Cred ca trebuie sa ii spui pur si simplu ca tu nu ai nevoie de o relatie in care fiecare face ce vrea, merge unde vrea si isi baga partenerul in seama doar cand are nevoie si chef si.
Poti sa ii spui ca te simti neglijata, in plus si poate chiar geloasa si nu vrei sa stai pe prcursul relatiei tot intr-o grija si stres pentru ca el nu isi poate asuma ca sunteti doi nu e doar el singur.
In aceasta intrebare ai spus cateva chestii care mi-au dat de inteles ca principala problema e la tine.
La ce ma refer mai exact?
Ai asteptari nerealiste. Si nu e doar atat, iti voi spune mai jos unde e problema mai exact.
Ei bine, sa incepem cu vorbele tale:
"Ne cunostem din martie"
Va cunoasteti din martie, CUNOASTETI, macar de erati impreuna, si chiar de ati fi fost impreuna din martie tot cred ca ar fi fost cam devreme deja sa mergeti in vacante impreuna.
Poate nici acum nu sunteti impreuna, poate relatia e doar in mintea ta mai mult, poate relatia pe care o aveti nu e ceva asa de serioasa pe cat ai crede.
"eu sunt mai cizelată" Sincer? Din intrebarea ta, singurul lucru pe care-l pot afirma, este ca esti disperata, daca erai "cizelata" ti-ai fi dat seama de greselile pe care le faci.
"a mai fost plecat in iunie cu cica alti baieti" inca ceva care te tradeaza, nu suporti ideea ca el sa-si petreaca timpul cu alte persoane, hmm, gelozie obsesiva.
Acum sa o iau de la capat.
Din ce ai spus mai sus, mi-ai dat de inteles ca esti putin (mai mult) disperata dupa el.
Iar daca eu am observat asta dintr-o simpla intrebare, crede-ma, ca el, stie deja asta, a vazut-o de mult.
Simplul fapt ca esti disperata, geloasa, aceste doua impedimente pot reprezenta principalul motiv pentru care nu te ia alaturi de el, deoarece stie ca ai sta cu gura pe el, ca ai incerca sa-l tii la distanta fata de prietenii lui, ca ai face mofturi daca vrea sa mearga la o bere cu prietenii lui, ca ai zice ca nu vrei, ca vreti sa va plimbati, altfel spus, ar trebui sa stea mereu cu tine in tot acest timp.
Ce inseamna asta? Inseamna ca l-ai limita foarte mult daca ai fi cu el, si, din acest motiv evita sa te ia si pe tine, ca i-ai taia din distractie.
Recomandarea mea, e sa o lasi mai moale cu pretentiile acestea, deoarece sunt nerealiste, abia va cunoasteti de jumate de an, daca va fi sa ramaneti impreuna, o sa ajungeti sa mergeti si la mare impreuna, dar pentru asta trebuie sa ai rabdare, trebuie sa-i acorzi si lui libertate, daca incerci de acum sa-l limitezi, sa-l controlezi, sa-l tii la distanta de amici, sau, altfel spus, incerci sa-i acaparezi intreaga libertate, mai devreme sau mai tarziu il vei pierde.
Concluzia, e ca aceasta problema e doar la tine in minte.
Bine, ti-a promis ca o sa mergeti si voi, asa e, dar poate la fel a promis si acelor baieti cu care a mers, si poate le-a promis de mai mult timp decat ti-a facut-o tie.
Eu zic sa nu faci mare caz cu asta, si sa nu mai fii atat de disperata ca nu merge cu tine, daca esti disperata il sperii si din contra, va incerca sa te tina la distanta, deci, daca te superi din acest motiv, ei bine, vei avea mai mult de pierdut decat de castigat.
Problema ta nu e motiv de despartire, problema ta e ca nu stii cum sa gestionezi situatia, cel mai probabil esti inca un copil, probabil la prima relatie, sau, esti indragostita orbeste de el, si, din acest motiv, vezi mai multe probleme decat exista cu adevarat, sau, pur si simplu ai o perceptie gresita asupra relatiilor.
Ei bine, relatiile nu inseamna sa ai exclusivitate fata de partener.
Daca vrei sa pastrezi pe cineva langa tine, trebuie sa stii sa-i acorzi si libertatea de care are nevoie, precum si de intelegerea aferenta.
Cu cat il limitezi mai mult, cu atat va vrea mai mult sa evadeze, si crede-ma, nu vrei asta.
Daca vrei sa-i zici ca te-a suparat ca a mers fara tine, o poti face intr-o gluma, sau, eventual zicand ceva gen "Hey, dar noi cand mergem la mare, mi-ai promis", asa da, vei avea de castigat.
In schimb, daca-i reprosezi, tot ce vei reusi va fi sa tensionezi atmosfera, si sa-i arati inca odata cat de disperata esti, si crede-ma, nu vrei asta.
Faptul ca s-a dus la mare fără tine este pentru ca ii place sa fie liber sa se mai distreze și cu prietenii. Nu este neapărat motiv de despărțire dar vede viata diferit de tine. Și în mod cert el nu este la fel de atașat ca și tine în aceasta relație. Probabil ca nu pune asa mult accent pe relatie. Depinde de tine cum înțelegi lucrurile. Sunteți încă la început poate se mai schimba situația voastră în timp și îți va da mai multa atenție
Cum sa te faci să înțelegi că e chiar motiv de despărțire. Si nu cred ca e cazul să îi explici si de ce pt.ca vei avea surpriza sa realizezi ca nu vade ca tine cum e cu respectul.
Motive si scuze găsim oricand. Unele sunt de acceptat, altele nu. Tu decizi ce si cat accepti.