Incearca sa o sprijini pe mama ta.
Vorbeste cu ea, spune-i ca bautura nu rezolva situatia voastra, ca nu e bine ce face, sa se gandeasca si la tine ca suferi acolo, ca ti-e greu. [Imi pare rau pentru situatia ta. Nici nu stiu ce rol are violenta asta in familie .]
Vorbiti impreuna cu bunicul incercati sa ajungeti la o intelegere.
Si sa nu te lasi si tu prada bauturii, tutunului.
Incearca sa fii puternica!
Imi pare foarte rau pentru tine si mama ta. Singura solutia, care imi vine acum in minte, este calmarea bunicului sau evitarea lui. Eventual, sa stati voi doua intr-o camera separata, ca sa nu intrati in contact cu bunicul aproape deloc. Evitati, pe cat posibil, scandalurile si aveti grija una de cealalta. Numai bine!
Cu drag, NOname.
Ce varsta ai? Daca ai peste 16 ani ai putea sa-ti gasesti si tu ceva de facut part-time, daca esti sub atunci incearca sa o ajuti pe mama ta in alte feluri, poate ea sa se faca distribuitoare oriflame si in locul ei sa mergi tu cu produsele, dar ai grija, nu da niciodata nimic pe asteptate, ca ajungi sa pierzi.
Copilule, imi pare sincer rau pentru tine! Trebuie sa fie un adevarat infern ce traiesti. Este ingrozitor sa vezi cum se dezumanizeaza un om, cat de jos ajunge din cauza bauturii. Ai spus ca bunica ta a plecat la tara. Voi nu puteti merge la ea? In definitiv decat alaturi de bunicul betiv mai bine la tara. Nu aveti alte rude care ar putea sa va ajute? Daca nu pentru altceva, macar pentru ca sa apelati sa va ajute sa ramaneti in chirie un timp. Sau daca nu poate se poate apela la ajutorul social. La centrele specializate pentru familiile cu probleme, pentru mamele singure... Nu stiu ce sa iti spun mai mult. Sper sa rezolvati intr-un fel aceasta problema cu care va confruntati.
Bunicatu nu e intreg la minte, mergi la tara si stai acolo pana moare mosu apoi revi la oras unde va fi pace eterna
Daca nu ajungi la nici o intelegere cu mama ta, incearca sa apelezi la protectia copilului! Ei vor incerca sa te sprijine! Cauta-i acum pana nu esti la tara din nou! apartine de primaria oricarui oras! Nu strica sa se stie de situatia ta! Nici un copil nu merita sa poarte povara problemelor legate de alcoolism in familie! Vad ca esti destul de matur in gandire, ia masuri pentru binele tau! Mult noroc in ceea ce ai de facut! Nu ti fie frica pentru ca nu ai nimic de pierdut! Succes