| Sfinnx a întrebat:

Nu stiu daca sa renunt la relatie sau sa continui sa lupt.Incepand din 7 aprilie am avut parte de multiple dezamagiri din partea lui.A inceput sa iasa iar cu o idioata pe care eu o urasc, a calcat pe compromisuri si mai nou face numai ce vrea.La scoala merge cu niste tampite la fumat, pe care eu le urasc.Stie ca nu-mi place dar tot eu sunt aia care trebuie sa accepte si sa se calmeze.
Stie ca ma deranjeaza si i-am spus clar in fata sa faca ceva in legatura cu asta, sunt dezamagita de el, nu mai am incredere asa cum aveam o data.Astazi am povestit despre situatia actuala si a spus ca incearca si el sa rezolve lucrurile asa cum poate,pe rand, ca nu ii usor sa se imparta in doua locuri. Okay, pai tu ai vrut sa te joci la doua mese.In vacanta nu a prea stat cu mine, mai mult eram cu grupul afara, noi doi foarte slabut.Din cate pare, prioritate mai multa au altii iar eu cad pe locul doi.
Inteleg ca e scoala si ca suntem mereu unul langa altul ( in aceeasi banca) de un an si 4 luni si ca in aceasta vacanta de paste a vrut si el o mica vacanta, dar in timp ce el vroia mai multa libertate eu voiam in bratele lui.
Acum cateva zile a venit la mine si i-am zis clar ca daca mai continua sa faca ce vrea si sa ma supere o sa fac si eu la fel, si nu o sa ajungem deloc bine.A tacut si nu a zis nimic.Iar apoi si-a deschis gura cum ca "Pe mine prea multe ma deranjeaza".Evident.Am avut o gramada de compromisuri, dar el a aruncat jumatate la gunoi.Mereu am fost eu corecta si am incercat sa fac totul sa fie bine,sa nu-l supar,si in schimb...el ce face? Si culmea ca indiferent de ce se intampla zice ca tot eu is aia care sufera la sfarsit,indiferent de situatie. o.O
Sunt o persoana care nu renunta usor si lupta pana la ultima picatura de apa; deci ori incerc sa il manipulez putin si sa jucam dupa regulile mele (habar n-am cum), ori ma retrag in liniste si ii dau pace.
PS:Chestia este ca imi spune ca incearca sa rezolve lucrurile rand pe rand si ca are nevoie si el de putin timp, si vrea sa ne fie bine, si totodata ca eu sa fiu mai intelegatoare si sa ii dau o oarecare libertate care e tot pentru binele nostru.Eu nu mai inteleg nimic.Imi spune ca ma iubeste si a doua zi el face tot in contra.Mi-a zis clar ca daca nu ma mai iubeste si nu mai are interes fata de mine,imi spune fara nici o ezitare in fata,si respect sinceritatea.
Intrebarea este : Ce sa fac? Care sunt optiunile? Sa continui si sa ii dai si lui putina libertate sa mearga la fumat cu fetele alea, sau sa ii dau pace deoarece nu ma merita?
PS: E prima mea relatie serioasa de pana acum, la fel si in cazul lui.

Răspuns Câştigător
| RedheadOnTheRun a răspuns:

Eu cred ca esti mult prea posesiva, si ca il sufoci. Am inteles ca ai facut si tu compromisuri, dar nu poti sa il santajezi sau sa "ii scoti ochii" cu asta la nesfarsit. Pana la urma nu te-a obligat nimeni sa faci nimic. Sunteti si in aceeasi clasa, in aceeasi banca...deja e prea mult, are si el nevoie de putina libertate. Eu zic ori sa te mai calmezi ori sa ii dai drumul si sa o luati fiecare pe drumul sau, deoarece va faceti mai mult rau. Si sincer, iti spun din propria experienta. Actuala relatie a inceput in liceu, eram in aceeasi clasa. La un moment dat, am trecut si eu prin ceva de genu' dar am inteles ca eram absurda si ca schimbarea trebuia sa vina de la mine. Au trecut 5 ani de atunci si inca suntem impreuna, fericiti. Pana la urma el nu-ti cere marea cu sarea. Nu poti sa-i alegi prietenii, sa-l controlezi asa, sa-i dictezi tu viata. Pana la urma va ajunge sa se sature sau chiar sa te urasca. Relatiile de genul "nu stau cu nimeni decat cu tine" se termina rapid, pentru ca la un moment dat realizezi ca e absurd sa nu le ai pe toate: si prieteni, si iubita, si familie, si amici, si ceva libertate. Gandeste-te bine!

8 răspunsuri:
| Silvia93 a răspuns:

Nu prea mai este interesat de tine, in iubire adevarata oamenii gasesc o modalitate de a trai unul cu celalalt. Si pe vremuri cand oameniilor le era interzis sa se iubeasca tot gaseau o cale.
Nu spun ca e bine sa faca numai ce zici tu sau sa faci numai ce zice el dar el chiar pare ne interesat de relatia voastra. Ceva s`a schimbat, el a tinut in el la momentul cand trebuia sa vorbeasca si acum totul s`a dus din partea lui.
Cel mai bine e sa discuti cu el din nou serios sau sa lasi o perioada cum vrea el. daca nu merge nici cu libertate nici cu vorbit serios eu zic sa mergi mai departe, meriti mult mai multa iubire si atentie din partea cuiva care stie sa o ofere happy
bafta.

| RobertMoon a răspuns:

Eu cred ca nu merita sa mai continuati relatia deoarece din ce ai scris se vede ca doar tie iti pasa de ea si ca pe el nu îl interesează. Probabil el încă mai sta cu tine pentru ca s-a obisniuit cu tine sau nu vrea sa fie singur. Eu când am fost într-o relatie nu am iesit cu nimeni înafara de iubita mea, si nici nu se punea vorba sa discut cu alte fete, deoarece nu ma lasa conștiința si demnitatea. Acum tu decizi, cel mai bine e sa faci o pauza daca te desparti de el si sa nu sari in bratele primului venit, trebuie sa iti gasesti o persoana cu acelasi caracter ca al tau. Sper ca am fost de folos!

| Deborah2000 a răspuns:

Desi e prima lui relatie, ar trebui sa-i impui niste limite... Nu poate sa mearga cu alte fete sub pretextul ca are nevoie de libertate; daca te-ar iubi cu adevarat nu ar face toate astea. Ai putea sa-i vorbesti pentru ultima oara (dar o sa fii calda si ferma) si sa-i zici ca daca mai face asta te desparti de el. si mai ales sa te tii de cuvant.
Nu merita sa suferi asa.
Bafta!
Sper ca te-am ajutat :* poate primesc funda? happy :3

| Andreeaa19 a răspuns:

Buna... Povestea ta imi da fiori pe sira spinarii, am sentimentul acela de deja-vu... Pff. La fel am patit si eu, problema este ca sunt si in acest moment intr-o astfel de situatie, e prima relatie serioasa si la mine, am deja 3 ani impreuna cu el. A fost totul perfect pana intr-un punct,, pana acum 1 luna. Eu i-am acceptat toate iesirile cert e ca nu iese cu femei. Insa am decis sa locuim impreuna de o perioada eu m-am mutat la ai mei simt ca relatia nu mai functioneaza... Ma simt. Pff incredibil de aiurea,il iubesc,dar nu mai e ce a fost, la fel si eu nu renunt usor,dar si atunci cand renunt renunt de tot! Nu stiu ce sa fac, imi vreau relatia inapoi,insa cred ca nu mai merita sa lupt singura. Nu ti-as putea da un sfat sincer. Nici nu cred ca ar putea cineva. Iti inteleg durerea si faptul ca nu mai sti ce sa faci,exact la fel sunt si eu. M-am saturat sa lupt doar eu, o data e bine tot si zice ca mine, dar a doua zi face ca el., am decis sa nu mai locuim impreuna un timp sa vedem dca se poate remdia situatia, ne vedem doar seara, putin cate 15/20 de min. Poate e mai bine asa,nu pot sa iti spun sa faci si tu ca mine, sa va dati timp unu altuia, dar iti pot spune ca rezolvarea sigur nu e aici. Nu pe site ul asta, nu pe facebook, voi sunteti rezolvarea. Tu decizi daca mai merita si daca mai poti lupta! Iti urez din suflet succes si sper sa imi spui cum s-a rezolvat situatia ta!

| Sn4k3 a răspuns:

Da-i pace. Bafta!

| Aasdfghj a răspuns:

Parca numai tu te straduiesti ca totul sa fie bine iar el nu e deloc interesat de tine si de relatia voastra. Cred ca cel ma bine e sa va despartiti.

| Lawliet14 a răspuns:

Tu trebuie sa inveti sa acorzi o oarecare libertate dar tu nu esti pe primul plan pentru el. Cu fetele alea nu are ce sa caute la fumat pentru ca te ignora pe tine.

| IsabelaIssa a răspuns:

Alege sa fii o prioitate, nu o optiune. Invata sa te respecti pe tine ca femeie si nu lasa pe oricine sa isi bata joc de viata ta.