| ionut01234 a întrebat:

Mi-a murit tatal anul trecut,intr-un accident de masina eram eu la volan,dupa constatarile la tribunal am fost eu gasit vinovat,mi-am cumparat un rottweiler sa pot trece mai usor peste toate,iar ieri mi-a murit sub ochii mei, a facut congestie pulmonara, vinovat ma simt tot eu, oare mai meriti sa traiesti si sa mergi mai departe?

13 răspunsuri:
| mona a răspuns:

Nu trebuie sa te simti vinovat pentru tot ce se intampla, asa e viata cruda...eu zic sa ridici capul sus si sa mergi mai departe

| Dismally a răspuns:

Pai ce vina ai tu pentru ca s-a imbolnavit cainele? Ai avut doar ghinion, nu a fost vina ta.

| Dariusuu a răspuns:

Îmi pare rău ce ți s-a întâmplat, nimeni nu merită asta. Într-o clipă de neatenție pierzi tot ce ai, așa e viața.

Vreau să fi tare și să mergi mai departe.

| Felys a răspuns:

Huidu a omorat 3 oameni si tot are puterea sa zambesca,crezi ca daca iti pui capat zilelor rezolvi ceva,crezi ca tatal tau ar fi vrut asta pentru tine,cu siguranta el isi dorea sa fi bine,sa iti traiesti viata,accidentul nu a fost cu intentie,de aia se si numeste accident si nu crima,cat priveste cainele,se intampla,i-ati altul sau alt animal,toate in viata sunt trecatoare, singur trebuie sa te mentii pe linia de plutire, nu e cazul sa capitulezi, dupa atatia nori in viata poate va iesii si soarele in calea ta, tu doar sa lupti si sa fi pregatit pentru toate incercarile care iti vor apare in cale

| Danut_Popa_1961 a răspuns:

Mergi mai departe.Accidentele nu sunt neaparat crime, iar boala catelului a fost doar o coincidenta nefericita. Dragul meu, viata trebuie traita, cu tot ce implica ea.

| pietrean a răspuns:

Se pot intampla multe lucruri rele, de care te poti considera vinovat. Totul este sa inveti ceva din ceea ce ti se intampla:sa fii mai atent, constiincios, saritor la nevoile altora! Cu cat infrunti greutatile, cu atat vei fi mai puternic sa treci peste probleme, sa mergi mai departe.

| Charice a răspuns:

Scumpule tu nu esti vinovat pentru nimic crede-ma happy nu esti tu de vina nici pentru moartea tatalui dar nici pentru cea a cainelui happy stai linistit o sa treci cu bine peste toate happy cauta alinare in bratele unei iubite sau a unei persoane dragi te va ajuta sa treci peste toate multe mai repedehappy:*

| AttilaDornIsPower a răspuns:

Pai, iti sugerez sa mergi la un psiholoh, un psihiatru ceva, sa te mai linistesti. vei trece si peste asta. vei vedea. deocamdata te simti vinovat, dar iti va trece

| liceu a răspuns:

Da merita! Prin viata o sa treci prin o gramada de incercari, dar trebuie sa le ti fata!

| ImLucifersBelovedSexlessOffspring a răspuns:

Vezi tu, nu e deloc normală întrebarea cu " Mai meriţi să trăieşti şi să mergi mai departe? ".
Dacă tu nu trebuia să fii aici, nu erai de mult.Nu ai voie să îţi iei viaţa, pentru că e un dar de la Dumnezeu.Acum nu ştiu dacă eşti sau nu ateu, şi să o iau cu varianta religioasă, dar clar nu ai nici un drept să gândeşti aşa.

De multe ori, oamenii sunt neîndreptăţiţi, de către lege, familie, rude, prieteni, dar nu au fost mereu ei de faţă să vadă întocmai înşiruirea întâmplărilor.Eu zic să laşi de la tine şi să accepţi mereu ce-ţi oferă soarta.
Între a te simţi vinovat şi între a fii vinovat, e o diferenţa enormă.
Am să îţi dau un exemplu.
a ) A te simţii vinovat:
Mergi pe o stradă întunecată şi între timp ajungi la colţul unei clădiri.Acolo vezi cum, o rudă/prieten apropiat/ă, este ucisă sau batjocorită de un criminal sub privirea ta, atunci eşti probabil neajutorat şi în stare de şoc.

b) A fii vinovat:
E atunci când batjocoreşti sau ucizi pe cineva ( e doar un exemplu ) sub privirile neajutorate a altor persoane.

Vezi diferenţa? a te simţi vinovat e ceva firesc.
NU eşti vinovat, atât timp cât nu ai făcuto cu intenţie!
NU trebuie niciodată să fii dezamăgit de ce ţi-a oferit soarta!
Poţi merge la un psiholog, nu cred că e cazul de un psihiatru, mi se pare că eşti om cumsecade, aşa că încearcă să pui stăpânire pe emoţiile tale şi mergi mai departe! sunt multe lucruri de făcut în viaţă.

| AmyGrigoriu a răspuns:

Logic... adica Dumnezeu decide cand sa termine cu noi... nu putem sa punem noi punct.

| yAsMy11 a răspuns:

Asa este viata cruda, invata sa mergi mai departe fara sa simti ca tu esti vinovat pentru ca asta o sa-ti faca foarte mult rau.Nu mai privi in urma ce a fost a fost, nu ai cum sa mai reparii nimic.

| Serbanica_Stefania_1986 a răspuns:

Nu trebuie sa te simti vinovat pentru orice lucru negativ care se petrece in viata ta.Iti recomand un psiholog care te va ajuta mai mult sa treci peste perioada asta mai grea.Asta e viata din pacate, cu bune si rele.