Daca ii spui "sotul" inseamna ca sunteti casatoriti. Stii bine ca dupa o perioada cam disparea marele foc al dragostei si apare altul, dar sub alta forma; de "partener".
Ce fel de partener? Partener de echipa. Ca sa faci ceva in viata de cuplu, trebuie sa lucrezi in echipa.
Stii ce? Iubirea poate sa se traduca si prin "pasare (a pasa cuiva de ceva). Daca ii este rau, ti-e indiferent? Nu. Bun. Ce inseamna? Inseamna ca iti pasa de el. De ce nu ai acelasi sentiment cand auzi un individ de pe strada ca il cam doare capul? Pentru ca nu ai aceleasi sentimente pentru el.
Am dreptate?
"Iubirea este in ochii privitorului"
Ce te determina sa iti pui intrebarile astea? Dai impresia ca vrei sa repari ceva care merge.
Dragostea adevarata nu tine cont neaparat de sentiment. Daca ar tine, majoritatea ne-am desparti de soti dupa ce dispare perioada de "indragosteala" (care nu poate sa tina mai mult de vreo 2-3 ani). Ea tine de decizie, de vointa, te decizi la un moment dat sa stai linga omul pe care l-ai ales tocmai pentru ca cindva l-ai vazut pe el ca fiind 'cel mai..." Dragostea capata o forma nu atit de puternica pe cit de profunda. Il iubesti, nu numai pentru ca iti place de el, ci si cauti binele lui, cauti cumva sa ii placi. Eu cred ca in aceasta consta secretul unei casnicii reusite. Insa, daca de cind te-ai maritat esti asa, mi-as pune semne de intrebare. Se spune ca nu te casatoresti cu omul cu care poti trai, ci cu acela cu care fara de care nu poti trai. Daca la inceput nu ai fost "topita" dupa el. s-ar putea sa il iubesti, insa sa nu fie chiar persoana pe care sa o iubesti cel mai mult, persoana destinata tie. Dar si asa, daca va intelegeti, cred ca poti sa ajungi sa il iubesti. E destul sa privesti la calitatile lui mereu, lasind deoparte defectele, si asa, e imposibil ca pina la urma sa nu iti placa de el.
Dragostea? O simti o traiesti, daca esti in stare sa renunti la tine inseamna ca-l iubesti, daca simti ca te topesti cand el sufera e iubire si ar mai fi de spus multe dar nu ar incapea o pagina, ce sa faci?
Sa te intrebi in modul cel mai serios:mi-as da fericirea pentru el? Si daca da, inseamna ca il iubesti si trebuie sa ii fii alaturi daca si el este alaturi de tine si sa fiti fericiti! Succes
Daca va intelegeti bine, daca ii vrei tot binele din lume inseamna ca nu iti este indiferent, iti pasa de el.Crezi ca iti poti inchipui viata fara el? Aceiasi intrebare mi-am pus si eu cu ani in urma si mi-am dat seama ca nu imi pot inchipui viata fara el si ca de fapt il iubesc. Astazi dupa 35 de ani de casnicie raspunsul e acelasi, imi iubesc sotul si nu imi pot inchipui viata fara el.
Iubirea inseamna dragoste reciproca. Daca apreciaza ceea ce faci pentru el, daca ii citesti multumirea din ochi, daca orice sarut daruit revine pe obrazul tau, daca te simti mai puternica datorita lui -atunci ce poate fi?
Nu totdeauna faptul ca va intelegeti bine denota ca si va iubiti. Nu numai ''sunt bine'' esuficient intr-o relatie. Trebuie sa existe iubirea, si ea nu se rezuma doar la a ne intelegem bine. Gandeste te si reflecteaza, e greu sa simti singuratatea in 2!
Iubirea nu dispare daca a existat vreodata este normal ca dupa o anumita perioada de timp sa apara mici semne de întrbare.Problemele apar cand orcare dintre parteneri nu primeste sau nu daruieste suficient si nu exista un echilibru intre cele doua parti. Iubire pote sa tina o vesnicie pentru ca ea se impleteste cu tandretea, respectul, sinceritatea, fiind comparata cu un foc care trebuie intretinut pana la adanci batranete.
Daca ai jurat in biserica trebuie sa stai tu de ce l-ai luat de barbat acum l-ai stors de viata si fugi la altul in palmier