| ClaudiaClaudia3018 a întrebat:

Nu mai suport sa fiu certata de părinți mei de asta vreau sa ma mut la iubitul meu chiar dacă am 17 ani pentru ca tata mă ceartă des și e și violent fizic cu mine aș face plângere la politie dar îmi este teama.Ce pot sa fac? Cum să am o relație buna cu părinții mei?

6 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Dacă chiar te iubeste iubitul tău, să vina să te ceară de nevastă, cu acordul părinților te poti casători.E o mare greseală sî te muți fără casatorie, Dumnezeu nu binecuvinteaza o astfel de relaței.un bărbat adevărat dacă iubeste o fată o aonoreaza prin casatorie.

| Violleta2022 a răspuns:

Si ce sa le spui celor de la Politie, ca tu si iubitu nu va convine de taica-tu?
Politia te va lua de mana si te va duce acasa la parintii tai, care au obligatia sa te educe si supravegheze pana la 18 ani.
daca esti batuta, atunci poti suna la Protectia copilului si ei vin sa te ia si pe upun intr-un Camin pentru copii, pana la 18 ani.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Ai de gand sa intrebi acelasi lucru in fiecare zi?
Vei primi acelasi raspuns: Esti copil.
Vezi-ti de scoala si termina liceul, ia BAC-ul.
Cand vei avea scoala terminata, vei avea serviciu si vei putea sta pe picioarele tale, atunci te poti muta cu ce iubit vrei tu.
Deocamdata esti in grija parintilor tai iar tu trebuie sa ii asculti.

| Cipi1212 a răspuns:

De când ai iubit este tatăl tău violent?

| Korkodeln a răspuns:

Ai mai pus aceasta intrebare, cata vreme esti minora poti folosi telefonul copilului: 119 si te vor sfatui ei ce sa faci, eventual vor face plangerea pentru tine.

La un moment dat, daca nu vrei sa distrugi complet relatia cu parintele tau, poti incerca sa vezi care sunt motivele pentru care te cearta, violenta nu are nici o scuza, dar poate e ingrijorat de situatia scolara si/sau anturajele in care ai ajuns si unii parinti numai asa stiu sa faca educatie copiilor, cu palme peste gura si pumni in cap, pentru ca asa i-au "educat" si parintii lor si nu stiu nimic altceva. Numai la noi ai "zicale" de tip "Bataia e rupta din Rai" si "Nu ma faci tu de rusine, te calc in picioare, eu te-am facut, eu te omor...". Daca e o situatie de genul asta, atunci din pacate nu mai ai ce face, asteaptapana esti majora si iti faci viata ta si uiti de ei.

| Theonlyone1111 a răspuns:

Bună. În acest caz nu e nevoie sa faci tu plângere dacă îți este frica, dar poți vorbi cu cineva din familie sa facă o sesizare și ar trebui sa se potolească. Dacă tu pentru siguranța și bunăstarea ta simti nevoia sa pleci, pleacă pentru ca nu e ok cu aceste abuzuri fizice. E posibil ca dacă pleci o perioada sa se schimbe lucrurile cu ai tai în timp.