Inainte sa te iubeasca prietenii trebuie sa te iubesti tu si sa te intelegi. Prietenii nu sunt permanent alaturi de tine. Unii prieteni vin si altii pleaca. Unii stau alaturi de tine mereu.Iar tu esti cel care si-i alege.In anumite situatii doar noi si cu familia din care facem parte reusim sa ne ajutam pentru a trece peste anumite situatii.
Da dar daca nici familia nu te ajuta?
Acum depinde ce intelegi tu prin ajutor. Daca intelegi sa fii impinsa de la spate, sa fii aprobata mereu-nu este ajutor.
Da
Iesi din carapace si incearca sa te bucuri de viata. Chiar daca in anumite situatii oamenii nu sunt langa tine nu inseamna ca nu tin la tine.
Dupa ce ai intrat in depresii nu prea mai poti sa iesi! (
Daca incerci in fiecare zi cate putin ajungi sa iesi din ea cu totul. Fa o lista de activitati pe fiecare zi si sa nu existe zi in care sa nu iesi afara: sport, stand, film. Nu sta in casa.
Sport fac la filme incep sa plang si in casa sunt obligata sa stau pana la 5 dupa-amiaza cand ma duc la sala si in casa ma obliga sa fac o gramada de lectii, teme, compuneri, interpretari si m-am saturat!
Da, este necesar si invatatul; dar vorbeste cu persoana care ti-a stabilit programul sa prevada si timp pentru socializare.
Este necesar să fim deschişi, prietenoşi, pentru a ni-i face pe TOŢI cei din jurul nostru prieteni, pentru a ne face viaţa mai uşoară (chiar dacă nu toţi vor trece de-a lungul timpului "probele" prieteniei).
Este necesar să-ţi faci prieteni buni. Este întotdeauna nevoie de ei (deşi se spune că în viaţă poţi avea doar unul sau doi prieteni cu adevărat buni, la bine şi la greu, mai mulţi de atât fiind un lucru foarte rar, depinzând de firea noastră).
În ciuda tuturor deamăgirilor vieţii avem nevoie de a acorda mereu şi mereu şanse şi încredere (în limitele demnităţii şi ale socializării umane) celorlalţi pentru a ne întreţine astfel armonia şi propriul echilibru.
Depinde de persoana cu care vrei sa fii prieten…
Iar pentru a ti se confirma firescul, normalitatea unei relatii de amiciţie, de prietenie, trebuie ţinut cont că prietenia pune la încercare o serie întreaga de valori interrelaţionale: interesul faţă de binele real al celuilalt, interesul faţă de binele moral, faţă de sănătatea şi priorităţile reale ale celuilalt, sacrificarea aparenţelor pentru a pune pe primul plan sinceritatea în legătură cu defectele celuilalt pentru a-l susţine în corectarea lor, delicateţea, empatia, evitarea refuzului direct (în privinţa lucrurilor de bun simţ care pot fi făcute spre binele celuilalt), petrecerea timpului împreună, cunoaşterea, confidenţialitatea, încrederea, etc...
Salut
Vezi aici cateva sugestii care iti pot fi de folos:
http://www.jw.org/......guratatea/
http://www.jw.org/......nt-singur/
Sper sa te ajute!
Cele bune!
Sau fb https://www.facebook.com/ccernisov as prefera mess cernisovdiana@yahoo.com