| Credinoameni a întrebat:

Nu pot sa dorm de doua zile din cauza mamei, ma tot raneste cu cuvinte si cu gesturi care ma consuma.Ma enerveaza ca este atat de falsa, ca se umileste in fata strainilor pentru un interes, ca inghite rahaturile altora fara sa spuna nimic, dar nu se sfieste sa-si vorbeasca de rau familia cu acei straini! Ma doare ca este falsa si nu-i pasa de sentimentele noastre!
Mama este si o fire dificila si o critica pe sora mea toata ziua si se plange ca nu are relatia pe care o doreste cu ea. Se victimizeaza incontinuu si da vina pe toata lumea pentru asta.Cand ii zic sa nu se mai ia de ea cu rautati si sa n-o mai intepe, ii zice ca noi suntem prea sensibili.Chestia este ca daca in fiecare zi o barfeste si o cearta, dupa o vreme te cam saturi. Nu-mi place ca e falsa, ca se victimizeaza, da vina pe altii, este cum era cu familia ei si nu-si recunoaste greselile.Chestia e ca ma umple negativ si asta nu-mi face bine. I-am zis ca nu face bine si ca nu-mi face bine, dar nu-i pasa.
Inainte de culcare, a venit la mine in camera si s-a victimizat despre sora mea, i-am zis ca nu trebuia sa o intepe cu un apropos rautacios, dar mi-a zis, ca noi suntem sensibili si ca o sa vedem cand o sa evem copii. Nu-mi place ca nu-si asuma greselile si ca sora se plange. Ma incarca negativ si ma enerveaza!

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu o cunosc suficient de bine pe mama ta incat sa-mi dau cu parerea. Poate are si ea motivele ei, dar daca e cum ai spus tu, te inteleg perfect, pentru ca si mie mi se intampla la fel. Sunt singura la parinti. Mama mea este o fire extrem de vulcanica, iar eu, fiind una mai linistita, nu ne potrivim, asa cum ar spune altii (ca extremele s-ar atrage), ba din contra, nu suntem compatibile deloc. Cand se enerveaza pe mine (de cele mai multe ori din motive exagerat de stupide), ma jineste incontinuu, cu niste cuvinte extrem de vulgare, pe care... nu vreau sa le mentionez. Cand eram mai mica se mai punea la mintea mea, si asta provoca scandaluri catastrofale (nu exagerez). Cand aveam vreo 8 ani voiam ca volumul la TV sa fie de 15, iar ea de 14, si dsca iti vine sa crezi, a intors toata casa pe dos in noaptea aia, si in urmatoarea zi. E foarte orgolioasa, si daca incerci sa-i spun ce simti despre ea sau despre viata in general, iar daca ei nu-i convine... va dati seama. Mereu mi-a fost frica sa ii impartasesc chestii pe care le simt in adancul sufletului, pentru ca nu ma intrlege absolut deloc, nu am voie sa-mi exteriorizez sentimentele. Daca plang, tipa:,, Ce ai ai, esti in depresie? Vrei sa te duc la psiholog?". Mereu face asa, asa ca prefer sa le tin in mine si sa merg mai departe. Bunica mereu m-a invatat ca, daca zice ceva, chiar daca nu sunt de acord cu ea sau stiu ca greseste, mai bine o las in pace. Si asta fac in general. Nu prea ai ce sa faci cu o asa mama. Gandeste-te ca asta e felul ei de a fi, si ca ea oricum te iubeste, si pe tine si pe sora ta. Incearca sa o asculti si sa-i dai cat mai putine motive de a se plange altor persoane. Nu te consuma din asta. Si eu m-am consumat enorm pentru multe probleme din familia mea, crede-ma, chiar nu merita.

8 răspunsuri:
| Raducons a răspuns:

Nu poti sa faci nimic, si mama face la fel, voreste cu strainii despre problemele noastre fara sa realizeze ca nu le pasa si le da motive sa ne barfeasca si sa rada

| ONRR a răspuns:

Cred ca este bolnava daca se tot comporta an halul asta cu voi
Cel mai bine este ca voi sa stati departe de oameni care sunt toxici
Chiar daca sunt prarinti tu si sorata ar trebui sa va uniti si sa va antelegeti antre voi si aa va sustineti morala amândouă si niciodta nu lasati pe nimeni sa intervina antre voi doua fiti sincere una cu alta puneti mana penczrte si anvatati sa fiti oameni mari sinsa aveti un vitor frumos amdoua altfel veti ramane tot la nivelul ala voi dou daca va uniti veti reusi multe an preuna nu aveti neboie de oameni falisi antre voi chiar daca sunt parinti VOI CATI ANI AVETI?

| qwertpro a răspuns:

Salut,pai treaba sdata, incer sa fiu, e destul de incurcata.Comportamentul mamei tale da de inteles ca ea nu este multumita de viata pe care o are.Ea are anumite asteptari de la voi si de la viata, dar din cate se vede ceea ce-i oferiti voi si viata nu e ceea ce asteapta ea, desi ea nu intelege ca asteptarile noastre pe care le avem ne pot aduce multa dezamagire caci nimeni nu le stie si nu le poate indeplini pana ea nu le expune.E posibil ca mama ta sa fi suferit anumite traume psihice in trecut care sa o fi influentat foarte mult, si sa-i fi creat astfel niste emotii captive care o fac sa fie astfel. Poate mama voastra are nevoie de cineva cui sa i se descarce, sa scape de povara pe care o are pe suflet.Ati putea vorbi serios cu ea si sa o intrebati ce anume o deranjeaza, ce anume o face sa fie astfel, ce asteptari are de la voi. Poate ea nu simte iubire.Un psiholog sau psihoterapeut ar putea mult sa o ajute, deoarece pe zi ce trece totul ar putea deveni mai rau, iar emotiile captive ne "chinuie" sufletul mai tare si mai tare daca nu sunt eliminate.

| dbigiu84 a răspuns:

Ai o situatie dificila, sunt aici sa te ajut.
Parintii de multe ori, sunt constant intr-o stare de stres.Trebuie sa mearga la serivici, sa plateasca curentul, apa etc... Au nevoie si de liniste.Da dovada ca esti un copil bun(spala rufele, fa-ti curat in camera, etc). Desi uneori sunt enervanti, trebuie sa-i intelegem.
Nu mai gandi negativ, incearca sa-ti traiesti viata asa cum este. Bucura-te de ea, cat o mai ai.
Sper ca te-am ajutat!

| Ineys a răspuns:

La final ai inceput sa scrii in alta limba, m-ai pierdut.

| BlackBriliant a răspuns:

Atunci cand devine toxica, insuportabila, puneti degetele in urechi sau ranjeste-i in nas si ai scapat de eahappy

| Mircea08 a răspuns:

Esti norocos sa ai pe cineva asa in familie. Ai de la cine invata cum nu trebuie sa fii in viata. Cand consideri ca ai invatat totul poti pleca linistit de acasa si sa traiesti in alta parte o viata adevarata. Atata timp cat mai esti acolo inseamna ca mai ai cate ceva de invatat, de ex. ca trebuie sa iti iubesti parintii si ca trebuie sa asculti de ei pentru ca asa rai cum sunt te-au crescut mare, cu toate necazurile pe care le-ai facut lor in toata aceasta perioada.

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna!

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.

Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.116111.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Acum poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra http://www.116111.ro/descarca-aplicatia

Asteptam sa te ajutam!