anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Mi-as fi dorit o altfel de familie.mai rabdatoare
sunt constienta ca nu pot schimba nimic
tot ce vreau este sa pot sa ma adaptez
cum pot face asta?
multumesc!

8 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Familia ta e unica! Nu incerca sa o schimbi ca o sa regreti mai tarziu!

| INSOLINYO a răspuns:

Prin toleranță, cam așa e(ste) peste tot.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Trebuie sa gasesti singura calea. Orice ti-ar spune unul sau altul nu ti se potriveste. Tu te cunosti mai bine ca ei si ii cunosti mai bine pe ai tai. Pune-ti mintea la contributie si gaseste-ti singura drumul. E o chestie si de mandrie si de incredere in tine. Treci peste o sa fi mai puternica. Nu treci, vei fi o invinsa. Deci treci!

| darrio2007 a răspuns:

Este vesnicul conflict intre generatii.In fiecare familie sunt discutii intre cei tineri si cei mai in varsta.Asa ca adapteaza-te.Sunt parintii tai.

| Flori a răspuns:

De ce crezi ca nu poti schimba nimic? Stii,uneori lucrul cel mai "de neatins",rezulta a fi cel mai usor de cucerit.
Familia ta,ca si alte sute/mii,poate fi impovarata cu fel si fel de greutati, de nevoi, de necazuri...De aici sentimentele de "repezeala", de "nerabdare", pe care ti le inspira unii membri...Nu e vorba de adaptare.De ce s-o faci cand poti discuta? Despre orice.Incearca:cu mama/tata, bunicul/bunica, fratele/sora.Vei vedea ca, vorbind/discutand, familia ti se va parea (mai) altfel.

| Denisa a răspuns:

Sa te resemnezi. Nu aic e face. Cum ai zis si tu, nu o poti schimba. Uneori cand ne certam cu cei dragi, avem impresia ca nu sunt buni, ca sunt rai, ca nu fac cum ar trebui, ca noi avem dreptate. Dupa ce "problemele" vor trece o sa vezi ca totusi familia ta nu e atat de rea si ca nu trebuie sa te adamptezi pentru ca tu faci parte din ea si singurul lucru pe care l-ai putea face e sa ii accepti pe ceilalti cu defectele lor. Toti avem defecte, nervi, toane.

| marthaa a răspuns:

Ai rabdare.Din pacate nu toate familiile sunt atat de dschise cu copiii.Incearca sa te adaptezi pentru ca va veni timpul cand o sa trebuiasca sa te descurci singura.Probabil vei pleca la o facultate si atunci se vor schimba multe. Daca nu ai optiuni nu ai ce sa faci.Dar totusi ai incercat sa stai de vorba cu familia ta despre asta? Poate daca le spui ce simti se vor schimba. Poate ei cred ca se poarta normal.Incearca sa vorbesti deschis cu ei.

| gigiro a răspuns:

Problema e de principiu. Nu ne alegem noi familia,familia ne e data. Daca exista conflicte de "mentalitate",intre tinerii mult mai destepti decat parintii lor,nu e vina parintilor,e Meritul lor. Daca tu vezi mai bine lumea,cu ochii mintii,asta o datorezi lor,nu uita! Iar daca exista o lipsa de tact,de intelegere,nu ai ce sa faci,pentru ca tu esti copilul. Invata,sa nu faci si tu aceeasi greseala ca parintii tai. Nu stiu cum se face,dar eu,nu am avut nimic de reprosat parintilor mei, desi au fost destul de exigenti cu mine. I-am inteles, respectat si ascultat.cat am putut eu mai bine.