Mana sigur mi se invineteste.E umflata, imi amorteste, muschiul e tare ca piatra. Cat despre ochi...gheata,nu? Dar n-o suport.Imi irita pielea si ma ustura.Un dus rece ar ajuta?
Si eu am aceeasi problem in familie si eu m cert cu ei...dr o bataie nu m mai primit de mult eu mai mult m cert cu mama...o sa vb mai multe la telefon ce zici 0768409584 este nr meu da un bip si te sun eu.te anunt daca imi schimb nr.o sa vorbim mai multe colo.
Nu stiu cat o sa te ajute asta, dar oricum... Nu prea ai cum sa eviti aparitia unei vanatai. Daca iti este rusine cu ea, incearca sa o acoperi. Incearca sa nu-i mai stai in cale tatalui tau, asta ca sa nu mai dea in tine. Chestia cu ochii e ceva ce nu poti schimba, asa esti tu. Nu mai pune la suflet tot ce se intampla, incearca sa nu mai plangi, incearca sa fii puternica. Peste 2-3 ani, o sa te urasti pentru ca ai plans, pentru ca ai fost slaba, pentru ca ai cedat in fata lui. Stiu, cuvintele mele nu inseamna nimic si nu te ajuta cu nimic, dar vreau doar sa te linistesti. Si eu am trecut pe acolo, stiu cum este sa ii vezi certandu-se, sa il vezi cum da in ea, sa ti se sfasie sufletul pentru ca nu o poti apara(am doar 15 ani). Incearca sa fii tu mereu cea care linisteste apele, sa incerci sa-i calmezi si sa nu se mai ajunga la astfel de lucruri.(: Intr-o zi cand tatal tau este "treaz", explica-i cat de mult te doare ce face, spune-i tot ce nu iti place, dar fii sincera. Daca nu merge, atunci trebuie sa astepti sa mai cresti putin ca sa poti schimba lucrurile. In fine, sper sa se rezolve lucrurile. Ai grija de tine. ~Mai bine previi unele lucruri decat sa astepti sa le tratezi.
Eu in locul tau as vb cu un adult, nu stiu bunici, rude, poate chiar cu fratele tau si sa gasiti o rezolvare impreuna. Daca nu rezolvi problema s-ar putea ca data viitore sa fie mai rau si sa nu te ia doar pe tine si mama ta la bataie ci si pe fratele tau. nu stiu e parerea mea. Sau poate poti vb cu mama ta sa divorteze sau ceva. Crede-ma am trecut prin asa ceva si la mine a fost mai rau. Tata bea o batea pe mama si o dadea afara din casa si cand nu mai avea in cine sa dea vn la mine si fratele meu, eu aveam 4 5 ani iar fratele meu 1 2, ma puneam mereu in fata sa am loveasca pe mine. Tot calvaru a durat 5 ani de zile dar mama la dus la dezalcolizare si acum e ca. Si eu il urasc din tot sufletul pentru c a dat in mine, in fratele meu si pentru c pur si simplu a distruso pe mama. Sincer vb cu cineva. Si daca vrei si nu stiu simti vreodata nevioia sa vb cu cineva putem vb pe mess
In legatura cu mana ta ar trebui sa pui niste gheata pe ea sa si la ochi la fel, dar poti sa te machiezi si cu ochii rezolvi usor dar sa ai mare grija de mana aia si de tine in general
Nu voi copiii sinteti vinovati.Adevarul vostru este rezultatul contradictiilor dintre ei dar se pare ca sinteti implicati afectiv astfel vedeti adevarul de partea mamei.Problema este ca trebuie sa-i indemnati in primul rind sa-si gaseasca linistea de cuplu si voi sa va retrageti si sa va manifestati doar in viata voastra de copii.
Esti destul de mare acum, am ramas socata cand ti-am auzit povestea. Ma simt revoltata si simt nevoia sa fac ceva din toate puterile sufletului, dar nu prea am ce sa fac. NIMENI nu trebuie sa sufere asa. In primul rand, ai incercat sa te sinucizi?! Nu face asta! Este echivalent unei crime. Nimeni de pe pamant nu are drepturi asupra unei vieti si nimeni nu are voie sa i a orice suflet inclusiv propriul suflet. Doar Dumnezeu poate sa decida ce se va intampla, daca crezi in El, roaga-te la El.
Vorbeste cu un psiholog. Cel mai bine ar fi totusi sa suni la politie. Vorbesc foarte serios, suna la 112, asa ceva nu este normal, asta daca chiar vrei sa faci ceva. Sau vrei sa continui tot asa? Chiar daca tii la parintii tai sau cel putin mama ta si nu vrei sa se complice nimic, cred totusi ca cel mai bine ar fi sa anunti politia. Gandeste-te bine. Asta pana nu anunta altii. Imi pare extrem de rau. Data viitoare daca cand se mai intampla asta [sper sa nu se intample] nu il lasa sa iti mai faca asta, adica nu te lasa inferioara. Nu trebuie sa il lasi sa simta ca tie iti este firca, pentru ca atunci o sa actioneze rau.
[ca si cainii, daca simt frica, te latra, dar daca arati superioritate, lasa si ei garda jos] Arata-i ca nu te lasi coplesita de emotii, sper sa mearga.
Ai incredere in tine, o sa reusesti. NU ceda, te rog! Ai grija de tine. Ai putea te rog sa ma tii la curent cu ce mai faci?:-s
Draga mea este inuman ce face tatal tau,nu e bine de loc,dar te rog nu-ti face parintii dementi si nici intr-un alt fel,este urit si dureros sa-i judeci si sa-i jignesti chiar daca gresesc,e adevarat ca nu au comportament normal si care sa le faca onoare,insa tu trebuie din toata nebunia asta sa iesi (si nu moarta,uita gindul asta urit si nedemn de tine),sa iesi ca un copil destept si cu inteligenta,apeleaza la consilierii de urgenta,la politie,la protectia copilului,la toate autoritatile in drept si asa ii vei putea linisti,da dovada ca tu esti un copil mai inteligent decit ei si asta iti va aduce liniste si onoare,ajuta-te si ajuta-i in felul asta,nu incerca sa te omori sau sa-i jignesti, apeleaza la oamenii autorizati ca sa va ajute, mult noroc iti doresc
Daca tot ce scrii aici este adevarat nu exista decat o singura solutie: telefon la politie 112 sau 983 povestesti ce ai scris aici si ceri ajutor de urgenta.Pentru astfel de comportament tatal poate fi inchis sau indepartat definitiv de familie.Vezi si linkul asta: http://vreauparinti.wordpress.com/category/contact/
Daca nu te descurci, mergi la un vecin serios sau o ruda, povesteste-i tot si cere ajutor mai exact sa anunte politia. Daca nu te ajuta nimeni, mergi la directorul scolii unde innveti, spune-i tot. Daca nici el nu te ajuta, scrie-mi mie si voi pela la un ziar!
Draga mea, nu mai staţi lângă un astfel de monstru! Nici tu, nici mama ta nu meritaţi aşa ceva, nimeni nu merită. Tatăl tău este un om bolnav şi foarte violent. Trebuie sau închis, sau voi luate de lângă el. Sună la poliţie, la protecţia copilului! Vorbeşte şi cu mama, să vă uniţi forţele! Aşa nu se mai poate. Fugiţi de lângă el cât de departe puteţi, cât mai puteţi!
Intra pe site-ul"scoala mamelor", inregistreaza-te si cere ajutor urgent.sau poti suna gratuit, la 116111, telefonul copilului si va vor ajuta imediat.vb pe mess.