Nu este adevarat! Gandeste-te! Daca toti ar gandi ca tine nu ar mai vorbi nimeni cu nimeni. Gandeste-te cum ii privesti tu pe cei care te abordeaza prima, ii vezi ca fiind vulnerabili si ca merita mila? Mie din contra, mi se par a merita respect si sunt mai curajosi ca noi toti pentru ca toti avem o oarecare jena cand trebuie sa contactam prima data o persoana mai ales daca avem sentimente pentru ea.
" Chiar dacă îmi doresc să vorbesc cu cineva anume, cu siguranță nu o voi face, fie că este vorba de un telefon sau un mesaj. Totul pare prea dramatic și nu doresc să deranjez pe nimeni. Deși mulți m-au întrebat de ce nu îi contactez, motivul adevărat nu cred că-l voi putea spune vreodată. "- Uau, parcă aş fi scris eu asta.
Spre deosebire de tine, eu nu cred că e josnic sau ceva de genul, dar pur şi simplu parcă mă opreşte ceva. Da, trist. Încearcă să treci peste asta, nu are ce să ne întâmple. Având în vedere că într-un fel sunt în situaţia ta, alt sfat nu pot şi habar nu am să-ţi dau.
Ba, deci, uite cum sta treaba, deci, esti naspta, adica fara suparare, esti naspa. Daca nu pai sa vorbesti cu cineva pentru vai doamne poate-l deranjez, inseamna ca ai probleme. Literalmente nimeni nu se gandeste la lucruri de genu. Invata sa nu mai fi naspa.
Din punctul meu de vedere ai doua optiuni mari si late:
1. Ori treci peste senzatia de vulnerabilitate care, apropo, este complet nefondata.
2. Ori stai izolata pentru tot restul vietii.
Depinde cu care alegere poti trai mai bine. Viata necesita de cele mai multe ori compromisuri.
Sincer si eu sunt in situatia ta,dar daca tot ignoram pe cei din jurul nostru nu vom cunoaste pe nimeni niciodata, nu uita ca alti sunt personificari ale noastre interioare, ne cunoastem pe noi daca cunoastem pe alti, nu sa fim disperati, obsedati emotional dar socializarea e benefica
Eu credeam ca cei sociabili, de treaba, deschisi ssu amabili incep o conversatie. Oamenii binevoitori. Se pare ca tu nu esti asa. Chiar nu am mai auzit asemenea grozavie despre gestul de a contactata pe cineva sau de a vorbi cu cineva! Numai oamenii slabi pot fi in stare de asa ceva?! Am crezut ca am intalnit pe regina increzutelor, dar vad ca tu ai detronat.o. La ce caracter "uimitor" ai, cred ca le faci un favor celorlalti ca nu ii cauti. Ii fereste Dumnezeu de un asa om infumurat ca tine. Asa ceva!
Fa "terapia prin expunere": fii tu cea care contacteaza prima pe altii, in orice situatie, mereu. Asa, ca un experiment. Dupa un timp, o sa vezi ca iti schimbi parerea si despre tine, si despre altii, si despre ce insemnatate are sa contactezi tu pe altii sau altii pe tine. E singurul mod sa afli.