anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Mama iubitului meu,(soacra) e nebuna.Nu vrea sa ii trimita bani de mancare ca zice ca sta pe banii ei si ca ii strica aiurea; femeia e in strainatate o duce bine.Baiatul nu fumeaza,nu bea, nu iese afara cu prietenii sa strice banii, pur si simplu sta si se joaca pe pc, nu are treaba cu nimeni si e linistit.Intr-o zi eram la el si maica-sa ne-a dat telefon si ne-a intrebat ce mancam, si i-am zis ca poate ne comandam pizza (noi obisnuim sa ne luam pizza o data sau de 2 ori pe saptamana), la care ea spune pe un ton normal : no bine, cum vreti voi.Asa ca noi ne-am comandat si desigur ca dansa ne-a intrebat ce am decis pana la urma si cand i-am zis ca pizza,iar pe seara,dupa ce plecasem eu, a inceput sa ii faca un scandal monstru ca de ce tot isi comanda pizza, ca de ce nu mananca mancare gatita si alte chestii. Iubitul meu deocamdata sta singur ca bunica-sa a plecat pe perioada verii la tara, iar dupa ce soacrei i s-a terminat concediul de 2 saptamani(care l-a petrecut in Romania) a plecat inapoi in strainatate si numai intr-un scandal il tine pe baiat.
A mai ramas cu 60 de lei, bunica-sa nu are sa ii dea ca are si ea pensie cu care plateste facturi, iar maica-sa nu ii mai scrie de vreo saptamana si ultima data il injurase de toti sfintii pe bietul baiat si el nu facuse nimic decat sa isi comande de mancare ca ii era foame.
Maica-sa e destul de tanara sa zic, are 38 si tot ii spune ca de ce nu merge la munca,ca sta pe banii ei, ca de abia asteapta ca ea sa moara sa ii ia averea si tampenii de genu', ceea ce e total eronat, femeia e dusa rau cand o apuca crizele.
El de abia ce a luat bacul si a aplicat la facultate, se bucura si el de vacanta, ce sa lucreze?
Ce e de facut? Eu obisnuiesc sa ma inteleg tare bine cu ea insa nu indraznesc sa ii spun ceva.Imi e tare mila ca e in situatia asta si ca maica-sa e asa de tampita de nu ii trimite bani de mancare, iar pe mine nu ma lasa sa ii dau bani sau sa ii cumpar mancare.

9 răspunsuri:
| Freya1 a răspuns:

Pai de ce nu isi ia ceva part time? Mai bine traieste din pensia bunici?
De ce nu isi gateste el, sau tu daca tot ii esti iubita si nu vrei sa moara de foame?

| Bondarel99 a răspuns:

Poate ca mama lui asteapta sa isi gaseasca el ceva de munca si nu accepta sa il mai intretina acum ca nu mai e la liceu. Dar daca e la o facultate la zi nu cred ca are cum sa lucreze si mama lui ar trebui sa ii dea o mana de ajutor. Si nu ar trebui sa o faci tampita, daca ea nu vrea nu ai ce sa ii faci.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

E mare sa isi caute de lucru

| Iunix a răspuns:

Mda... sunt mulți părinți care înebunesc imediat cum copilul a devenit major.
E bine că nu trebuie să plătească chirie şi facturi.
Ca o prietenă bună îl poți ajuta şi tu cu mâncare sau cu câțiva lei. Dar ar cam veni timpul să-şi caute un loc de muncă, acum de început şi fără experiență pentru bani ar trebui să încerce cam orice ( legal, normal )
În legătură cu ultima frază, penibil. De parcă mă-sa ar fi lipită de tine.

| Tataru_Ionut_2001 a răspuns:

Mie nu mi se pare normal cum se comporta cu el! Dar ce legatura are faptul ca nu se inteleg cu faptul ca tu vrei sa il ajuti si sa ii trimiti bani?

Bula
| Bula a răspuns:

Fata draga,
Daca ai sti tu, cati tineri studenti lucreaza chiar si noaptea, sa-si plateasca chiria, cheltuielile de intretinere, mancarea, transportul etc., toate langa plata cursurilor!

In vacanta ar putea merge sa lucreze la un santier, salarul in mana pentru un muncitor necalificat fiind mai mare decat multe pensii!
Evident, este mai comod sa comanzi mancare prin cathering, dar cu banii ce le da pentru 3 portii de mancare intr-o zi, o familie cu doi copii traieste bine, daca gospodina din familie este buna, priceputa!

Cel mai bun comandant este "Ministerul de Interne", adica stomacul gol.
Daca nu mai primeste bani nici de la mama, nici de la bunica, atunci va fi nevoit sa se intretina singur, sa munceasca pentru bani. Abia atunci isi va da seama ce inseamna banul lucrat.

Cu orice ban dat la cineva apt de munca ii faci si lui un mare rau: nu va invata sa se intratina, sa se gospodareasca singur.

Iar in ceea ce te priveste, iti recomand sa nu-i dai bani, mai ales daca nu le castigi tu!
Dandu-i bani, vei creste un trantor, iar tu vei ramane doar sluga lui de care va profita tot mai mult...

| Violleta2022 a răspuns:

Ar putea sa se angajeze, daca are nevoie de bani!
Este clar ca maica-sa i-a taiat subsentia ca sa-l scoata din casa, de pe computer, ca nu-i normals a trandavesti toata ziua, jucandu-te pe PC in loc sa sa-ti iei viata in maini si sa mergi la munca.

| mihai69 a răspuns:

Apucă-te de gătit atunci...

| Emma30555 a răspuns:

În primul rand nu ți e soacra happy, e doar mama prietenului tău, apoi el nu ar trebui sa i mai zică ca își comanda pizza, asta o enervează i se pare ca de banii aia putea sa își cumpere diverse alimente mai sănătoase. Pe de alta parte e posibil sa i trimită bani mai mulți decât crezi tu, iar el sa ii risipească aiurea sau asa crede ea. Nu ți face griji ca o sa i trimită bani nu o sa l lase sa moara de foame dar cred ca vrea să-l responsabilizeze un pic sa fie mai matur și sa și dea seama de valoarea banilor. Sunteți ca doi copii imaturi de 12 ani. Încearcă sa vezi un pic mai în ansamblu, nu cred ca femeia e asa nebuna cred ca doar e supărată