| sillvana a întrebat:

Nu stiu ce sa fac.e o poveste mai lunga legata de parintii mei.mami pleaca in Spania de 10 ani.statea cate 3 luni si venea acasa.acuma de vreo 2 ani sta mai mult. ultima data anul asta a stat 9.problema e ca parintii mei se tot cearta din cauza banilor. tati vrea ca mami sa isi gaseasca de lucru aici dar mami nu vrea.si tati a zis ca pleaca el.mami a zis ca daca pleaca el pe mine ma duce la bunicamea ca sa plece si ea sa poata sa imi trimite bani.ca zice ca in Romania nu se gastiga bla bla bla.si eu nu stiu ce sa mai fac.pe o parte as ramane cu tati ca el a avut grija de mine in tot timpu asta si a incercat sa faca in asa fel incat sa nu imi lipseasca nimic.dar tati bea cam mult si nu stie sa se organizeze nu stiu ..si mami mereu cand vine e grijulie cu mine, se joaca cu mine bine am 15 ani nu se joaca cu mine cu papusile dar se joaca asa...e altfel decat tati.mami i reproseaza lui tati ca si-a distrus viata cu el...iar eu sincer nu stiu ce sa fac.cand e nervoasa ca de ex azi mi-a spus ca i sa luat de mine acu 2 ore.sta 10 minute in bucatarie si vine si imi zice papusa mea..etc..eu nu mai inteleg nimic.ma puteti ajuta cu un sfat? chiar mi-ar prinde bine unul.multumesc

14 răspunsuri:
| DAAAAAAAAAA a răspuns:

As vrea sa te intreb mai intai cati ani ai?happy

| DAAAAAAAAAA a răspuns:

Cati ani ai?happy

| sillvana explică (pentru DAAAAAAAAAA):

15 ani

| LostInBubble a răspuns:

A zis ca are 15, dar nu pare. happy

Lasa-i pe parintii tai sa se descurce, pentru ca tu nu sti prin ce trec. Divortul e ultima optiune, nu te grabi. happy

| ZeroZahar a răspuns:

Vorbesti foarte frumos despre ei, despre felul in care te-au crescut si imi dau seama ca te iubesc foarte mult. In ceea ce priveste relatia dintre ei, tu nu ai nicio vina, faptul ca a inceput sa se degradeze este poate lipsa lor de incredere si comunicare. Daca ai putea vorbit chiar tu cu ei, cand sunteti cu totii impreuna ar fi bine, poate si-ar da seama si ei de unele lucruri. Nu stiu ce sa zic, pe mine una ma emotioneaza situatiile astea, cand parintii sunt atat de captivati de certuri si neintelegeri, incat ajung sa-ai neglizeje copii si pana la urma, fara sa-si dea seama ii ranesc. Incearca sa vorbesti si cu fiecare in parte si explivca-le cum te simti, ce te deranjeaza la comportamentul lor... Uite eu de exemplu am avut mama in Italia, ulterior s-a dus si tata la ea si acum lucreaza impreuna. Mai au si ei certuri mici in privinta banilor, iar acest lucru este datorat strainatatii si dorului de casa. ii inteleg pe totii aflati in situatia asta, dar noi chiar nu avem nicio vina si chiar nu putem face nimic sa schimbam... Imi pare rau pentru tine, ai grija de tine.

| DimLight a răspuns:

Pai daca maica-ta e acolo nu il poate ajuta si pe tatal tau sa isi gaseasca acolo de munca, parca asa am inteles din ce spui. iar tu ramai cu bunica

| popm3 a răspuns:

Povestea ta, asa o parte mai exact, am trait-o si eu(mama plecata, tatal ii placea sa bea) doar ca eu am si 2 surori.In fine.
Ce ti-as sugera eu e sa stai calma, cand parintii tai se cearta tu sa nu stai prin preajma. Daca cumva s-ar despartii, chiar daca nu e o solutie buna pentru tine ca sa divorteze, tu ai trecut de varsta de 10 ani asa ca ai dreptul sa alegi.Eu sincer as alege-o pe mama, chiar daca e plecata mereu, doar din simplum motiv ca tata bea.Nu uita ca mama ta pleaca in strainatate pentru tine.Nu stiu ce sa zic mai multe... daca vrei sa vorbim mai multe, ai nevoie de un spijin moral, cauta-ma pe facebook Pop Cosmin Marin

| Differentx13 a răspuns:

Păi, și eu am fost în aceeași situație happy. Eu am ales să stau cu tata. Asta depinde și de tine, dacă tatăl tău bea, poți să vorbești cu el și să îl rogi frumos să nu mai facă asta. Cât despre mama ta nu știu ce să zic thinking dar păriții tăi sunt divorțați? dacă nu sunt puteau să se ducă aman2 în străinătate în același oraș, puteau lucra la aceeași firmă, astfel tu puteai sta cu amândoi...

| sillvana explică (pentru Differentx13):

Nu sunt divortati.si nu vor sa plece amandoi in acelasi loc ca mami nu mai vrea sa stea cu tati.

| Differentx13 a răspuns (pentru sillvana):

Convinge-i să o facă, măcar de dragul tău. happy

| Chio9 a răspuns:

Id : andreichiorean da-mi te rog add si vb pe mess.

| MeDeEa14DeEa a răspuns:

M-am uitat la toate comentariile.Majoritatea au spus,, stai linistita'',,, nu este vina ta''...mai, aici este serios! Este greu sa faci o alegere ca asta. Eu sincer as incerca sa-i apropii.
De ex: Cand este aniversarea lor, incearca sa faci ceva frumos pentru ei.O mica petrecere, un tort pe care sa fie scris ceva si un mic cadou.
O cina romantica...asta o poti face oricand.
O vacanta...
Ceva din care sa-si dea seama, ca s-au iubit inainte foarte mult.Si, cu siguranta, se iubesc si acum.
Cand s-au casatorit au facut un legamant pe viata nu doar de 14-20 de ani.
Amintestele asta!

| sebysebyca a răspuns:

Mergi cu mama ta! acolo cu siguranta ai deja un tatic! punem pariu? tinem legatura pe id.mr.smekerila@yahoo.com

| neutrino a răspuns:

Chiar si oamenii mari au probleme. Unii stiu sa le rezolve fara sa observe copiii, alti nu.