| ramonatm17 a întrebat:

Nu stiu ce sa mai fac. Nu ma mai inteleg cu mama de nici o culoare.

Sunt la mare de doua saptamani, doar eu cu ea, iar astazi mi-a tot reprosat ca am cheltuit o gramada de bani. Eu am venit cu banii mei de acasa si nu mi-am cumparat haine sau chestii din astea din banii ei, dar mereu tine sa-mi aminteasca cat de multi bani cheltuim la mare.

Ea s-a hotarat ca vrea sa stea o luna la mare, ceea ce mie mi s-a parut foarte mult, dar ea a tot insistat acum scotandu-mi ochii...sad

Nu stiu ce sa mai fac, vreau sa scap odata de povara asta. Mereu are ceva sa imi reproseze. Spuneti si mie ce sa fac sa se schimbe lucrurile la intoarcerea acasa? vreau sa nu se mai poarte asa, pentru ca nu e vina mea ca s-au cheltuit atatia bani.

10 răspunsuri:
| KostikaFaraFriKa a răspuns:

Eeee nu cheltui!

cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

E greu sa le impaci pe toate. Ea ar vrea sa cheltui doar in felul in care ar cheltui ea, si uita ca tu poti avea alte dorinte. Acum - depinde si pe ce anume ai cheltuit banii, si daca ai un buget pentru o luna trebuie sa iti planifici cheltuielile. Poate asta si vrea sa te invete pana la urma. Dar nu se face prin morala, ci punandu-te in situatia sa iti dai singura seama. Mie mi s-a intamplat in adolescenta la mare, cand un prieten a avut o problema grava si a ramas fara bani de cheltuiala, iar eu si alt prieten, dupa 3 seri am discutat si am ajuns la concluzia ca trebuie sa punem noi doi pentru toti trei - dar nu ne mai permitem sa cheltuim ca in primele 2 seri. Asa ca am pus toti banii la un loc, i-am impartit la 3, am oprit de drum si restul i-am impartit pe zile. Ne-am incadrat perfect si totul a fost ok. Tin minte ca in ultima zi unul din ei a vandut conservele ramase (erau alte vremuri) si seara ne-am facut de capbig grin Am procedat intelept atunci, avand deja o experienta din anul precedent cand am ajuns sa ma cert cu alti prieteni tot din cauza asta, tot la mare - dar eram mici si necopti. Important e sa inveti ceva din greseli si data viitoare sa faci mai bine ceea ce faci. Pana la urma, pe ce ai cheltuit atatia bani? Probabil mama ta vrea o vacanta mai "hippie" si tu la cocktail in discoteci. Poate era mai bine sa mergeti in alta parte - ori undeva mai izolat - insa asta nu ti-ar fi placut tie. Eh, anul urmator poate vei merge cu prietenii la mare si scapi de grija asta, sa nu uiti ideea cu impartitul cheltuielilor pe zile - un buget zilnic e mai usor de gestionat si nu ramai la sfarsit fara bani de drum. Banii tai de acasa de unde sunt? Ca si varsta conteaza...

| sudsuinededouaori a răspuns:

O parere la intrebarea pe care o ai nu e la noi ci e la mama ta si la tine. Cearta-te putin cu ea si incepe sa ii reprosezi si tu ca nu are rost sa stai la mare atata timp si ca daca te mai cicaleste iei trenu si pleci acasa. Merge intotdeauna

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E greu sa nu cazi prada cumparaturilor, mai ales la mare. Daca vrei sa cumperi ceva, neaparat, ia ceva ieftin.Limiteaza-te la strictul necesar!

| thealchemist a răspuns:

E prea mare presiunea intre 2 femei de generatii diferite?
nu stiu, e cam greu sa te intelegi o luna cu mama ta, fara nimeni altcineva in jur ca sa-ti dea ocazia sa eliberezi din presiune. ce a-ti putea voi discuta pentru a fi pe aceeasi lungime de unda?
cred ca trebuie sa va respectati fiecare in rolul ei, dar ideea de a avea o relatie perfecta, in care de fapt mama e sora mai mare, fara a exista tensiuni este doar o fantezie. mama ta va incerca mereu sa te controleze din pozitia parintelui, indiferent de ceea ce faci tu, bine sau rau. e un conflict clasic intre generatii, iar daca tu ai ales sa stai cu parintii o luna intreaga, sorry, dar meriti sa suferi, chiar si numai sa inveti din asta.
sper sa nu faci la fel cu copiii tai, si sa nu crezi ca ii poti controla.

| atianin a răspuns:

Spune-i ca daca continuati cu certurile nu o sa va mai bucurati de vacanta voastra asa cum trebuie.Nu v-ati dus la mare ca sa faceti economie ci sa va simtiti bine si sa uitati de toate problemele, aminteste-i asta si discutativa problemele asa e cel mai bine, cu cearta nu rezolvati nimic.

| ramonatm17 explică:

Da mentionez ca nu am cheltuit banii ei pentru a imi cumpara eu chestisoare...lucrez si am un salar de frumusel, iar ssalarul pe 3 luni mi l-am pastrat pentru cheltuielile de la mare.mama a zis ca ea plateste cazarea si drumul.

asa ca gandindu-ma ca eu am un buget de aproximativ 30 de milioane bani de cheltuiala, mama nu ar avea de ce sa imi reproseze atat ca as cheltuii banii ei. sunt banii mei munciti de mine si cred ca meritam vacanta asta pentru ca nu am fost niciodata la mare si de mica nu am mai plecat nici unde in vacanta.

| oracoluldindelphi a răspuns:

E un conflict tipic intre generatii. Asta e, oricum ai da-o nu iesi bine. Incearca sa zici ca ea si faci ca tine, adica daca iti cumperi ceva, nu ii mai arata ca sa fie subiect de discutii. In plus, ea nu ar trebui sa stie cat ai tu salariu, mai ales daca se comporta asa cum zici.
Ca regula:
1. salariul nu se declara, mai ales in familie
2. nu cere bani niciodata de la ai tai ca sa nu aiba ce sa iti reproseze. Daca vor sa iti dea e ok, daca nu, mai bine taci si induri. Eu nu am avut niciodata discutii despre bani cu ai mei pentru ca nu le-am cerut niciodata nimic si nici nu ne declaram unii altora cat avem.
http://oracolul.net

| Liviu a răspuns:

Spune-i ca nu mai esti o fetitahappy
Sunt bani tai munciti ii poti arde daca vrei
Asa e cu parintii.
Pentru ei vom fii mereu copiii...
Dar ei uneori uita ca noi crestem...
Si din copii devenim adolescenti... apoi oameni maturi.
Orcum sanatate sa fie ^^

| NickiMinaj a răspuns:

Stii cum e... oamenii nemultumiti asa vor ramane, pentru ca lucrurile nu pot fi perfecte. Efectiv fii diplomata, pentru ca e mama ta.