Buna Mihaela,
Acum depinde de varsta pe care o ai. Daca esti majora si muncesti poti sa va mutati impreuna chiar daca va veni dupa tine.
Impresia mea e ca esti inca dependenta financiar si mama vrea inca sa te controleze/prorejeze.
Ii este frica sa nu suferi si nu spum ca e bine sau nu.
Daca iti doresti sa fii cu baiatul acesta poti fii. Eu as sta de vorba cu mama ta sa iti explice de ce nu ii place de el si care ar fi pericolul fiind cu el.
In felul acesta ii dai impresia ca ii asculti ingrijorarile.
Are 27 de ani si nu munceste nicaeri,de aia parintii o joaca cum vor ei, mi se pare normal.
Ea nu vrea sa riste, daca se muta la ala si mai tirziu ala ii da liber, e deja omu ploiii, ramane ps strada, parintii no mai primiesc.Deci este la anii ei femeie intretinjuta de parinti.
Este si normal atat timp cat te intretin sa faci e zic eu,Vrei sa faci ce vrei, du-te in lume, ia-ti job, ia-ti casa, chirie faci ce doresti.
Dupa cate intrebari pune sinca despre exact acelasi subiect deja asta spune multe, nu mai zic eu nimic
Ti s-a mai raspuns si la alta intrebare asemanatoare. E pacat ca la 27 de ani ai tai inca esti legata de mama ta, in privinta asta.
Sa continui asa, pana o sa vada ca este o relatie serioasa. Daca de "vorba buna" nu intelege... nu prea ai ce sa le faci parintilor.
Nu zic ca au dreptate sau nu au, nu avem de unde sa stim asta.
O sa ma caute o sa facă scandal.
Sa faca, ce treaba ai tu? In primul rand trebuie sa va gaseasca, ca daca nu stie unde sta, nu va gaseste, si daca va gaseste ce? Prietenu nu poate lua atitudine? Sa zice "beei, hai pa de aici, gata cu gargara".
Inainte sa pleci ia-ti toate actele, certif de nastere, buletin si tot, si fa-ti viata ta.
Eu daca eram in locul prietenului, ii aranjam usor pe parintii tai, ori plecau de la usa mea, ori chemam si politia, si gata treaba.
Acuma depinde cat de barbat e prietenu tau, ca daca e barbat rezolva problema repede.
El e de partea mea nici el nu i suporta
Pai vezi? E de partea ta, si atunci? Care e treaba? Ce pot parintii sa faca? Ca e casa lui pana la urma, si legea si oricine tine cu el.
Dar nici nu se pune problema, ca rezolva f repede daca vrea.
Daca te iubeste si e barbat rezolva, daca e pampalau si nu te iubeste nu se va baga.
La mine in 10 minute era rezolvata treaba, si dupa aia nu mai veneau la noi niciodata.
Daca pleci sa NU uiti sa-ti iei actele fara sa vada parintii, ca sa nu mai ai nici o dependenta de ei orice ar face.
"acum 6 ore | Mihaela230 explică (pentru Mosotti):
O sa ma caute o sa facă scandal."
chemi politia
TREBUIE sa intelegi ca acum ai o viata de rahat, in care maica-ta te tine in teroare, iar faptul ca, vine si face scandal e pretul pe care trebuie sa il platesti SIIIIIII CA MERITA SA IL PLATESTI
Chemi politia si obtii ordin de interdictie. Daca se vor mai apropia dupa aia, ajung la bulau. Nu e foarte elegant, dar ai totusi 27 de ani in mama ei de treaba, nu 17!
În cele mai multe cazuri părinții au dreptate. Dacă l-au cunoscut și au o părere proastă despre el înseamnă că relația te va duce în jos. Sfatul meu este să asculți de ei.
Ce să te mai sfătuim, că te-am sfătuit până ne-au durut degetele și degeaba.
Ai 27 de ani și depinzi de părinți și pentru hârtie igienică. Atâta timp cât nu vei face ceva să schimbi asta, vei rămâne sub controlul total al părinților.
Ești un om slab și fără niciuni strop de curaj care se complace într-o situație absurdă pentru că nu este dispus să facă nimic pentru a schimba lucrurile. Pentru tine nu există sfaturi magice, așa că degeaba le ceri.
Ai mai întrebat de multe ori.
Și noi ți-am răspuns de multe ori.
Concluzia? Nu ți-au plăcut răspunsurile noastre.
Deci, rămâi în continuare cu părinții tăi și stai și pune mereu aceeași întrebare pe TPU.
Poate până la urmă vom face o trupă de comando "TPU Rescue" și venim să te răpim de acolo.
Nu gasesc nici un rationament logic care sa disculpe faptul ca la 27 de ani inca stai cu parintii, pe banii lor. Mi se pare wow
Ia atitudine draga mea. Impune-ți punctul de vedere. Nu mai fi asa slaba! Intelege ca esti matura si ai dreptul sa iei decizii de una singura fara a cere acordul parintilor.
Dragă Lioana, dă-mi voie să-ți spun că nu e în regulă. Și îmi pare rău că ești cumva mândră de felul în care se poartă fiica ta. Privesc în urmă cu nostalgie și tristețe și mă întreb unde a dispărut domnișoara de altădată, gingașă, sensibilă, decentă și care roșea la un simplu compliment.
Dacă fiica ta are 18 ani și ca atare consideră că e "majoră", poate să facă tot ce vrea fără să-ți dea socoteală și consideră că e pe cont propriu, poate că ar trebui să o lași să fie cu adevărat pe cont propriu, să-și caute o locuință, o slujbă să se întrețină și să-și poarte de grijă singură.
Pentru că dacă (Doamne ferește!) o lovește un necaz la un moment dat, tot părinții vor fi alături de ea, nu "prietenii" de distracții.
De ce e împotriva? Poate are motive? Adică ce minusuri și ce plusuri are iubitul tău?
Ai primit un milion de sfaturi si tu intrebi in continuare aceeasi chestie. Iti place sa fii victima la cei 27 de ani ai tai. O sa ajungi la 40 de ani sa stai tot cu parintii tai si o sa te plangi ca te tin din scurt si nu te lasa sa faci nimic. Am ajuns la concluzia ca esti un troll obosit, altfel nu imi explic cum poti sa nu asculti sutele de sfaturi ale acestor oameni care chiar incearca sa te ajute de luni de zile.
O relație serioasă înseamnă iubire profundă, respect și nu în ultimul rând ASUMARE (căsătorie).
Nu cred că e bine nici să nu ții seama de ceea ce spune mama ta, dar nu e bine nici ca ea să nu țină seama de ceea ce îți dorești tu, trebuie cumva să lase fiecare de la ea și să ajungeți la o înțelegere.
Ar trebui să discutați deschis și să scrieți pe o hârtie toate argumentele pro și contra. Probabil că problema constă în felul cum îl percepe mama ta pe băiatul respectiv. Depinde și ce vârstă ai tu și cum e băiatul respectiv, dacă e decent, dacă are bun-simț, dacă e cât de cât educat, fidel etc.
Atât timp cât nu-mi dai mai multe detalii, nu-ți pot spune cine are dreptate.
Cred că trebuie luate în seamă și sentimentele tale, dar și experiența de viață a mamei tale.
Am citit câteva comentarii. Înțeleg că ai 27 de ani și părinții te țin din scurt. Dacă băiatul respectiv e decent, nu e afemeiat sau vicios, dacă te iubește sincer, sfatul meu e să vă căsătoriți cât mai curând (în secret, dacă nu se poate altfel) și să te muți la el în calitate de SOȚIE (nu amantă, țiitoare, concubină, ibovnică, metresă ș.a.m.d).