Asemanare: daca esti suficient de "tare", mai poti sa "schimbi" si la amante (acest lucru a fost acceptat si in Franta secolelor XVI-XIX (multi pastreaza obiceiul si n ziua de azi ).
O asociere fara nicio noima.De unde ai concluzionat ca pionii sunt femei? De ce nu ar fi barbati?
Concluzionez că substantivul "regină" denotă faptul că este femeie, soție a unui rege... asta întâmplându-se când pionii ajung la celălalt capăt al tablei de șah.
Regula nu spune însă că acel pion trebuie neapărat să devină regină, deși, de cele mai multe ori așa se întâmplă. Când un pion ajunge la celălalt capăt al tablei se numește promovare și poate deveni orice altă piesă, uneori fiind mai avantajos să fie transformat în altceva decât în regină. Deci, metafora ta nu are sens pentru că pionul nu devine brusc altceva ci este promovat la o altă poziție din lipsă de personal
Totuși, regele alege regina... dacă moare, asta e! Dar dacă trăiește după șah mat al inamicului, regele ar putea să aibă mulți copii!
Eu simpatizez si cu musulmani sa am 5 neveste in casa ai vazut cand s-a dus Grecul in Persia si imparatul i-a spus aici primesti 20neveste daca ataci propria tara, asta grecul daca era crestin nu putea sa aiba 20 dar in Persia da
Deodată ce este vorba de Rege si Regină....si Cal mă duce cu gadul la război, că nu zice mama, tata si calul.
-Pionii... soldații fără grade( care nu trebuie sacrificați totii pentru că după va trebui sa sacrifici ofiteri cu grade mari)
-turnurile... zidurile care protejează cetatea ( cea mai importanta după regină )
-caii... Cavalerii protectorii familie regale ( cu alte cuvinte deodată ce inamicul intră in cetate, cavalerii protejează)
Nebunul - episcopul
Regina- cea mai puternică piesă
Regele - cea mai importanta piesă, deodată ce regele este capturat, războiului ia sfârșit.
Scrie si pe Wikipedia despre ei.
Ok. Dar nu este în topicul întrebării...