Au mai multe "drepturi" decat tine fie pentru ca parintii acelor fete sunt mult mai indulgenti decat ai tai, fie pentru ca acei parinti nu se mai asteapta la prea multe de la fiicele lor (ziceai ca nu invata etc.). Parintii tai se tem sa nu ii dezmagesti. Asa erau si ai mei acu' vreo 4-5 ani. Incearca sa faci lucrurile treptat (depinde mult si ce varsta ai tu acum); de exemplu, cand mergeti la cumparaturi ia-ti si o bluza neagra/jacketa de piele/curea cu tinte/dermatograf/etc., dar nu pe toate de-o-data. Si cel mai important, in tot timpul asta, incearca sa-ti mentii notele cat mai sus. Daca ai tai chiar te asculta cand incerci sa le vorbesti despre asta (fara sa se enerveze automat), spune-le ca asta te reprezinta, intreaba-i daca le-ar placea mai mult sa te vada imbracata toata in roz, cu fuste scurte, etc. Repet, depinde mult si de varsta ta.
Wow.in primul rand trebuie sa te felicit pentru ca o meriti. stiu ca nu este deloc usor sa obti o astfel de performanta.
Partea cu parintii trebuie sa o intelegi ca asta e conceptia lor (comunista, ce-i drept). incearca sa vorbesti cu ei sau sa vezi exact de argumente au de nu te lasa sa te imbraci in stilul tau abia apoi intra, spune-ne de ce, ce argumente au si poate gasim o solutie.bafta:*
Mai tarziu ai sa le multumesti parintilor tai.acum esti mik si trebuie sa traiesti copilaria.ai timp sa-ti traiesti viata asa cum vrei.
celelalte fete o sa se plictiseasca de modul in care traiesc si o sa inceapa sa faca lucruri noi care le pot distruge viata (de ex:sa se apuce de fumat; de droguri; etc)tine-te de invatat
Stilurile si chestiile astea sunt trecatoare ai sa vezi. Partintii iti vor binele.Stilurile pe care le-ai enumerat sunt excentrice si nu ar da foarte bine unei fete normale si care invata, care este silitoare si cuminte, si cred ca asa esti. La noi in Romania stii cum este te vor arata cu degetul, vor rade stii tiganii aia care fac misto. si chestii te vei simti rau. E mult mai bine sa fii naturala sa fii normala, Crezi ca iti va sta bine machiata ca un clovn?! Stiu asta e stilul, dar e bine sa il admiri de la departare, e mult mai ok. Succes in continuare!
Sunt în aceeaşi situaţie. am foste colege [acum trec a 9-a] care îşi făceau poze dezbrăcate, nu învăţau deloc şi intrau târziu în casă şi părinţii ştiau şi culmea, le şi răsplăteau. Părinţii mei nu mi-au dat niciodată bani de buzunar sau răsplată pentru notele mele şi le sunt recunoscătoare pentru asta. Acum un an-doi le spuneam "Eu care învăţ nu merit nimic?". Acum sunt convinsă că dacă aş fi primit răsplată pentru note aş fi învăţat pentru bani, nu din plăcere. Eu n-am avut voie să mă machiez decât foarte rar şi din nou le sunt recunoscătoare pentru asta, deoarece acum mi-am dat seama că e mult mai frumos şi mai avantajos să fiu naturală decât să port pe faţă o tencuială de care altora să le fie silă.
Gândeşte-te în ce situaţie vor fi fetele astea care sunt lăsate să facă ce vor. Vor ajunge exact ca şi colegele mele care îşi fac poze goale cu telefonul în oglindă şi care se vor machia până le vor pica feţele. E în avantajul tău şi crede-mă că peste câţiva ani le vei rămâne recunoscătoare părinţilor.
Baftă:*!
Multumesc de ajutor! Si sa nu credeti despre parintii mei ca sunt comunisti, mama mea uraste comunismul si l-a urat dintotdeuna si pe desupra ii plac tatuajele(daca sunt simbolice si finute) iar tatal meu se bucura ca acum e mai multa liberate.Multumesc foarte mult ca m-ati ajutat cu toanele mele de copil!
Daca ai toate mediile de 10 crezi ca esti mai presus decat celelalte fete? Norocul unui om in viata nu se masoara in mediile de la scoala! Poti sa inveti foarte bine dar de fapt in viata de zi cu zi sa fii o tipa lipsita de viata sa nu te faci placuta de cei din jurul tau intr-un cuvant sa fii o tipa lipsita de "sare si piper". Fetele care invata mai putin dar se distreaza mai mult au parinti care inteleg pe deplin ca viata merita traita si acestia sunt cei mai frumosi ani! Ele vor fii cu mult mai castigate decat tine pentru ca pot sa-si traiasca copilaria asa cum vor! Si sa mai stii ceva! Am vazut o gramada de copii cu medii de 10 ca tine si in viata nu au realizat mai nimic! Se chinuie cu un servici de la care abia castiga cat sa se intretina.Nimeni cand te angajezi undeva nu te intreaba ce note ai avut la scoala! Conteaza sa fii isteata si sa ai mult noroc! In general oamenii care nu au excelat la scoala au fost primii in viata! Au avutfaceri rentabile si multi bani, pe cand copiii ca tine ajung in general sa munceasca pentru astia care nu au avut numai 10 la scoala.Asa ca nu te mai lauda cu notele si ai fii mult mai desteapta daca ai stii sa te mai si distrezi asa cum fac prietenele tale! Iti garantez ca ele sunt cu mult mai castigate!
Bucura-te ca acum esti copil, vei avea timp berechet sa te machiezi si sa te coafezi mai "excentric"...
Lol, tu vrei sa devii o "fata rea".
Nu la propriu, inteleg de ce iti place, si mie imi place genul asta mai "intunecat", de dark age.
Ce sa-ti spun? Parintii tai se opun la aceste lucruri pentru ca te iubesc mult, parintii acelor fete nu se opun la ce vreau ele pentru ca - fie nu au timp de ele din cauza serviciului, fie ca le-au scapat din mana, fie ca vad acest lucru ca fiind normal.
Tu sa-ti iubesti mult parintii pentru ca tin asa de mult la tine si vor ca tu sa ajungi cineva in viata, fa-ti o tabela cu prioritati si vezi unde este, de fapt, acest lucru cu stilul, vei vedea, cred eu, ca nici in ochii tai nu este atat de important. Parintii tai deja ti-au "implantat" niste obiceiuri bune: Dumnezeu, familia, scoala, dupa aceste lucruri vin si celelalte.
Domnul sa fie cu tine si cu familia ta.
Si eu trec prin aceeasi situatie. M-am intrebat mereu de ce se intampla asa.Am ajuns la concluzia ca parintii se comporta asa cu mine pentru ca nu vor sa o apuc pe cai gresite si sa ma comport cum se comporta fetele care au mai multa libertate.Nici acum nu mi se pare corect ceea ce se intampla atata timp cat eu am 10 pe linie iar celelalte fete care se chinuie sa treaca clasa "au mai multe drepturi" decat mine.Solutia este sa incerci, usor usor sa faci si ceea ce vrei tu, dar nu sa faci o schimare brusca adica azi sunt fata imbracata in roz maine sunt fata care e imbracata in negru.Incearca sa slabesti usor lantul cu care te tin parintii tai si da-le timp sa se obisnuiasca cu schimbarea ta. Poti incerca sa vorbesti cu ei si sa le spui cam cum ai vrea sa fii tu.La inceput nu o sa accepte dar poate cu timpul o sa se obisnuiasca.
Multa bafta!
Ai mei nu s-au opus niciodata si am note foarte bune. Pana acum vreo 4-5 ani (am 16 acum) imi cumpara mama haine. Si a vazut ca nu le port si m-a lasat sa-mi cumpar eu in prezenta ei, uneori strang bani sa-mi iau ce vreau. Nu stiu, i-ai incet. Explica-le ca hainele nu-ti schimba creierul si nici notele. Numai sa nu umbli goth pe la scoala ca se iau profii de tine. Am o colega care mereu exagereaza si se simte si la note. So, take care.
nini_4718 întreabă: