| GabyGabbryella a întrebat:

Mama mea are diabet zaharat si uneori ii scade glicemia.Bea apa cu zahar ca sa-i treaca, dar astazi nu i-a trecut.Ce pot sa fac ca sa-i treaca? Adica ce poate sa mai i-a in afara de apa cu zahar?

Răspuns Câştigător
| Brăila_Ana_Cosmina_1997 a răspuns:

Pai ....de obicei hipoglicemia, adica scaderea glicemiei apare in cazul diabetului atunci cand iti injectezi prea mult insulina, sari peste mese.Sigur aveti ciocolata, bomboane sau sucuri indulcite in casa, nu? Chiar si cu un oreo se rzolva dar mama a sa aiba mereu prin preajma ciocolata sau un suc indulcit si totul se va rezolva. Oricum, trebuie ceva dulce, nu doar apa cu zahar

3 răspunsuri:
| OneGentleman a răspuns:

Salut fii cu mare bagare de seama si la sfatul medicului si niste observatii medicale sunt de folos, din cate stiu eu sucul de morcovi creste glicemia si...
1. Cartofii copţi, chiar fără grăsime, cu un indice glicemic de 85.
2. Băuturile pentru sportivi, deşi bune pentru rehidratare şi remineralizare au un indice de 78.
3. Dulciurile fabricate industrial, de exemplu napolitanele care au indicele glicemic 76
4. Unele mărci de cerealele „integrale" au indice glicemic peste 75
5. Pâinea albă are un indice glicemic de 73
6. Pâinea integrală are un indice glicemic de 71
7. Covrigeii au un indice glicemic de 72.

auran
| auran a răspuns:

In primul rand ar trebui sa mearga la medic pentru revizuirea medicamentelor sau a cantitatii de insulina - altfel, poate pune mana si pe o bucata de paine daca nu are ceva dulce la indemana ( poate avea si cuburi de zahar). Sanatate

| Pitzipoanca a răspuns:

Din ce cauza ii scade glicemia?