Dezordine mentală numită hoarding, și tendința de a trăi în murdărie. La bază este o traumă profundă care trebuie dezgropată de psiholog și reparată.
Îți este greu, nu neg, dar lucrurile astea nu se dau din casă. Nu orișicui Poate când mama ta nu o mai fi, o să-i poti aprecia si calitățile.
Sunt anonimă
Calitatea de a sta în pat pe Facebook? Yeah, right!
Și ce-i dacă ești anonim? Expui niște lucruri jenante.
Nu îți mai judeca mama.
Peste câțiva ani, te-aș ruga să recitești postarea.
O judec. Și peste câțiva ani o s-o urăsc.
Ei da, că tu ai calitatea de a preveda viitorul. Fii un om mai blând și nu mai lua decizii la nervi.
Am fost blândă toată viața.
Cred ca ne-ar ajuta daca ne-ai zice si cu ce se ocupa mama ta, ce - cum face taica-tu in toata ecuatia asta. Cam sunt de acord cu sadrian in rest.
Tata are prietenă nu se bagă. Acum e reflexoterapeut. Lucrează 4 sau 6 ore și stă pe Facebook.
Si eu cunosc persoane ce asa au fost crescute sau educate, daca părinți sau familia ei asa a trăit asa au invatat -o si pe ea asa traiaeste.Mai sunt altii ce in urma unei depresi, despărțiri, dezamăgiri, traume ajung asa.
Tu tot ce trebuie sa faci e sa nu
iei exemplul ei si vei reusi in viata.
Frumos ți-ai lăudat mama.
Păi fă și tu ceva. Învață!
Și de ce ți scârbă să speli oala? Când ai mâncat nu ți-a fost scârbă?
Pune mâna la lucru și nu mai vorbi așa de mama ta.
Și tu ești genul de mamă facebookistă care lasă zoaie în urma ei? Învăț bine. O să laud când o să am ce.
Daca tu ai un comportament exemplar iar ea, dupa cum spui tu, are asa o rutina, problema e la ea, clar. Dar, in acelasi timp, o problema ai si tu, aceea fiind chiar mama ta. Daca asta e cazul, iti recomand sa pleci din casa cat de curand (asta daca ai 18 ani si studiile incheiate).
Referitor la ce zice tipul/tipa de mai sus, de ce sa nu vorbeasca asa de mama-sa? Care e problema? Are cel/cea care a postat situatia, vreo obligatie de toleranta fata de nesimtire si jeg? Nu cred. Ce sa invete? Eventual sa ia aminte si sa nu ajunga intr-un asemenea hal, aia ar trebui sa invete sa nu urmeze, ca are exemplu in casa o problema clara de comportament. Oamenii in general sunt tare ipocriti, problema survine cand isi exprima ipocrizia (si prostia...). De ce sa nu-si "laude" mama in halul in care a facut-o? Daca e adevarat ce spune, o poate face fara retinere.
Din nou, unii cred ca daca parintii ne-au adus pe lume, noi, fii/fiicele, avem obligatia de a suporta orice tampenie a lor. Nimic mai gresit. Dar... Sa revenim, nu-ti convine, nu mai suporti lifestyle-ul parintilor? Get out of the freaking house. Nu te tine nimeni.
Mario1996 întreabă: