Fereste-te, ca de naiba, doar de un lucru: intratul in randul lumii. Mai ales in randul lumii de varsta ta, care, intr-o vasta majoritate, e formata din retardati: intelectual, emotional etc. (Nu ca astia mai in varsta ar fi prea evoluati)
Totodata, nu pleca urechea la "ce spune lumea", e o greseala care duce, de regula, la alterarea esentei tale umane. Auzi pe x ca spune, despre tine, aia, pe y ca o spune pe cealalta, le dai importanta, te schimbi (tocmai pentru a te incadra in foarte ingustele lor limite de toleranta) si ajungi, la un moment dat, sa nu mai stii cine esti, ce vrei, ce poti cu adevarat.
In rest, ramai asa cum esti si incearca sa eviti, pe cat posibil, belelele.
PS: felicitari pentru gramatica foarte buna. Nu dezacorduri, nu pleonasme, nu romana messengeriana, virgule la locul lor, tot ce trebuie. Si asta la 16 ani, deci chiar se poate, totul e sa vrei. Stiu, am fost off topic, dar nu m-am putut abtine.
Uite unul care-a crescut ca mine.
Te înţeleg perfect. Aproximativ la fel mă simţeam şi eu când aveam 16 ani.
Din fericire tu eşti în Bucureşti (oraş mult mai mare decât cel în care am crescut eu) astfel că posibilitatea să dai peste oameni OK e mai mare (e adevărat că şi posibilitatea să dai peste cretini e mult mai mare).
Ne putem povesti pe privat dacă doreşti.
Noroc.
Problema e ca. De ce nu iti pasa? De ce sa nu iti mai pese? Nepasarea duce la izolare. Se zice ca ura e opusul dragostei. Dar nu e chiar asa. Nepasarea, indiferenta, e mult mai grava. Ori, daca te va apropia ceva de oameni, acel lucru va fi numai dragostea. Accepta-i asa cum sunt, si vei vedea ca te apropii de ei. Fii ingaduitor cu subiectele lor "cretine", si vei vedea ca vei avea ce discuta cu ei. Lumea vazuta dintr-un glob de cristal in care te izolezi este perceputa altfel decit este. Deci nu e problema numai la ei. E bine insa ca ai inteles acest lucru si ca vrei sa te schimbi. Eu cred ca primul pas incepe de la a-i accepta pe cei din jur, chiar daca nu sunt asa cum ai vrea sa fie. Este si acesta un semn al maturitatii.
Vroiam sa spun ca de ce nu iti pasa de nimeni, la inceputul mesajului anterior. Scuze, sper sa intelegi ce vroiam sa spun!
Multumim ca ai avut incredere si ti-ai deschis sufletul spre noi. Esti o persoana surprinzator de normala in lumea si pentru varsta ta. Exact aceasta este dilema varstei tale: un tanar, care mai are ceva in cap si incearca sa gandeasca si dincolo de frivolitati si prostii, este izolat si nu-si gaseste locul. Ai vrea sa iti pese de cineva si nu ai de cine! Totusi, incearca sa gasesti si momente in care sa fii alaturi de colegi. E pacat ca grijile si maturizarea prematura sa te lipsesca de a trai si momentele frumoase ale tineretii! Ai timp sa fii si foarte matur si responsabil! Incearca sa-ti faci 1-2 prieteni si nu neaparat dintre colegi, cu care sa comunici, sa aveti preocupari comune si desigur si o prietena! Caut-o si vei vedea ca te vei lecui de toate nemultumirile si frustrarile si altfel vei vedea lumea!
@Bent0108, a spus tot ce era nevoie de zis. Toata viata nu am putut si inca nu ma pot integra in lumea ingusta la minte a altora.
Mereu am fost aspru judecat de altii pe motiv ca sunt inca virgin si nu am o prietena la varsta de 21 de ani, sau ca am capacitatea de a asimila informatii noi foarte repede, mi s-a spus "tocilar" si in toate felurile. E mai bine sa ramai in lumea ta dar totusi sa nu te inchizi in tine, incearca sa iti aperi principiile si sa nu ajungi oaie sa ii urmezi pe altii sa devii vreun cocalar. De integrat, nu stiu daca vei putea pentru se pare ca tu ai alte interese si preocupari fata de ceilalti.
Succes
Buna Styx, problemele intr adevar te fac mai precaut si mai matur, insa din punctul meu de vedere nu trebuie sa ne pierdem stropul acela de inocenta si de copil din interiorul nostru.
Amuza te la copilarismele celor din clasa ta, cauta partea amuzanta, si gandeste te ca tu fiind mai matur si mai trecut prin viata ii poti indruma daca iti cer ajutorul.
Nu poti trai singur si izolat fiindca este f greu si nu duce la ceva bun.
Cum ti s a mai spui, accepta i cu bune si cu rele si nu pune la suflet ca sa te incarci cu toate porcariile.
Numai bine!
O zi buna!
Nimeni nu cred ca il intelege cu adevarat daca nu a trecut prin ce a trecut si el . Totusi, fii tu insusi!
Cred ca @Bent a patit ceva, sigur a fost la biserica, nu-l recunosc, insa nu mai am ce adauga dupa raspunsul lui, mi-ai furat ideile frate.
Sa te integrezi in ce? Stai cuminte, ca stai bine. Daca ai intr-adevar 16 ani, felicitari! Esti deasupra altora de varsta ta, cel putin din punct de vedere al exprimarii. Daca tu te simti bine in lumea ta, lasa-i pe ei cu a lor si o sa-ti fie mai bine.
Buna Styx.Perminte-mi sa te intreb ceva.Cine ti-a fost alaturi la greu? Tovarasii care te-au ajutat sa faci banii aia pentru paine sau colegii care te privesc ca pe un ciudat doar pentru simplul fapt ca esti retras?
De ce sa te schimbi tu pentru a fi vazut bine? Si sincer oricat ai incerca nu vei reusi.Nu poti sa iti stergi maturitatea pe care ai dobandit-o.La fel ca tine a fost si prietenul meu. A incercat sa fie ca restul si sa i se pare normale aberatiile lor.Ghici ce? Un esec total! Sa reintors pe strazi...
Eu iti spun sa nu te schimbi! Nimeni nu merita, mai ales ca pustii din ziua de azi se cred mari macho si cunoscatori de viata si nu stiu altceva decat sa se laude si sa uite ca au familie.
Tot respectul pentru ce ai facut tu! Tine-o tot asa si ai grija la garda! Pace.
P. S.:Limbajul tau dezvoltat se datoareaza rimelor pe care le pui pe hartie, nu?
Sunt la fel ca tine;( stiu cum e sa nu fii crescut in puff eu pun chestia ca nu ma integrez bine ca sunt varsator ca zodie si cica varsatorii nu se cred de pe pamant si mi se pare ca, chiar asa ma simt de cele mai multe ori
Salut Styx, Sfatul meu este sa ramai in lumea ta, sa incerci sa eviti lumea lor in care se joaca WOW si principala lor problema este"-Frate de unde facem rost astazi sa luam tigari" pe cand principala ta problema poate ca este"-Frate de unde fac astazi rost de bani sa am ce manca"ramai cum esti, nu te schimba, relatia cu fetele de varsta ta nu va merge decat daca gasesti o persoana "ca si tine" si aici ma refer mental maturizata, nu inteleg, nu stiu ele despre ce le vorbesti tu crede'ma, cum ai zis si tu, iti spun "asa, da, asa e, te inteleg...etc" fara sa stie ce inseamna asta.Iti scriu mesajul asta din propria experienta, eu am 19 ani nu imi cunosc tatal, am 2 frati, 1 de 28de ani care imi zice ca nu ma poate ajuta, si celalat de 23 care este alaturi de mine si ma sustine asa cum poate, mama mea a decedat in urma cu 4luni, astazi se implinesc 4luni, eu locuiesc in zona ferentari la o cunostinta care are o casa in constructie in zona Ferentari si etc si pot dormii si eu acolo, crede'ma ca stiu ce simt, si daca vrei vrodata sa vorbim iti las id-ul meu "crist_0804" Salutare, si fi tare...doar tu insuti poti depasii obstacolele care iti ies in cale! Pace
Ma baiete. tu ai infruntat viata la modul concret.nu ai cum sa intri in randul lor cum nu pot eu la 46 de ani. dar le poti demonstra ca ai scoala vietii, prin studiu si seriozitate, si fiind asa cum esti. lor li so fi parand ca esti ciudat, dar la anii lor ei isi reneaga si proprii parinti de destepti ce sunt.
Buna, ma numesc mihaela, am 38ani si eu am trecut prin multe, dar si eu sunt o ciudata pentru multe persoane, de multe ori imi vine sa numai vorbesc cu nimenidar apoi ma gindesc ca viata este prea scurta trece prea repede imbatrinesti de aceea traiesc fiecare clipa ca si cum ar fi ultima, sfatul meu este sa nu iti mai plingi de mila, sa incerci sa te ditrezi, sa dansezi, sa fii mereu multumit ca traiesti, sa te gindesti ca viata este scurta si trebuie traita, sa gidesti pozitiv si sa stii ca toate problemele au o rezolvare, sa muncesti pentru fericirea ta si pentru numele lui dumnezeu fi fericit sunt oameni mai suparati ca noi nu te cunosc dar sa stii ca totusi cineva acolo sus te iubeste gindeste-te si eu te iubesc frate
Si ew am trecut prin multe probleme chiar mai tragice decat ale tale poate, dar asta e viata! poate ca tu te-ai maturizat mai repede decat cei din jurul tau si vezi viata cu altii ochii.sti ca realiatea nu e att de frumoasa cum spun unii dar incearca sai intelegi si pe ei, sa t pui in locul lor. uite si eu cred despre voi baietii ca sunteti niste persoane fara suflet dar daca unul mi-a facut rau nu inseamna ca asa vor face cu toti! incearca sai intelegi si pe ce din jurul tau, ei inca nu sau maturizatpeste ceva timp sa vezi ca o sa ii intelegi si pe ei