Daca nu are niciun grad de rudenie cu tine adica sa iti fie verisor da, daca are un grad de rudenie cu tine nu.
Ok mulțumesc!
Depinde cine sunt nașii de cununie ai părinților tăi. Dacă nu ai nicio legătură de sânge cu respectivul, vă puteți căsători liniștiți.
Te referi de exemplu daca sunt mătușă sau unchi?
Mă refer la legătură de sânge între tine și respectivul. Ăla este singurul criteriu care contează.
Faptul că părinții lui sunt nașii de cununie ai părinților tăi nu este relevant. Relevant este numai dacă între vreunul dintre părinții tăi și vreunul dintre părinții lui există vreo legătură de sânge.
Ok mulțumesc mult!
Nu cred ca te poti casatori din punct de vedere religios. Ca un sfat, daca doresti sa afli un raspuns sigur, poti intra in orice biserica in care exista un preot prezent si intrebi exact ce ne-ai intrebat pe noi aici.
Ia uite ce am gasit, deci raspunsul este clar NU: "Rudenia spirituală sau religioasă (πνευμaτικὴ συγγένειa, cognatio spiritualis) este raportul de rudenie care se stabileşte între naş şi fin, precum şi între consângenii direcţi ai celor doi, în urma săvârşirii Tainei Botezului sau a Tainei Cununiei."
Sursa: https://nomocanon.com/......-cununiei/