Spune-le ca toate vin la timpul lor și când ai ceva de genul de împărtășit cu ei ( te-ai împrietenit cu cineva, ți-ai făcut o iubita) le vei spune tu direct.
Cati ani ai si... esti cu parintii?
daca esti la facultate si nu au cum sa te verifice, minte cu multa nerusinare, adica ai prietena si iesi in oras de 2 ori pe saptamana, iar daca iti spune sa vii cu ea acasa atunci, chiar inainte "v-ati despartit pentru ca ai prins-o cu altul"... etc.
1.Am 17 ani si sunt la liceu
2.Nu pot să mint
Naspa atunci, rabda pana termini liceul, ca nu ai ce sa le faci
sau, gaseste-ti un loc in afara casei unde te poti duce
Sunt toxici și au probleme psihologice,indeparteaza-te de oamenii care nu te apreciază și nu te simți bine în jurul lor indiferent cine sunt!
Nu au empatie și nici compasiune,ăla e favorit tu ești de umplutura, refa-ti viața și pleacă de acolo,devino independent și rupe legăturile cu toți care nu te apreciază și acceptă așa cum ești.
Din cauza lor ai probleme psihice,a părinților,a conduitei lor,și a mediului, astea sunt foarte greu de eliminat, rămân impregnate in subconștient de multe ori întreaga viață doar că unii s-au născut sa fie ignoranți, sa facă diferente și să marginalizeze, oamenii ăștia merita tot Raul din lume sincer.
Scuze că-ți zic dar acești părinți ai tăi nu au o inteligență emoțională foarte ridicată.
Nu zic că îți dau sfaturi proaste dar ar trebui să-ți înțeleagă firea, problemele, nu să facă comparații între tine și fratele tău.
Unii oameni nu înțeleg în general firea asta(nu doar părinții mei), vor sa fii ca ei.
Intreaba-i de ce sunt frustrati, ca au avut ei la varsta ta si sa ai si tu parte de,, realizarea asta mare,, sau ca n-au avut ei la varsta ta si te streseaza pe tine pentru ca au fost ei incapabili sa reuseasca.
Hey! În primul rând, nu lua în seamă răspunsurile răutăcioase de mai jos. Nu aveți probleme psihice nici tu, nici părinții tăi. Am trecut și eu prin asta. Este doar o fază care te ține pe loc momentan. După ce devii adult, crede-mă că nu vei avea timp să mai fii deprimat. Ba chiar lipsa timpului te va deprimă din nou (deși sper să nu fie cazul).
În al doilea rând, explică-le părinților tăi că te simți mai bine așa. Sau mna, poți încerca să mai ieși și să socializezi, dar important e să faci ce te face fericit. Părinții îți vor doar binele. În general, persoanele de vârsta ta au o viață activă, în sensul că, neavând responsabilități în afară de școală, au timp de ieșit în oraș. Iar asta va fi valabil doar până vei termina facultatea. După aceea începe "coșmarul". Așa că, fă tot ce vrei acum, cât mai ai timp. Fie că ieși cu cineva, fie că stai acasă singur și citești sau te joci pe calculator, doar bucură-te de ceea ce faci.
Succes!
La ce a spus @Larianiel as mai adauga : nu te lua dupa valorile morale ale parintilor. Ai si tu o personalitate. Daca tu vrei socializare, ai. daca nu, nu. Daaaar daca o sa stai inchis in casa toata viata, se vor observa repercusiuni in sanatatea ta mentala. Avem nevoie si de alti oameni in viata noastra
Cand aveam 17 ani parintii ma rugau frumos sa mai vin si pe acasa din cand in cand.