Incepe prin a face tu de mancare pentru toata familia. Asa vei putea gati ce iti place tie si vei avea grija sa gatesti pe placul fiecaruia din familie. Nu va mai fi nici cearta si te vei bucura ca toti, inclusiv tu, au mancarea preferata, fara stres si probleme.
O sa vezi ca daca faci asta si reusesti sa nu te certi, sa nu intrebi obositor si mai ales sa nu dezamagesti pe nimeni niciodata, lucrurile se vor mai linisti. Asa o sa o mai lasi pe mama ta sa se odihneasca, tu o sa mananci ce vrei si o sa vezi ce bine este sa te ingrijesti de diferentele alimentare dintre membrii familiei, facand cate ceva bun pentru fiecare.
Da nu ti se pare ca ai cam multe fite in legatura cu mancarea? E mama ta miliardara in euro sa iti faca tie doar picheturi? Nu stiu ce varsta ai si nici nu te intreb ca tare ma tem ca la varsta ta poti sa pui si tu mana pe un cartof si un cutit.
Poti sa mergi cu ea cand cumpara haine si sa le probezi sti..ca asa se face si poti sa ii spui lucurile aste.Iar faza cu telefonul cred ca poti sa mai iesi si pe afara sa socializezi face tu face nu iti vrea raul pe tema asta.Trebuie sa constientizezi ca parinti te fac te cresc si ajuta dar nu sunt obligati sa investeasca in tine ce vrei tu ci cat pot ei si crede-ma nu ai sa mori din asta cand vei avea 18+ o sa poti sa iti comanzi mancare chinezeasca, tailandeza, greceasca (sigur nu vei sti tu sa gatesti) din bani tai.
Nici eu nu ma inteleg cu ai mei si nu imi convine sa imi conteste deciziile dar pentru ca am o varsta si cu toate astea tot nu imi permit sa le comentez mancarea ce mi-o pun pe masa sau decizia de a imi lua o bluza.
In privinta lucrurilor este ceva mai bine -in sensul ca dintr-o suta de lucruri cumparate, macar una va fi pe gustul tau. Sper. ^_^
In privinta mancarii trebuie sa iti faci o lista cu tot ceea ce iti place; iar cand te va intreaba nu vei mai sta pe ganduri.
Daca se ia de tine fara sa i faci probleme, este din cauza asta: http://www.sfatulmedicului.ro/......auza_12398 (punctul 7; si nu este departe de punctul 10). Daca nu depune efort ca sa pastreze pacea si armonia in familie, va ajunge cat de curand la punctul 10 care este foarte grav si nu va mai iesi din el.
Nu tu o innebunesti, ci modificarea starii ei fizice, care o afecteaza si psihic. Ca si daca nu ar fi dat nastere la copii, ea tot asa s-ar fi comportat; tot nervoasa ar fi fost. Ea trebuie sa-si controleze comportamentu, sa-si tina in frau nervii. Ea trebuie sa va iubeasca pe toti, indiferent prin ce trece.
Si daca i-ai cumpara o floare cred ca tot asa va face. Dar nu ar strica sa incerci.
Ce ar fi sa iti gatesti singur/singurica? Poate asa ti se face pofta de mancare si nici nu mai stai pe telefon atata vreme
Sau sa lucrezi in vacante ca sa iti cumperi singur/singurica lucrurile care iti plac, asa vei aprecia valoarea lor si ce face mama pentru tine/voi. Sindromul tau se numeste "vesnica nemultumire"
Unele mame pot fii asa, cam fitoasa faza cu mancarea, dar de vreo culoare, nu a fost asa tot timpul? Po-ti vorbi cu, dar sa te si asculte. Nu i-o spune asa, dintr-una. Spui ca vrei sa vorbesti cu ea, asteapta cateva ore pana a face-o si enumera-i in ce ti-ar placea sa se schimbe in comportamentul ei cu tine. Se va supara, dar va intelege.
Dar ție ce îți place sa mănânci? ii poți spune simplu sa îți facă altceva sau mai simplu poți invata sa îți faci tu si pe lângă asta ar trebui sa stai de vorba cu mama ta precum cu cea mai bună prietenă în legatura hainelor foarte simplu si asta...propunei sa iesiti amândouă la cumparaturi si atunci sigur îți vei lua ce îți place...parerea mea
Bună.
În primul rând, așa sunt mamele. Stai chill. În al doilea rând, realizezi că e aiurea să-ți zică ea toate felurile de mâncare pe care ea le poate face? Când te întreabă, pur și simplu zi-i ce vrei să mănânci. Iar dacă nu știi ce vrei, atunci las-o pe ea să aleagă și dacă e ceva ce-ți place și ție e perfect.
În al treilea rând, te-ai gândit că poate este mai strictă cu tine din cauza greșelilor surorii tale? Trebuie să o iei cu calm și să îi explici că o înțelegi, dar trebuie ca și ea să înțeleagă ce te deranjează pe tine. Comunicarea este cheia succesului.
Sper că te-am ajutat.
Fundă?