Întrebare recomandată | Mariana2B a întrebat:

Mai nou numarul divorturilor a crescut foare mult. Care e motivul? Diferenta prea mare sau mica de varsta? Cei doi au asteptari prea mari de la partener? Lipsa sinceritatii? Care este parerea voastra? De ce?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu s-a schimbat nimic in relatia celor care formeaza un cuplu sau in istetimea acestora in a-si alege partenerul.

Ce s-au schimbat sunt vremurile. S-a schimbat felul in care societatea priveste casatoria dar mai ales divortul. Inainte cuplurile incercau din rasputeri sa-si rezolve problemele, acum, cand ceva nu merge, pur si simplu divorteaza. Nu se mai tem a fi blamati de societate pentru divort, pana la urma toata lumea divorteaza in ziua de azi. De asemenea s-au schimbat relatiile interumane, acum toata lumea e in legatura cu toata lumea, nu mai exista necunoscuti. De exemplu Facebook-ul se face vinovat pentru cele mai multe despartiri din ziua de azi. Cu totii avem prieteni care s-au despartit din cauza ca ei sau partenerul "si-au gasit" pe altcineva pe Facebook. Oamenii sunt animale simple, intotdeauna li se va parea ca ce au altii e mai bun decat ce au ei. Asa ca vor fi intotdeauna tentati sa renunte la relatia lor pentru o relatie noua ce pare, in general doar la prima vedere, mai potrivita. De asemenea oamenii (ca sa nu spun femeile) sunt mult mai tentati sa se casatoreasca din interes. Avem ca exemple "vedetele" autohtone. Aproape fiecare vedeta, in general fatuci, are cel putin o casatorie ratata in palmares. Desigur, realizeaza ca barbatul foarte bogat cu care s-au casatorit era nepotrivit pentru ele doar dupa ce si-au pus verighetele pe deget. Daca te desparti de cineva fara sa te casatoresti cu respectiva persoana nu primesti nicun ban...

36 răspunsuri:
| SimpleIsCool a răspuns:

Salut.
Acum sunt mai multe motive:ori se casatoresc prea tineri,si nu se pot intelege,nu gandesc la fel, ori ca e la moda, ori au doar interese, asta e viata, nu ai ce face.
Peace!

| Vektor a răspuns:

"Sa spunem ca ai cancer. Sentimentul de obsedare [Probabil ca poti sa iti dai seama cineva obsedat] este atunci cand vezi ca femeia nu are par [din cauza cancerului. Domnul sa ii ajute pe acesti oameni], si ce se gandeste barbatul? " sad Imi pare rau pentru ea ". Si se duce si omoara fete cu aceeasi culoare a parului, le taie parul si il lipeste de capul ei.) "

Oo this escaladed quickly...

| anonimg a răspuns (pentru anonim_4396):

Trebuie sa iti raspund, caci eu nu am vorbit nimic rau. Nu am vorbit nici de mine, nici de tine, ci de cei divortati. Mai sunt si alte motive pe care nu le-am mai punctat. Una dintre acestea este satisfacerea dorintelor/nevoilor sexuale. Si toate punctele sunt valabile atat pentru femei cat si pentru barbati.
Eu chiar as propune ca sa se dea o lege in care oamenii la scoala sa nu mai invete nimic altceva decat ce este casatoria; ca aceasta este sfanta si nu trebuie incalcata.
Mai bine este ca oamenii sa nu se mai casatoreasca si sa nu mai faca copii, decat sa se casatoreasca si sa faca copii care sa sufere din pricina lipsei de judecata a parintilor.
Cum spunea cineva: daca cei divortati ar trai in padure, n-as zice nimic; dar acestia traiesc in mijlocul societatii si sunt afectat si eu si familia mea.
O familie nu este familie daca Hristos nu locuieste acolo.

| Salu134 a răspuns:

Pai motivul este neintelegerea, sa se culce cu altu\a.Si in toate familiile persista certuri, care cu timpu se dezolvat si nu cedeaza niciunu.

| danay72 a răspuns:

Sunt multi factori.Dar iubirea si respectul ii poate ajuta pe cei doi sa nu renunte usor la casatorie.Pe situl jw.org sectiunea cupluri poti gasi articole utile despre cum sa fii fericit in familie.

| RAY a răspuns:

Parerea mea este ca prima cauza este
1 graba, uitate pe un site de matrimoniale se cauta relati, cum sa faci o relatie daca nu te cunosti cu persoana aia?
eu unu cred ca trebuie sa stai un timp cu o persoana sa o cunosti apoi sa faceti o relatie
2 lipsa imaturitati
multe persoane din ziua de azi duc lipsa de maturitate, hotarare, nu stiu ce vor
3 lipsa increderi in partenerul iubit/a
de aici si gelozia etc
4 statul social, pierderea locului de munca etc
5 noi ca oamenii creierul este construit sa cunosca experiente multe mereu noi de asta si iubirea tine 2, 3 ani apoi devine obisnuinta, de multe ori femeia face primul pas atunci barbatul riposteaza fizic si asa se ajunge la crime tot mai multe vad eu, violente, batati