Foarte bine ai facut ca ai decis sa termini prietenia cu el, de fapt, asa-zisa prietenie.
El vine acum inapoi la tine pentru ca simte ca i-a ajuns cutitul la os si nu vrea sa isi piarda o sursa de rezolvare a problemelor sale. Si merita trimis de unde a venit.
Si nu iti face griji legat de scoala, e chiar de apreciat ca ai reluat cursurile, ai avut problemele tale personale si acum continui ce ai inceput. In cazul in care o sa il revezi, autocontrolul, fermitatea si ignorarea sunt cheia.
Trebuie sa iti impui sa ramai calm si hotarat in fata lui. Gestioneaza-ti bine nervii. Daca arati slabiciune, ii faci lui un bine, tie un rau si nu vrei asta. Fii motivat. Vrei sa nu faci o criza in public. Vrei sa inveti intr-un mediu placut si trebuie sa faci tot posibilul sa ti-l faci astfel, cel putin cat poti face tu.
La un moment dat se va plictisi si te va lasa in pace, cautand alta sursa, daca vede ca tu nu mai esti dispus sa ii oferi nimic.
Merci pentru răspuns, m-a motivat. Însă o singură chestie nu îmi place la mine. Nu știu cum om ca mine ajunge să se împrietenească cu toți distrușii. Nu știu de ce mă las dus de nas de toți ratații societății și astazi încă mă întreb cum puii mei am fost prieten cu asa ceva! Adică la început am fost oarecum orbit și după cum am spus, l-am considerat ca un frate. Însă acum când aud despre el simt o scârbă, el este egal cu zero pentru mine. Și degeaba mă caută pentru că nu mă va mai avea ca prieten niciodată. Nu merit asa prieten în preajmă. Eu consider că am fost un prieten loial, când el numai s-a jucat cu mine. Nu mi-e ciuda, am învățat ceva din asta. Dar omul bun iartă mult, omul bun ajută mult. Însă când s-a umplut paharul nu îl mai întorci indiferent ce ai face.
Cu placere.
Sa fii mai asertiv. Inconjoara-te de persoane benefice, fii atent la semnale dubioase (red flags), invata din greseli (mie imi pare ca ai tras niste invataminte din aceasta experienta) si nu lasa pe nimeni sa isi bata joc de tine.
Salut
Ce ar trebui sa raspundem noi? Pur si simplu ii spui ca nu vrei sa vorbesti cu el si gata. La 28 de ani cred ca ai ceva prestanta in fata unor copilasi. Daca pe tine te conduc aia de -18 nu esti bine.
Nu știu de ce vorbești în necunostinta de cauză. În programul prin care continui eu școala nu sunt "copilași", am colegi și mai mari decât mine. Hop, te bagi și tu în discuție.
Oke, ar trebui sa specifici in primul rand ca esti intr-un program de scoala, iar in al doilea rand ai pus "o intrebare" la care ai deja raspunsul. Tu decizi daca mai vorbesti cu cineva sau nu, punct.
Se vede ca nici nu ai citit toată întrebarea. Nu știu de ce te mai bagi în discuții care nu te privesc. O zi buna!
Deci, în primul rând chiar dacă nu îl suporți și o să fiți colegi, să nu îți treacă prin cap să renunți din nou la școală. Și dacă încercă să vorbească cu tine, nu îl băga în seamă, când vorbești cu el dă-i răspunsuri scurte și obișnuite, și nu arăta că îți pasă de el.
Ești destul de mare să te descurci singur. Și dacă insistă, discută cu el și spune-i direct ce crezi despre el, dar fă asta într-un mod, în care să îl jignesti direct pe față...dar nu i-o spune cu răutate... Când va auzi ce crezi tu despre el, sigur nu va mai vrea să vorbească cu tine.
Nu am în gând sa renunt la școală din nou. Dar mă disperă gândul că îl voi vedea din nou, din nou fata lui prefăcută, din nou teatrul de doi lei, din nou încercari de a ma întoarce înapoi, din nou linguseli. Și clasa a VIII - a a trecut-o tot datorită mie pentru că în clasa ne-am împrietenit, am fost colegi de banca, l-am ajutat mult cu școala. Nu ma consider deștept, dar în comparație cu mine abia reușea sa facă fata la materii.
Și este o persoană cu foarte mult tupeu. E foarte obraznic și tare mi-e teamă să nu ajung să îi pălesc vreuna. Nu sunt violent, dar caracterul lui ma disperă.
Exact de asta trebuie să îl îndepărtezi de tine. Poate o să ajungi tu să ai probleme din cauza lui.