| RayKzor51 a întrebat:

Mă simt trist pentru că nu reușesc să găsesc pe cineva alături de care să pot forma o relație autentică, bazată pe chimie și conexiune reală. De Valentine’s Day am văzut cum mulți își expun relațiile, iar unele cunoștințe, deși și-au înșelat partenera, încă sunt într-o relație și par fericiți. În schimb, băieți serioși și cu intenții bune, ca mine, nu au noroc.

De fiecare dată când am încercat să cunosc o fată, fie avea traume nerezolvate, fie avea pretenții foarte mari, fie spunea că își dorește pe cineva, dar nu făcea niciun efort real pentru asta. Multe fete se plâng că sunt singure, dar, atunci când apare cineva dispus să le cunoască și să le ofere ceva serios, nici măcar nu vor să încerce.

E frustrant și obositor să tot porți conversații, să te întâlnești cu oameni noi și să încerci să creezi o conexiune, doar pentru ca, în final, lucrurile să nu ducă nicăieri. După 20 de ani, pare din ce în ce mai dificil să găsești pe cineva, mai ales când văd cum băieți care nu par să ofere mare lucru sunt mereu înconjurați de fete, în timp ce eu, care îmi doresc o relație serioasă și am intenții bune, nu am parte de aceeași șansă.

Unde pot găsi fete care chiar să fie dispuse să încerce, să ofere o șansă cuiva care le tratează sincer și respectuos? Cei care ați fost în această situație, cum ați reușit să vă găsiți pe cineva? Oare trebuie să mă prefac, să adopt o mască, să folosesc "vrajeală" sau să fiu exagerat de drăguț doar ca să atrag o fată? Sau chiar mai există fete care se pot îndrăgosti de cineva așa cum este el cu adevărat?

Eu nu am pretenții mari, doar vreau pe cineva care să vrea să mă cunoască și să fie deschisă să încerce. Dar, în lumea de azi, pare din ce în ce mai greu să găsești așa ceva.

37 răspunsuri:
| RayKzor51 explică (pentru GabiDumitrescu):

De gătit gătesc, sunt o fire creativa când vine vorba de a desena sau personaliza ceva, dar asa sunt un tip simplu si normal

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru RayKzor51):

Ok, minunat. Fa un curs de masaj. Extinde creativitatea aia si intr-o posibila relatie cu o gagica. Ai putea de exemplu sa ii povestesti uneia macar jumatate de ora chestii pe care i le-ai face fara sa te repeti si axindu-te exclusiv pe persoana ei? Nu ma refer la feluri de mincare, desigur. tongue
Multe gagici sunt complet pe cimpii si au cerinte fantasmagorice. NU ma refer la bani, nu m-am referit niciodata in cele de mai sus la astea materiale. Fii calm si monoton, dar nu fi moliciune. Fii hotarit, nu fi reactiv, da dovada de initiativa. Sint o tona de chestii de zis. A, si nu mai stiu daca s-a discutat asta, dar daca cumva esti in vreo mizerie de oras un pic mai mare decat o comuna... urgent, schimba si mediul.

| RayKzor51 explică (pentru GabiDumitrescu):

Înțeleg, îți voi lua sfatul în considerare, mulțumesc!

| PixelȘmecher a răspuns:

Înțeleg perfect frustrarea ta, dar uite o perspectivă: relațiile nu sunt o recompensă pentru că ești un om bun. Chimia și atracția nu funcționează după logica „cine merită mai mult, primește". Sunt mai multe lucruri la mijloc: carismă, compatibilitate, felul în care te întâlnești și interacționează.

Dacă ai senzația că doar băieții „neserioși" au succes, probabil că observă doar rezultatul, nu și cauza. Poate au o încredere în sine mai mare, sunt mai relaxați sau știu să creeze emoții. Asta nu înseamnă că trebuie să devii cineva fals, dar poate că merită să lucrezi la cum îți exprimi personalitatea.

În loc să te întrebi „unde sunt fetele care vor ceva serios?", întreabă-te „ce pot face ca să creez conexiuni mai naturale și atractive?". Oamenii nu sunt atrași de intenții bune, de experiențe interesante și de cum îi faci să se simtă. Răbdare, lucrează la tine și relațiile vor veni natural.

| RayKzor51 explică (pentru PixelȘmecher):

Cat sa lucrez la mine? Asa e firea mea sa fiu, un om liniștit și calm, la locul lui, nu pot fii ca altii. Ce e asa greșit sa ma placa și pe mine o fata asa cum sunt? Am cunoștințe în care fata sta cu un bărbat tăcut și liniștit, nu e genul sa ofere emotii. Pur și simplu nu pot sa fiu cum sunt unii bărbații, cum sa creez conexiuni autentice și naturale? Dacă eu sunt autentic, nu port o masca, sunt eu insumi. Crezi tu ca o sa ma placa pe mine cineva asa cum sunt? Sau voi rcompensa doar ca am bani și ofer siguranță

| AncaDT a răspuns:

In momentul in care vei incepe sa te prefaci si sa renunti la autenticitatea ta poti sa iti iei adio de la orice conexiune reala deoarece relatia se va baza pe falsitate iar genul acesta de relatie nu are cum sa fie nici fericita si nici de durata!
In primul si in primul rand trebuie sa iti pui ordine in ganduri si sa stabilesti clar ce tip de fata iti place, ce principii si trasaturi sunt importante pentru tine, cum ai vrea sa fie relatia ta cu persoana respectiva, etc.
In momentul in care iti stabilesti asteptarile si tipologia de persoana care consideri ca ti se potriveste, automat vei incepe sa realizezi si de ce fetele din jurul tau nu ti se potrivesc tie si de ce se afla in relatiile in care se afla si de ce nu are sens sa iti plangi de mila! (Aici e foarte mult de dezbatut, dar sunt n carti pe topicul acesta daca aveai nevoie de un nou hobby!?)
Pasul urmator dupa ce ti-ai clarificat asteptarile e sa stabilesti ce activitati iti fac placere si cum ai vrea sa iti petreci timpul cu viitoarea partenera iar mai apoi sa incepi sa faci ceea ce iti place fara retineri sau constrangeri! Si BOOM fara sa iti dai seama ai creat conjunctura potrivita pentru a-ti gasi sufletul pereche?
Iti tin pumnii si keep calm, orice "sac are peticul lui"?

| Hyperion7 a răspuns:

V-day este o porcărie,de ce? Pai într-o relație sănătoasă te iubești numai în câteva zile pe an? Pe bune?
Sau sa te combini atunci pentru a avea parte și tu de sex,pai atât e o relație? Sex și atât?
Faptul că își exprimă unii iubirea de V-day,arată cat de șubredă e relația cuiva.
Cu cât se afișează mai tare,cu atât nevoia de a le arăta altora că "uite ba,eu am și tu nu",de a stârni frustrare in alții.
Eu pun pariu că mulți dintre cei ce se afișează atât de intens pe rețelele sociale,au o relație toxica,unde nici nu exista sentimente reale.

Mai mult,eu o relație o vad precum o gradina.
Da,poate la început lucrurile par frumoase și simțim nevoia de a-i ușura munca celuilalt,prin însușirea atribuțiilor.
De fapt,noi transmitem celuilalt că indiferent de ce se întâmplă,eu sunt acolo,in timp ce tu poți să-ti vezi de viață.
Ceea ce e extrem de greșit! Pai daca la inceput ne-am asumat amândoi că facem efort comun,acum ce se întâmplă? Pleci?

Sau dacă unul vrea sa facă un solar in gradina,in timp ce altul vrea să facă o sera,nu duce decât la polemici și la certuri inutile.
ceea ce iar este greșit!
Decât să ne arătăm noi capacitățile in relație,cât de buni și experți suntem,n-ar fi mai ok sa facem un compromis?

O adevărată relație sănătoasă presupune munca in echipa, susținerea celuilalt, încurajarea,empatia.
Pentru că munca in doi este mult mai buna decât de unul singur.

Prin exemplele astea incerc sa îți explic că o relație nu e numai despre a fi cumva (bun la pat,înalt,cu bani, deștept) pentru că acestea sunt chestii trecătoare,dar gândește-te că în viața sunt și momente când nu se mai trezește soldățelul,nu mai ai ce pune pe masa,ce faci atunci? Pleci că nu ți se mai oferă sau ramai alaturi de acel om?
De asta nici nu mai exista căsnicii durabile,nu pentru că el înșeală sau ea vrea mii de euro sau un armăsar,ci pentru că acei oameni nu se simt apreciați, nu se simt ascultați, nu se simt văzuți, auzi, iubiți.
Mă rog, e extrem de complex, dar sper că ai înțeles totuși cum stau de fapt lucrurile și de ce lumea e nefericită.