| ramonna a întrebat:

Nu ma inteleg bine cu fratele meu mai mare! Tata are un baiat din prima casatorie (adica cu o alta femeie), are 21 de ani si sta la Craiova la mama lui, iar eu impreuna cu parintii mei stam la Bucuresti. Vreau sa va spun ca ne vedem foarte rar o data pe an daca il vad si asta fiind de sarbatori. Dar problema este ca pare un pic mai rece, adica ma refer ca nu prea ma suporta, mi-am dat seama pentru ca nu prea vorbeste cu mine, i-am adaugat in lista id-ul de mess si nici in ziua de azi nu mi-a dat accept. Ce inseamna asta? Cand vine aici la Bucuresti de sarbatori daca este tata langa noi se comporta frumos cu mine, daca sunt doar eu cu el se comporta ca si cum suntem straini. Dar ma doare ca se comporta asa pana la urma e singurul meu frate care il am. Ce are in cap de se comporta asa? data viitoare cand mai vine ce sa fac sa-l iau cu frumosu' sa vb cu el? Ce sa-i zic? Cum pot face sa ma inteleg mai bine cu el?

6 răspunsuri:
| anad a răspuns:

Incearca sa vorbesti intai la telefon cu el si sub un pretext oarecare aminteste-i iar adresa de mess. Poate ca daca vede ca insisti sa isi schimbe comportamentul.Nu pierzi nimic daca incerci.

| psihox a răspuns:

Conversatii prin mai multe modalitati si cu timpul, poate, sa inceapa sa se mai obisnuiasca cu tine, dar trebuie multa rabdare.

| marpey16 a răspuns:

Poate te pot ajuta cumva. Cand vine el, trebuie sa fii tu insati fara sa te prefaci. Trebuie sa fii sincera si sa intri in vorba cu el fara sa iti dai in petec. Zambeste-i mereu si cand ai ocazia i-al la o discutie serioasa in care sa ii spui cat de mult inseamna el pentru tine, faptul ca e sungurul tau frate, ca vrei sa fiti prieteni si apoi fii cat de sincera poti atunci cand ii spui ca nu este vina ta ca parintii lui s-au despartit si nici ca tu te-ai nascut, deci in concluzie ca nu are de ce sa fie suparat pe tine. Apoi incearca sa faci ceva impreuna cu el. Du'l la un concert, un tur de oras etc. ceva ce ii place cu adevarat. Incearca sa te apropii de el. De ziua lui trimite-i cadouri. Felicitari de Craciun etc.
Sper sa reusesti sa fii prietena cu fratele tau. Succes. (daca mai ai nevoie de sfaturi in legatura cu asta sau cu altceva, doar spune-mi si o sa iti raspund cu placere.)
Pupici, Marp :*

| vallery a răspuns:

Este o situatie destul de... naspa! Poate ar trebui sa stai de vorba cu el, sa-i explici ca nu esti tu vina ca tatal lui si mama lui s-au despartit si ca el a crescut fara tatal lui langa el. Cred ca o discutie cu el este singurul lucru care te-ar putea ajuta. Incearca sa nu-i amesteci pe ai tai in chestia asta. Incearca sa o rezolvi numai cu fratele tau. Mult succes!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa il iei de oprte si sa ii zici frate daca nu ma suporti zi-mi dar nu ma ignora eu te iubesc nu ma mai ignora lasa-ma sa simt si eu ca am un frate bun pe lume

| allinaraicu a răspuns:

Ar trebui sa discuti cu el deschis.Intr-adevar e o situatie delicata. POate ar trebui sa -i ceri si sfatul tatalui tau, doar ca va trebui sa-l rogi ca acest lucru sa ramina intre voi ca sa nu-i dea fratelui de banuit ceva sau mai rau ca sa nu inteleaga acesta ca te plingi si sa inrautatesti situatia si mai tare. Oricum punctul forte ramine a fi COMUNICAREA.Succese si curaj!