| Caliopia63 a întrebat:

Nu stiu cati dintre voi o sa aveți răbdare sa citiți,dar sper ca se vor afla câțiva ca să îmi dea și un răspund.
Ideea e ca m-am căsătorit fin dragoste, am renunțat la o relatie destul de complicata pentru soțul meu actual.Ideea e ca nu stătea bine financiar de atunci,stătea cu chirie împreună cu familia și muncea ca zilier.Avand în vedere ca nici eu nu sunt instarita dar totuși cu o situație decenta,am zis ca vom lupta împreună. Ideea e ca ne-am luat chirie la tara unde a prins el ceva de munca bun, m-am lăsat dusa de val și de ideea ca o sa fim în rai.Ideea e ca eu nu am unde sa muncesc aici,iar el a fost nevoit sa se întoarcă la a fi zilier pentru ca ofertele de munca au dispărut, nimeni nu a mai vrut sa investească în zona și am cam pierdut stabilitatea financiara.De câțiva ani ne-am descurcat decent doar ca într-adevăr pentru chestiile mai costisitoare (făcut ceva la casa,tras o utilitate, materiale de construcții etc) le-am tot câștigat pe "milogeala" în sensul de mereu am cautat ajutor sau opțiuni ieftine.Ne-a ajutat și familia și lucuri de genul ce pe mine nu ma caracterizează, ba chiar ma distrug psihic.Am vorbit cu sotul meu despre asta mai ales ca acum avem și un copil și am zis ca nu vreau sa fiu de ras la societate din cauza faptului ca mereu aveam nevoie de ceva, sau de ajutor.Chiar recent când am zis ca am vrea sa ne facem ceva din care sa casrigam bănuiți am fost luat în ras ca de unde ne facem noi dacă nu avem bani nici de x lucru pe lângă casa și mi-a cam ajuns sincer.I-am zis ca asta e, sa plece în străinătate ca eu cu copil mic nu am cum sa ma inham la asa ceva dar nu vrea sa ma lase singura aici din gelozie.Am zis sa ne mutam la oraș, dar fiind copilul mic eu nu voi putea muncii și un salariu nu ne va ajunge și la chirie și la utilități etc.Munca de acasă nu găsesc da pot sa fac un venit bun,ca nu am facultate sau alte chestii.
Știu ca îmi voi auzi reproșuri ca de ce am făcut copil,de ce am stat asa.Dar specific,copilul nu a fost planificat și am trăit decent pana de curând,am început ceva, făceam ceva amândoi dar...
Întrebarea e.
Sfat?

9 răspunsuri:
| siriusblack98 a răspuns:

Greu cu un sfat in situatia asta, ca dedesubturile unei relatii noi ca straini nu le stim, judecam gresit din exterior o astfel de poveste. Mai degraba o vorba buna as putea spune. Omul pare un baiat muncitor de casa totusi, adica pare genul de om care lupta sa ofere familiei un trai decent dar sa o tina si unita, nu dezbinata. Asteapta sa mai creasca copilul putin si dupa te poti angaja si tu. In rest pare ca va descurcati decent, mai bine decat marea majoritate chiar. Probleme financiare multi dintre noi avem. Sunt perioade si perioade.

| IL0VEDINER0 a răspuns:

Divort. Ti-ai luat unu' de vorba aia " si sarac, si cu pretentii".
Vorba ta, nu vrei sa ajungi de râsul lumii, gândeste-te cum ar fi ca atunci cand creste copilul sa auda ca " mama ta a cersit de la x sau de la y" serios acum... nu-ti mai strica viata daca el nu vrea sa ofere un viitor mai bun. Tu ai facut tot ce ai putut, ai fost dispusa sa o iei de la 0 si ti-ai cam facut datoria asa ca... ai tot dreptul sa divortezi

| 1onur a răspuns:

în orice relație, căsnicie se întâmplă să fie probleme! important este cine rămâne cu Adevărat, nu cine pleacă,la orice val...

Asta înseamnă o relație asumată! Adevărată! reală! loială! care îndură! Problemele unei relați, căsnicie!, nu-și facă rău la prima ocazie! Cum să iasă din relație! și sa fugă cu alt bărbat, sau altă femeie!

| Acuden a răspuns:

Bună! Noi, ca și străini, nu suntem deloc în măsură să te judecăm pe tine sau situația ta.

Orice minte decent de înțeleaptă ar trebui să cunoască acest detaliu: nimic nu ar trebui judecat fără a oferi și o soluție sau o formă de ajutor.
Nu faci nimic negativ atunci când aduci în discuție o problemă care trebuie abordată pentru binele tuturor celor afectați.
Sunt doar dificultăți normale în viața fiecăruia, fie că este vorba despre căsnicie sau familie. Automat, aceste probleme diferă de la individ la individ, dar, în esență, toți avem de-a face cu ele.

Asta ca o introducere de răspuns.

Ce vreau să se înțeleagă este că fiecare relație, indiferent de situația economică are diverse probleme. Poate avem o relație în care două persoane sunt mai înstărite decât altele. Cu toate acestea, în absolut orice conexiune vei întâlni o problemă, fie ea mică sau mare.

Astfel de probleme apar inevitabil în viața fiecărui individ. De ce? Pentru că ele au o semnificație și un rol aparte în dezvoltarea psihică, emoțională și spirituală.

Fără aceste dificultăți, procesul de creștere nu ar avea loc, iar dacă s-ar întâmpla, rezultatele nu ar fi la fel de puternice.

Chiar și dacă ai fi singură acum, tot ai avea probleme, pentru că asta este viața: un șir perpetuu de încercări. Scapi de una și apare alta. Sunt teste constante care persistă – fie pentru o relație, fie pentru o persoană, fie pentru legătura dintre tine și existență în sine.

Ce aveți voi de făcut este să discutați – și să aveți discuții lungi, înțelegătoare, iubitoare și serioase. Până la urmă, este absolut necesar să vorbiți despre tot ce aveți pe suflet și să ajungeți la un acord comun spre o cale de reușită, astfel încât să vă fie bine tuturor.
Meritați asta – tu, soțul tău și copilul vostru.

Nu îți pot spune clar și direct un lucru care să fie în totalitate funcțional, deoarece nu cunosc în detaliu personalitățile voastre și dinamica relației dintre tine și soțul tău.
Ce pot să îți spun, însă, este că iubirea este cea mai importantă și nu ar trebui să se piardă niciodată. Dacă această iubire există pe deplin, nici măcar o fărâmă de gelozie nu ar apărea. Dar, din nou, nu vă cunosc suficient pe voi doi și ce se întâmplă cu adevărat în relația voastră.

Pentru orice împrejurare există soluții. Crede în suflul vieții, nu neapărat în mine. Chiar există.
Cu această încredere totală că lucrurile se vor așeza bine, fără niciun dubiu, vei ajunge acolo.

Chiar acum te-aș ruga să faci un exercițiu interior: nu doar să îți spui că o să fie bine, ci să începi să crezi cu adevărat în aceste cuvinte.
Imaginează-ți cum ar fi dacă problemele financiare ar dispărea – cât de liberă ai fi, cât de frumos și liniștit ar decurge relația ta, cât de ușoară și plăcută ar fi viața copilului vostru.
După ce ți-ai imaginat viața pe care ți-o dorești, atrage și emoțiile pozitive din această perspectivă și păstrează-le acolo. Lucrează constant la ele și nu îți pune piedici gândindu-te că nu va fi așa.

Atrage spre tine realitatea dorită. Realitatea singulară poate fi remodelată de noi doar prin simpla manieră de gândire.
Nu putem schimba realitatea în ansamblu, dar putem să ne schimbăm propria realitate.

Mulțumește sursei creației că are grijă de tine și de cei dragi ție – la fel, fără niciun dubiu, și așa va fi.
Mulțumește-i aceleiași surse pentru că vei primi ghidare în toate și lasă pacea interioară să te cuprindă odată cu această informație.
Crede cu toată ființa ta că vei primi toate acestea și, astfel, deja faci pași importanți spre conexiunea dintre tine și existență.

Aceasta este exact ceea ce existența își dorește: să ajungă la tine, iar tu să ajungi la ea, descoperind cine ești cu adevărat dincolo de aparențe.
Ești unul și același cu această sursă, iar, ca atare, îți poți atrage în viață tot ceea ce îți dorești și îți imaginezi.

Să îți ofer o variantă universală care ar putea fi un răspuns funcțional pentru situația ta? Aș putea face asta, dar prefer să te ajuți singură și să îți oferi acest sprijin ție și celor dragi în mod permanent.

Responsabilități vei avea întotdeauna, mai ales acum, când ai un copil. Totuși, orice are o rezolvare, iar răspunsul este mereu în fața ta – prin intermediul interiorului tău.

| Violleta2022 a răspuns:

Stai la tara si nu gasesti de lucru?
Eu cred ca acolo lumea urla dupa lipsa de forta de munca, ca acus incepe sezonul si nu au oameni sa mearga la camp, la rasadit in gradina, la stropit pomii fructiferi, la varuit casele, la facut curat prin gradina si case samd.

| Caliopia63 explică (pentru Violleta2022):

Tu chiar crezi ca mai face cineva asa ceva? poate la zona de cap, da și acolo au mașinării ce fac asta.Eu stau la munte, nimeni nu își face altceva infara de propria gradina de care se ocupa singuri.Cumpara baloti de fan ca nu mai face nimeni fan, iar la cartofi sau etc merg în familie și își iau roadele nu plătesc străini.
Și la magazin muncesc în familie, cei care își deschid magazinele muncesc ei.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Caliopia63):

Este diferit ce se intampla la munte, fata de ce se intampla la campie.
Inca se mai munceste cu sapa si mana la gradina.
La munte nu se cultiva legume si fructe cum se cultiva la campie, de aceea nu cunosti inca ce se intampla.
De munca se gaseste garla, numai a nu mai vrea nimeni sa munceasca.
Am platit eu oameni din sat si femei sa vina sa munceasca gradina parintior, ca ei nu mai traiesc, dar si cand traiau plateau oameni cu ziua, ca sa munceaca alaturi de ei in curte, ori la gradina din marginea atului ori sa-i ajute la treburi in gospodarie.
la tara este intotdeauna de munca, doar sa vrei sa muncesti, ca acolo nu se termina niciodata.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Daca va mutati la oras, poti duce copilul la cresa, iar de la 3 ani il duci la gradinita.
Sotul tau nu poate munci la oras, doar la tara cu ziua?

Daca v-ati muta in alta zona rurala, pe langa o fabrica, unde puteti munci amandoi?

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Esti sigura ca te-ai casatorit din dragoste?
"am renunțat la o relatie destul de complicata pentru soțul meu actual." Pana si folosirea cuvantului "actual" te tradeaza.

Este greu de trecut cu vederea ca te simti superioara lui:
tu "cu o situație decenta", "pot sa fac un venit bun", el zilier.
La fel cum te simti superioara nasilor:
https://www.tpu.ro/......-prieteni/

La inceputul textului tau ai folosit de 5 ori cuvantul "Ideea". Probabil ti-ai facut niste idei despre cum va fi viitorul alaturi de omul asta, dar acum esti dezamagita.

Ce sfaturi sa iti dam?
Se pare ca are cine sa te consoleze: https://www.tpu.ro/......-de-multi/