Agresiv fizic sau verbal? Si tu cum ai reactionat? Daca nu isi cere scuze, e clar ca nu simte ca a gresit si ca undeva e o gaura in comunicarea dintre voi. Eu zic sa incerci sa discuti cu el, daca nu isi asuma agresivitatea, pleaca. Nu faci decat sa stai langa cineva care, considerand ca agresivitatea fata de celalalt nu e ceva rau, poate sa izbucneasca oricand.
E foarte delicata situatia ta! Ai spus ca refuza orice comunicare, relatiile intime lipsesc, nu-si cere scuze dupa ce a fost agresiv si nu-ti vorbeste de o saptamana. Mie mi se pare ca nu te iubeste... scuza-ma ca spun asta, dar asa suna! Nu poti sta suparat o saptamana (nici o zi!) atunci cand iubesti persoana de langa tine!
Eu as pleca in mare graba fara sa mai privesc inapoi. Sau cum a spus Oliana, l-as da afara din casa. De nemernici nu trebuie sa ai mila! E scandalos, iti cere sa-i faci un copil si dupa aceea te trateaza ca pe un nimic!
Stiu ca nu e bine sa-i spui cuiva sa se desparta, dar nu cred ca o discutie calma si rationala este posibila. Ce mai este de discutat cu un barbat care isi abuzeaza sotia? Ca se simte mai puternic atunci cand isi umileste sotia? Ca nu mai are argumente si foloseste pumnul sa-si impuna punctul de vedere?! ...Cred ca m-am cam ambalat... In fine, sa revin la intrebarea ta, un asemenea mediu nu-ti face bine (asta e clar) si nu e benefic nici pentru copil. Oricat de bun parinte ar fi sotul tau pentru copilul vostru, faptul ca tu esti tratata in asemenea fel nu creeaza o atmosfera potrivita cresterii unui copil. Concluzia? Este mai bine sa va despartiti! Nu-ti va fi usor, mai ales ca ai si un copil, dar cel putin vei fi mai linistita din acest punct de vedere. Vei avea alte griji, dar nu vei mai sta incordata ca se supara iar si te-ameninta, ori te loveste! Oricum viata nu e usoara! Macar liniste sa ai!
Daca te-a lovit nu trebuie sa suporti asa ceva, lasa-l si zii sa isi ia toba, probabil si prima sotie tot de asta l-a asat.
Gandeste-te ca daca a facut aceasta greseala odata si nici macar nu recunoaste ca a gresit nu e prea de bine. Poate ca lucrurile o sa se inderepte, insa pentru cat timp? Nu te lasa amagita de o impacare temporala. Eu zic ca daca ai unde pleca si iti poti reface viata sa o faci, decat sa stai cu sufletul indoit mereu si sa fi nefericita pentru un om care nu te merita. Inainte de asta, discuta cu el, prezinta-i varianta ta de a gandi, daca te asculta bine, daca nu, nu, macar tu ai facut un pas.
Agresiv. Asta inseamna ca te-a lovit?
Pai daca as fi in locul tau... eu aveam bagajelele facute demult... acum eram pe la mama draq de mult... eu nu as sta niciodata langa un barbat care ma bate... nu esti singura care a divortat... mai sunt si altele si acum le merge mai bine... trebuie sa pui PUNCT si sa mergi mai departe... ai sa iti gasesti pe cineva care stie sa te aprecieze si sa te respecte pentru ceea ce esti...
Daca vrei pareri le vei gasi si chiar foarte multe, dar cu sentimentele oamenilor nu ne putem juca. te rog sa te gandesti foarte bine cat ai gresit tu in casnicie si cat a gresit el.cantareste foarte bine vina fiecaruia si daca se mai poate salva cev si apoi ia o hotarare ca sa nu regreti mai tarziu. D-zeu sa-ti luminezez mintea.
Corect era să spui în primul rând de ce a fost agresiv. Dacă vina îţi aparţine, probabil că el aşteaptă ca TU să fii cea ce iniţiază împăcarea... Aşa din senin din piatră seacă, numai un nebun se ceartă (caz în care trebuie apelat la un doctor)... oricum e soţul tău... ţii minte? e tipul ală cu care te-ai legat să stai "la bine şi la rău"... nu crezi că abandonezi prea uşor corabia şi o laşi să se scufunde? Ai încercat să vezi care este cauza disensiunilor dintre voi_ eventual s-o îndepărtezi? Ştiu că e mai uşor de spus decât de făcut, dar totuşi, la un soţ nu renunţi aşa cu una cu două, că e soţul tau nu un iubit oarecare!
Mda... întâi am răspuns şi abia apoi am citit ce ai mai scris,... se pare că am greşit eu... din câte ai spus la a doua postare, îmi face împresia ca soţul tău regretă căsătoria cu tine... Zici că nu bea şi că nu ai găsit nici o explicaţie pentru comportarea lui. dacă tie nu-ţi poţi reproşa nimic grav (minciuni sau infidelitate de pildă), atunci chiar e de neînţeles comportamentul lui. Mă refer la tăcere şi refuzul de a comunica, pentru că agresiunea fizică iese din discuţie. aia nu are nici o scuză! Sincer, eu aşa ceva, n-aş accepta nici după 100 de ani de căsnicie. Poate ar fi bine să vorbeşti cu părinţii tăi, să-ţi iei frumuşel copilul şi să te muţi la ei o perioadă, să vezi cum va reacţiona domnul soţ. Dacă vine după voi, discută cu el la modul cel mai serios (preferabil în proximitatea părinţilor, ca să eviţi alte agresiuni fizice) şi fixează nişte condiţii clare de împăcare şi convieţuire pentru viitor. Dacă nu vine, înseamnă că nu mai ai ce salva... deci trebuie să-ţi reorganizezi viaţa fără el în decor.
Îmi pare rău că spun aşa ceva. eu mereu am fost pentru mentinerea familiei, dar într-o familie lipsită de afecţiune şi armonie, primul care are de suferit este copilul... şi copilul primează ÎNTOTDEAUNA...
Repet. evită să fii singură cu el, ca să nu te mai lovească... dar nici nu-ţi băga părinţii în discuţia pe care o veţi avea... aceea trebuie purtată numai între voi... eventual părinţii voştrii pot discuta cu el în particular. Apropo... socrilor nu le-ai cerut ajutorul?
Pai eu cred ca ai si tu un aport aici.nu stiu care e originea disensiunilor, dar dc nu au un motiv solid s vd treaba ca el nu te mai accepta din diferite consideratiuni, care zac in mintea lui.comportamentul agresiv nu poate fi tolerat.cd s ridica mana nu mai exista respect, se cam transforma in animal. dc relatia e relativ scurta mai bine ar fi s-o terminati.
Mai intai as cerceta care e motivul lui de a se purta asa( soacra, amanta, bautura, anturaj, serviciu...); as lua prin eliminare pana cand ajung la una din ele, apoi as avea o discutie destul de serioasa cu el si i-as pune in fata toate detaliile. Daca in schim nu colaboreaza, o ultima incercare (chir daca nu-ti va mai arde) e sa te schimbi tu ca persoana : fi mai atenta cu tine, mai cocheta, mai sexy, da-ti un nou luk, in pat nu mai imbraca pijamaua bunicii ci intr-o tinuta mai sumara de culoare rosie, parfumata si aranjata in orice moment al zilei. Ai grija ca schimbarea ta sa nu fie brusca, risti de un scandal mai mare in sensul de a nu te acuza ca ai pe altcineva. Adu-l spre pat indiferent pe ce calci (cadavre, morminte) si da-i clipe de neuitat, i-a fraiele in maini si fa-l sa joace dupa tine. Nu te invat la rau ca am trecut prin asta, dar daca el lasa garda jos, al tau va fi. Daca continua sa te jigneasca si sa fie un badaran -ARE AMANTA!
Te sfatuiesc sa dicuti cu un mediator care il va invita si pe sotul tau la o discutie in 3
este o solutie ca sa sotul tau sa vada ca nu esti o speriata ci dimpotriva, doresti ca relatia voastra sa plece pe baze noi
concluzie: va trebui ca tu sa nu-ti iei in serios doar rolul de acuzatoare ci sa-ti faci o autocritica realista, o "auto"critica a relatiei voastre si sa fii pregatita pentru un compromis! e normal ca tu sa ai pretentii de la sot si de la viata voastra comuna dar trebuie sa ai si tu un aport pozitiv aici si nu doar de spectator (exprimarea in scris nu reda exact ce as dori sa-ti dau ca sfat) http://www.cmediere.ro/index.php?lit=G&mid=3&smid=16 vezi unde apartine orasul vostru! succes!
Nu stiu cum sa va explic ca sa puteti sa va dati cu parerea mai bine este f greu sa dai un raspuns sau un sfat cand nu cunosti bine situatia.eu nu zic ca as fi perfecta poate ca am gresit si eu pe undeva dar toata aceasta schimbare a venit dupa ce va timp de cand am adus pe lume copilul mult dorit de el (si de mine)dar mai mult de el ca el a mai avut o casnicie si respectiva nu ia putut darui un copil ...pana la urma nu de asta s-au desprtit ci pentru faptul ca ea a plecat cu cel mai bun prieten al lui.si revenind la subiect el s-a schimbat incet in tot mai rau apoi a devenit si ageresiv mereu amenintari cu bataia care uneori le pune si in practica.eu de mult parca nu mai exist pentru el de multe ori am incercat sa descopar care ar fi cauza dar nu am reusit sa-mi dau seama.in situatia de fata este clar ca nici relatii intime nu mai avem si cand se intampla se intampla destul de rar. tin sa precizez ca el nu consuma alcool deci aceasta cauza nu este, mie nu prea ar avea ce sa-mi reproseze decat faptul ca vreau sa comunice cu mine ca si doi oameni care se iubesc si convietuiesc impreuna sub acelasi acoperis in acelasi pat... dar el mereu refuza comunicarea. dar si tacerea ma omoara de ex acum nu mai vb de 1 saptamana si el e f multumit din cate vad...am tot sperat la o schimbare in bine dar aceasta schimbare s-a facut in rau.
Draga, e un animal daca te-a lovit dupa ce i-ai daruit un copilas. Da-l afara din casa pentru violenta (chiar daca e casa lui, pentru copil vei avea dreptul sa locuiesti acolo) cu executor judecatoresc si cere-i pensie alimentara. Nu mai tolera situatia. Prima palma o aduce pe a doua si apoi batai in toata regula. Ai de gand sa rabzi asta? Sper ca nu. Macar de dragul copilului sa nu traiasca in stres si cu frica de violente. Nici o femeie nu lasa un barbat de bun! asa a facut sigur si cu prima.
Mergeti la un psiholog amandoi; Sigur veti fi mai impacati dupa aia; Cine a gresit... e relativ; E usor sa te desparti de partener si mai greu sa iti gasesti altul; incearca sa-l intelegi mai intai.
Aceeas situatie am avut si eu. am asteptat sa se rezolve dar am ajuns la concluzia ca boala lunga e moarte sigura asa ca am ales sa raman singur si imi este mai bine cel putin deocamdata
De gresit cred ca amandoi ati gresit dar in proportii diferite, cred ca ar trebui sa incerci sa ai o discutie cu el pe ceea ce s-a intamplat iar daca nu ajungeti la nici un rezultat cred ca ar fi bine sa pleci macar pentru o scurta perioada de timp dar sa lasi impresia ca il parasesti sa vezi cum o sa decurga lucrurile atunci. Dar primul pas pe care il faci trebuie sa fie comunicarea sa fiti cat se poate de calmi si sa puneti pe masa,, toate cartile'' mai bine spus toate problemele si tot ceea ce va nemultumeste atat pe unul cat si pe celalalt si sa incercati sa gasiti totusi o cale de mijloc. Dar singura in masura sa i-a o decizie ramai totusi tu, pentru ca orice sfat ti-am da noi doar tu stii de fapt cum sta situatia intre voi si cum va intelegeti.Si tu trebuie sa iei decizia, ce este m-ai bine pentru tine.