zice ca ma iubeste intr-una, ca ii e dor de mine intr-una. Nu ii gasesc defecte, nici el mie. A inceput cu planurile, vrea sa ramana cu mine, sa ne facem o casa mai tarziu si toate cele. Mi-e frica de ce va fi pentru ca eu deja simt ca nu mai am nevoie de nimeni, nu mai am chef de prietenele mele, nu mai vreau sa ies fara el. Nu vreau sa ma izolez chiar asa, desi si el o face.

E normal sa se intample asa?

7 răspunsuri:
| paulpaul25 a răspuns:

Da e normal, inteleg ca mergi la facultate deci esti undeva in jurul varstei de 20 +/-, sa imi spui daca gresesc, dar daca am spus ca e normal, asta nu inseamna ca e si bine. De exemplu acum ti se pare ca toata lumea e perfecta, poate nu in unele privinte, in unele momente cand cazi la realitate...ma rog, ce vreau sa spun e ca nu iti dai seama 100% de ce se intampla cu viata ta in momentul actual. Oricum, ai spus ca nu mai ai nevoie de nimeni, prietene, prieteni si aici gresesti. O sa iti spun si de ce. Multi au gandit si vor gandi ca si tine.Sa sti ca deja se transforma in obsesie pentru persoana iubita, ceea ce e normal pana la un punct. Multi au ajuns sa isi uite partintii, sau sa se certe cu ei groaznic, pentru persoana iubita ceea ce e un lucru grav. Am pe cineva apropiat ( un prieten ), sper sa te ajuta ca iti spun povestea dar oricum, vreau sa te ajut, deci cum spuneam, acest barbat, Mircea, acum 14 ani, cand avea 21 de ani si-a gasit o iubita, asa cum zici tu, o vedea ca pe un dar de la dumnezeu, imi spunea ca e ceva incredibil, un inger sub chip de om si pentru acest inger care mai avuse o relatie anterioara si un copil de 2 ani el s-a certat cu parintii sai, care fiind oamnei de la tara, cu concepte putin diferite nu au acceptat ca el sa se insoare cu ea deoarece spuneau ei, ca odata ce a lasat un om pentru altcineva, o va face si a doua oara. A urmat o cearta groaznica sfarsita cu o ultima replica a lui Mircea: "Nu vreau sa va mai vad, nu mai calc aici cat traiesc". Si au trait foarte fericiti cam 9 ani de zile, se iubeau, credeau ca se cunosc perfect unul pe celalt cand colo...nici pe departe. Mircea intre timp si-a deschis o firma, ii mergea foarte bine. Intre timp el nu mai vorbise cu parintii lui deloc, era cam la 700 de km de ei. Mircea fuma destul de mult, fiind stresat cu lucrul, ca tot omul, in tot acest timp Monica, sotia lui o ducea destul de bine, inclusiv fetita ei care era deja cam la 10 ani. Monica, sotia lui si-a gasit alt barbat, Mircea fiind ocupat cu munca, venea tarziu acasa, nu banuia nimic. Mircea a avut o raceala banala netratata la timp si avea tuse si dureri de gat si s-a dus la doctor. Monica vorbise dinainte cu doctorul acela ca sa ii falsifice analizele spunandu-i ca are o boala incurabila si mai are de trait cateva luni de zile. Mircea a mers si-a facut analizele si a aflat vestea tulburatoare. A vorbit cu Monica, ea a jucat extraordinar, a plans, ba mai mult a mimat si o cadere in depresie..si au hotarat amandoi sa nu ii spuna nimic fetitei si sa isi continue viata atat cat va mai fi de continuat. Tot atunci au vorbit sa treaca totul pe numele Monicai ca daca Mircea va muri sa se evite complicatiile de dupa aceea. Zis si facut. Intre timp am aflat si eu tulburatoarea veste, nu imi venea sa cred, eu cunoscandu-l pe Mircea de la 8 ani, stiindul un om de care nu se lega nici o raceala, nici o gripa, dar ce sa mai faci. Si intre timp a mai trecut o luna, doua si cand Mircea s-a dus la doctor sa mai faca ceva analize sa vad cum a avansat boala, a descoperit ca doctorul se mutase in Spania. Dupa vreo doua zile cand a venit de la munca nu a mai gasit-o pe Monica acasa si s-a ingrijorat, a sunat-o, avea telefonul inchis, dar a descoperit ca toate lucrurile ei din casa disparusera. Toata chestia asta ca dupa cateva zile sa afle ca Monica a plecat in Spania cu doctorul.A schimbat toate lucrurile prin firma si l-a scos din casa pe Mircea, deoarece toate erau pe numele ei. A venit la mine cu un geamantan mic ruganduma sa ii dau 500-600 de lei ca sa isi cumpere ceva mancare. Am ramas stupefiat. Am fost cu el si la doctor si am aflat ca nu are nimic si dupa aceea am alertat politia si asa am descoperit de la o asistenta de la acea clinica de fapta doctorului si a Monicai. Au mai trecut 2 ani si una dintre verisoarele lui l-a sunat sa il anunte ca i-a murit tatal. Cred ca iti dai seama cum a cazut asta.Ca o stanca peste un ou.El care zise ca nu mai calca la casa parintilor niciodata, ca o iubeste pe Monica, acum era pus in fata neprevazutului. M-a rugat sa merg cu el la inmormantare deoarece era urat de toate rudele lui, era dispretuit. Am ajuns acolo si pot sa va spun ca rudele lui m-au tratat mai bine pe mine care eram practic un strain decat pe el. Cel mai dramatic moment a fost cand a intrebat unde e mama lui si s-a lasat tacerea. Un unchi i-a spus ca murise cu 2 ani in urma, deci cam in perioada cand el avea probleme cu Monica. Atunci a cazut jos, a fost transportat la spital dar nu a mai putut fi salvat. Nici nu a apucat sa asiste la inmormantarea tatalui sau. Medici au spus ca inima lui nu a rezistat la un asemenea soc. Acum si-au reintregit familia, el, mama sa si tatal sau, au ajuns dincolo, sigur nu in acelasi loc dar, asta e! Chiar si acum spunandu-ti tie, o persoana din spatele unui username, pentru mine, si m-a apucat plansul. Iti dai seama ce orbit a putut fi de acea persoana care a stat 10 ani cu un om pentru o casa, o masina si o firma. Sper ca in cazul tau sa nu se ajunga la asa ceva, dar eu am incercat sa iti arat ca nu poti spune ca intr-adevar cunosti o persoana nici dupa ce stai 10 ani cu ea, nu 4 luni, in cazul tau, deci ce vreau eu sa iti spun e ca toate isi au rostul lor, prieteni, iubitii si iubitele, parintii, fratii, surorile, rudele, toti! Incearca sa nu cazi si tu in faza aia in care esti orbita de dragoste! Poate in gandul tau zici sa ma duc dracului cu tot cu povestea mea! Oricum sper ca te-am ajutat! Iti urez sa ai o viata extrem de fericita!

| BornThisWay_9761 explică (pentru paulpaul25):

M-a emotionat povestea pentru ca la final sa ma amuz :"poate in gandul tau zici sa ma duc dracului". Nu m-am gandit asa. happy
Da, am 20 de ani si am mai avut prieteni, chiar o relatie de 2 ani in care nu ma simteam atat de apropiata de el.
Acum simt ca mi am gasit jumatatea, ne iubim. Din fericire, ai mei l-au cunoscut si il plac, asta e un lucru bun. Doar ca m-am speriat vazandu-ma atat de atasata de el si punandu-l pe el pe primul loc de fiecare data in detrimentul vechilor mele prietene. Nu-i vorba, si el face la fel dar nu cred ca e indicat.
Multumesc pentru povestea ta, mi-a facut placere sa o citesc. Iti doresc si eu la fel o viata frumoasa!

| Quanah a răspuns:

Am avut si eu momentele astea. Nu te ingrijora! Iti revii tu. Deocamdata, in ochii tai, nu este decat iubitul tau. Cand o sa ajungeti sa stati in aceeasi casa, te vei plictisi de aceeasi rutina zi de zi. Vei dori sa mai iesi cu fetele, cu prietenii, si iti vei reveni. Sau cine stie, poate chiar mai devreme de "prima casa" happy.

| Elly7890 a răspuns (pentru Quanah):

nu generaliza ca poate unii nu se plictisesc sa stea cu persoana iubita in aceeasi casa!

| Quanah a răspuns (pentru Elly7890):

Nu am zis ca se plictisesc sa stea cu acea persoana! Am spus ca va dori sa mai iasa si cu prietenele, nu numai sa stea in fata televizorului / calculatorului cu iubitul / iubita. Inteleg ca acele persoane se iubesc, dar crede-ma, intr-o zi tot va veni momentul cand vor dori o mica schimbare in rutina lor.

| Puffulets a răspuns:

E normal sa te gandesti numai la el si sa iti doresti sa stai cu el si sa vorbiti doar il iubesti nu? Daca nu simti nevoia sa iesi afara cu prietenele nu-i nici o problema. Va iubiti si sunteti dependenti unul de altul Asta-i un lucru bun!winking

| shtefy a răspuns:

Pai hai sa iti zic parerea mea, tu te izolezi pentru ca ti-e dor de el nu vrei sa vezi alte persoane, esti suparata....nu stiu daca e normal sau nu, eu unul nu am facut asta cat am stat departe de prietena, sfatul meu e sa incerci sa iesi sa te relaxezi putin si sa nu stai intruna cu gandul ca esti departe de el, daca iesi si te distrezi unpic o sa treaca timpul mai usor si nici nu o sa simti cum a trecut vara si te reintalnesti cu el happy