Fiindca tu ai avut noroc si ai o familie careia ii pasa de tine, care iti ofera educatie, desi e destul de dificil, care iti da invataturi bune si incearca sa iti ofera o crestere nuna si un start bun in viata. Altii se nasc in familii mai nepasatoare, care isi zic: decat sa ne chinuim sa educam copilul, mai bine ii dam ce vrea el, ii face toate voile ca sa ne lase in pace. Ce daca se culca la 5 dimineata si isi distruge neuronii, lasa ca s-o descurca el, nu trebuie sa fie desteptul desteptilor. Ce daca nu mananca sanatos, lasa ca n-o muri.
E adevarat ac tu nu stii sa iti apreciezi familia si ca nu meriti eforturile lor de a te creste si a te educa, dar asta este problema mai veche: nu intotdeauna parintii buni si responsabili (ca ai tai) au copii pe masura. Asta ne arata ca nu e suficienta educatia, ca oricat s-ar chinui o familie sa educe un copil, daca acesta este rau si lipsist de suflet si minte, nu va avea nici un rezultat, ba chiar eforturile lor vor fi batjocorite. E pacat de familia ta ca nu are un copil pe masura si e pacat ca tu nu esti capabila sa apreciezi norocul pe care il ai si dupa care alti copii tanjesc. Dar anii vor trece si vei intelege, prea tarziu, ce mult ai pierdut neascultandu-i si ce sansa ai ratat in copilarie si adolescenta. Si poate vei lua exemplul bun de la parintii tai, le vei oferi si tu aceeasi educatie copiilor tai. iar poate vei avea noroc si ei te vor aprecia, te vor respecta si te vor asculta, vor manca regulat, vor dormi corect, vor invata suficient si nu isi vor bate joc de copilaria lor, asa cum faci tu acum.
Bună.
La felul cum gândești nu mă miră protecția familiei.
Ascultă de ei și lasă mofturile prostești!
Pa, pa.
Mulțumesc pentru răspuns, dar protecția familiei mele nu are nicio legătură cu felul meu de a fi. Nu răspunde fără să cunoști.
Bună din nou.
Ești pe banii părinților, nu pe a ta. Mai ai de învățat.
Pa, pa.
Doar VEZI cum se comporta alti parinti cu copiii lor.Dar nu stii ce este in familia lor.Nu judeca gresit pe unii care stiu ce spun.Ma refer la comentariul dat de tine Legiuitoarei.Din cate vad tu vrei consolare de la altii de varsta ta care patesc ca tine.Nu accepti sfaturi de la altii mai mari.Penibil!
Da eu sunt norocosu care face ce vrea nu e mare lucru, nu esti mai fericit crede-ma.
Era bine daca ne spuneai si cati anisori ai!
In familie dar si in societate este bine sa ne ghidam dupa niste reguli.
Viata fara reguli este un haos.
Parintii tai iti vor binele.
Este nevoie si de un anumit program de culcare.
Fiind foarte tanar poate nu simti cand te culci la ore mici, dar cu timpul se vor simti.
Fi multumit ca parintii tai se intereseza de tine.
Tu crezi parintii acelor adolosecti prodeza bine ca ii lasa sa faca ce vor?
Tu cum vei proceda cu copii tai? Vei urma exemplul parintilor tai sau ce ai auzit de la prieteni?
Pentru ca tu nu te-ai nascut printesa de Dorobanti asa incat sa nu conteze ce faci in viata. Daca doresti si tu un IQ de copil de bani gata atunci fii si tu libertina. A zis cineva ca parintii care dau prea multa libertate copiilor au si rezultate in meseria de parinte?
P.S: Multinationalele sunt corporatiile unde se dau salarii formate din 5 cifre. Acolo pana si femeia de servici castiga 2000 RON.
1. Daca vroiai sa imi zici ceva de multinationale trebuie sa imi zici ce se face acolo. Nu imi pasa de salarii, nu o sa aleg in viata mea dupa bani, o sa aleg meseria care imi place indiferent de dezavantaje
2. Eu cred in ''iluminati ''. Si daca e totul adevarat, asa cum cred, si ei exista, lumea o sa o ia spre rau, nu spre bine. Toate schimbarile care par bune se vor dovedi rele.
1. Asa credeam si eu cand eram de varsta ta, intre timp mi-am dat seama ca nu am cum sa traiesc facand doar ce-mi place, nu fac fata financiar.
La multinationale se fac de toate, depinde de profilul multinationalei. O sa-ti dau cateva exemple : Coca-Cola HBC Romania, Mercedes-Benz Romania, Barum Automotive, Henkel Romania, Colgate-Palmolive Romania, etc.
2. Eu nu, sunt povesti de adormit copii mici, exact ca in biblie. Povestile despre fortele din umbra care vor sa ne conduca sunt inventate sa ne distraga de la probleme reale din juru nostru : delapidari, criza economica, vanzarea resurselor tarii pe nimic s.a.m.d Toate conspiratiile au un sambure de adevar (ca altfel nu se nasteau) dar de aici si pana la a crede cuvant cu cuvant ce se spune este cale lunga. Cel putin eu nu sunt asa naiv sa pun botu la tot.
1. Mersi ca mi-ai zis ce se face acolo, acum sunt si mai sigura ca nu o sa merg acolo in viata mea. Mai bine ma fac dealer de droguri decat sa fabric Coca-cola, cea mai mare otrava, cea mai idioata chestie existenta pe planeta.Mai bine fumez jointuri la greu decat otrava asta! Pasta de dinti, care contine Fluor, de asemenea afecteaza glanda pineala.
2. Daca nu exista, de ce toate produsele alimentare sunt pline de idiotenii? Daca au fost asa destepti oamenii si au creat calculatoare de ce nu sunt in stare sa faca alimente sanatoase? De ce ne otravesc? De ce e acceptat avortul? De ce mass - media promoveaza doar non valori? De ce nu ni se prezinta la tv decat necazuri si niciodata aproape ceva bun? De ce majoritatea vedetelor straine la inceput erau oameni normali si au devenit niste... exemplu Miley Cyrus s-au cum s-o scrie. De ce? Pentru ca se vrea dominarea si sa fim slabi.De ce exista atatea religii toate cu niste reguli idioate departe de ce vrea cu adevarat Dumnezeu? ( daca exista)
3. Faza cu banii..de acord, daca adori meseria de vanzator, nu te faci vanzator ca nu rezisti. Dar eu vreai sa ma fac procuror sau criminalist ( cel mai mult as vrea la SRI dar nu am sanse). Lasa-ma cu multinationalele, am inteles ca esti fixat pe asta, dar nu e singura meserie buna si ti-am zis ca sa nu ma mai tampesti cu asta. Facem cam mult spam...scuze ca raspund mereu si nu pun punct conversatiei dar mereu mi-a placut sa imi spun parerea.
Parintii adevarati,fac tot ce este posibil,sa-si protejeze copilul,sa-i dea o educatie, sa aiba un organism sanatos, sa-l protejeze de un mediu nociv, sa aiba un viitor.
Din aceste motive, poate ti se par exagerate,"restrictiile" parintilor tai.Nu stiu, poate exagereaza, poate nu, dar ceea ce sunt sigura(si iti spune o mama si o bunica), este ca-ti vor numai binele.Cu timpul, cand o sa aiba incredere in tine, o sa fie sigur ca gandesti lucid si corect, atunci poate o sa mai "dea drumul la fraie".
Faci foarte rau, ca te culci la 5 dimineata,deoarece organismul,neodihnindu-se,are de suferit, chiar daca esti in vacanta.Tu crezi ca ei nu-si dau seama? Gresesti, cat de curand or sa te vada cat esti de palid si obosit!
Cand o sa ai familia ta, copii tai, sa te gandesti la cum incercau parintii tai sa te ocroteasca.Sunt sigura ca o sa faci si tu la fel!
Incearca sa vorbesti cu ei,poate chiar cu tata,sa-i explici ca prea te tin din frau,sa te lase putin mai liber in vacanta,sa te tii de cuvant cand promiti ceva(mai ales la ora cand trebuie sa vii acasa),sa le faci cunostinta cu prietenii tai, chiar in acasa, ca doar asa, cunoscandu-i, vor sti cu cine umbli pe afara si vor avea incredere in tine.
Toti am trecut prin asta!
Dorinta lor este de a te educa corespunzator. Dupa ce ai luat masa cu mama si bunica spune-le:
Ca apreciezi eforturile lor de a te educa corespunzator, vorbeste despre tine(cum esti, cum gandesti) asta le va linisti.
Trebuie sa intelegi ca unii parinti sunt mai flexibili in gandire spre deosebire de altii(atitudinea rigida vine din frica de a nu esua ca parinte, din frica ca tu nu vei ajunge o pers semnificativa).
Incearca sa le integi si sa respectii ceea ce spun ele suficient cat sa nu le superi dar nici tu sa nu ramai cu frustrari.
Succes
Pentru ca asa e viata, nedreapta. Multi parinti cred ca asa ne vor binele, fara sa isi dea seama ca fac doar rau. Ce ma enerveaza prostii cu,, le vei multumii mai tarziu ''. De ce sa le multumesti cand iti strica cea nai frumoasa perioada, adolescenta. Dupa 25 de ani si asa viata va fi grea si urata, ce mai conteaza atunci? Incearca sa te impui..sa stai cateva nopti in care sa nu dormi ( nici nu sta la tv sau asa, stai degeaba) si fa i sa vada ca nu dormi.Si zi-le ca asa vei face mereu daca nu te vor lasa sa dormi cand vrei
Ce sfat poate sa dea un pusti de 15 ani,care vrea sa faca "prostii multe,chestii nebune"? Daca nimereste in anturajul tau,sigur educatia pe care o capata de acasa,asa restrictionat cum este,va avea de suferit! de copii ca tine, incearca parintii lui sa-l pazeasca.
Dar, poate o sa te maturizezi si tu si o sa-ti dai seama incet, incet, ce este bine si ce nu.Nici parintii tai, nu cred ca-ti vor raul.
1. Sunt fata
2. Da ma, vreau sa fac chestii,, nebune''. Sa ma distrez.Sa merg in alte orase xu prietenii la concerte etc. Asta fac copiii care stiu sa se distreze
3. Nu iti permit tie, un necunoscut de pe un site, pe care un om matur clar nu ar intra, sa zici ceva legat de educatia mea.Invat foarte bine, am media de admitere 9.40, nu fumez, nu ma droghez, nu fur.
1.Bine pustoaico!
2. Poti sa mergi unde vrei, cu singura conditie, sa te lase parintii.
3.Te contrazic! Iata ca sunt multi oameni foarte maturi(si in gandire si ca varsta), care intra pe acest site, tocmai ca sa dea niste sfaturi pertinente.Eu fac parte dintre acestia.
4. Vrei nu vrei, avem posibilitatea, sa va raspundem(chiar si la unele intrebari proste, puerile).
5.Bravo tie,daca inveti bine la scoala,nu fumezi,nu te droghezi,nu furi.Dar la bunul simt(chiar si cand sati de vorba cu cineva de varsta ta,dar mai ales, cand stai cu cineva mult, mult, mult mai mare), stai foarte rau.Aroganta,nu prea prinde bine unui copilas ca tine!
6. Daca ar afla parintii tai, cum te adresezi unei persoane mult mai invarsta decat tine, cred ca ti-ar taia "portia" de la ce iti place tie mai mult:"DISTRACTIA!
7. Sper sa ramai acelasi copil cum afirmi ca esti, dar politetea se invata de mic!
8. Sfaturile pe care vrei sa le dai, mai gandeste-le inca o data, cand vrei sa le postezi, fara sa cunosti anumite lucruri.
Sa auzim numai de bine!
Ma comport frumos cu persoanele mature : DIN VIATA REALA. Pe internet, poti avea si 100 de ani, nu ai cum sa imi dovedesti si nu am de ce sa vorbesc altfel. Cat despre sfat...copilul asta nu vrea sa faca cine stie ce mare prostie, vrea si el sa manance cand ii e foame si sa se culce cand ii e somn si nu il lasa. Ti se pare normal?
Ei vezi,asta inseamna maturitate in ceea ce gandesti:ai cum sa stii(dar sa si afli foarte usor!)daca cineva este micut, micut ca tine si mai invarsta, mai matur, ca mine.
Dar ce sa-i faci, poate asa eram si eu in vremea copilariei.Ca am si uitat cand a fost.
Acum aveti tupeul mai mare, deoarece "vorbiti" din spatele calculatorului.
Sa auzim numai de bine!
''Dupa 25 de ani si asa viata va fi grea si urata, ce mai conteaza atunci?''
Pai conteaza. Una e sa fii angajat la o multinationala sau sa ai propriul business si alta e sa lucrezi la spalatorie sau la shaormeria din colt.
Si de ce ar conta educatia in exemplele tale? Conteaza cata carte stii si ce cultura ai. Nu se mai cauta oameni educati care asculta de altii, nici macar de parinti.
Nici macar la liceu militar sau academia de politie nu e prea multa disciplina Fumeaza aia de 15 ani prin camine.
deci nici macar la asta nu e asa strict..iti dai seama ca la o multinationala abia daca,, conteaza
O persoana needucata n-o sa fie in stare sa coordoneze niciodata nimic, nici macar pe ea insasi. Toate persoanele inteligente si care au reusit ceva in viata pe care le-am intalnit sunt extrem de educate si de bine organizate. In schimb ai si tu partea ta de dreptate, am avut un prieten care la 20 de ani isi luase Passat CC. Era un taranoi needucat si nu muncise in viata lui. Acu zace pe la Jilava.
'' Nu se mai cauta oameni educati care asculta de altii''
Tu ai impresia ca eu as angaja pe cineva sa faca ce vrea el? Pe ce lume traiesti? Ai muncit macar o zi la o multinationala sa stii ce-i aia? Aia n-au timp nici sa se pise.
Ca sa reusesti in viata trebuie sa fii in stare mai intai sa te disciplinezi pe tine.
1. Nu m-am referit sa faca ce vrea la seriviu ci sa treaca peste regulile si legile din constitutie.Toti astia mai nesimtiti si hoti au succes in cariera. Si ti-o spun sigur pentru ca la serviciul tatalui meu asa e.
2. Altceva nu gasesti..nici nu stiu prea bine ce e aia multinationala si nici nu ma intereseaza ce este, nu ma pasioneaza si nu o sa vreau in viata mea sa lucrez acolo. Eu ti-am zis la general. Cand e mai tare un procuror? Cand condamna pe cineva, fie acel ci eva si vinovat sau cand declara sincer ca nu gaseste vinovatul? Prima varianta.Cand e mai tare un avocat? Cand minte pentru cel care la angajat sau cand zice la tribunal: Da, clientul e vinovat? Se numeste Romania! Si de fapt, Terra pentru ca nu suntem singura tara asa.
Si nu imi spune tu mie cu Ponta, Basescu si alti idioti din astia sunt educati. Apropo, stiu din surse sigure..seful politiei in Bucuresti dadea bani la o c*rva minora sa faca ***. Cata educatie
Daca te uiti la stiri ai sa observi ca toti smecherii incep sa infunde puscariile pentru ca nu mai merge cum mergea pana acum. Suntem tara membra UE si in curand o sa fim in zona Euro si Spatiul Schengen. Tarile civilizate din Europa nu gasesc inca un mediu prielnic pentru business si investitii la noi asa ca au dat un ultimatum politicienilor nostri : ori scapati tara de hoti si smecheri ori plecam si va lasam sa muriti de foame. Asa ca teoria smecheriei incepe sa cada. Poti sa fii un vizionar si sa-ti dai seama ca viitorul nostru este sa fiim sclavi pe plantatie sau poti sa te minti singur ca smecheria va tine in continuare.
Acei copii sunt lasati de capul lor. Mai tarziu o sa le multumesti parintilor tai ca au grija de tine. Ei nu-ti vor raul, vor doar sa ajungi bine. Daca o sa fii prea de capul tau, nu o s-o iei pe calea buna.Inainte pe vremea cand era mama mica, erau copiii tinuti din scurt, si se si vede ca generatia lor au un simt bun fata de generatia de astazi. Bucura-te ca parintii tai au grija de tine, altii nu au sansa asta.
Daca te uiti pe la televizor, vezi feluri si feluri de chestii care se intampla cu copiii in ziua de azi. E normal ca parintii sa-si faca griji si sa limiteze chestiile care le faci.Nici eu nu ma apucasem de fumat sau de drogat cand eram mai mica si stiam foarte bine ce trebuie facut, dar totusi mama ma tinea din scurt. Crede-ma ca e mai bine asa.Parintii tai vor doar sa stie ca copilul lor e in siguranta, vor sa te protejeze si nu ar trebui sa vezi asta ca pe ceva negativ.
Ai incercat sa discuti cu ei,sau macar sa le explici ce nu iti convine? In mare parte,asa patesc si eu cu ai mei, dar nu e problema asa mare pentru ca stiu ca nu imi vor raul cu toate astea :/. Inseamna ca le pasa cu adevarat de tine daca iti mai atrag atentia, chiar daca nu realizezi acum, o vei face candva .
PS nu vreau sa fiu inteleasa gresit, doar imi spun parerea .
Recunosc problema cu care te confrunti. Ideea e ca parintii si bunicii tai te vad inca asa, ca pe o copila, nu realizeaza cat ai crescut si cat te-ai maturizat. Trebuie sa ajunga sa o cunoasca pe noua "tu". Eu zic sa stai sa vorbesti mai mult cu ele, subiecte mai complexe decat cum a fost la scoala. Subiecte in care sa iti arati modul de gandire. In plus, mergi spre schimbari mici, de genul: la pranz sa te lase pe tine sa alegi ce si cat sa mananci. Seara, spune-le ca vrei sa citesti dintr-o anume carte si ca te vei culca cand te oboseste cititul. Cat despre activitati gen mers la concerte, spune-le din timp ca vrei sa mergi (1-2 saptamani inainte) si spune-le cu cine mergi si unde se desfasoara. Eu am fugit la un festival de muzica in alt oras in adolescenta si relatia mea cu ai mei a avut mult de suferit, si-au pierdut increderea in mine pe mult timp. Vorbeste cu ei inainte, arata-le ca ai toate detaliile puse la punct (transport, bilet), ca stii in ce te bagi si accentueaza ca te duci acolo pentru muzica, nu ca sa te imbeti sau pentru baieti. Incearca sa interactionezi cu ei de pe pozitie mai egala, arata-le ca esti desteapta, ai crescut, ca stii ce pericole exista dar ca tu iti obtii distractia din surse mai safe. Capul sus!