| Natalia89 a întrebat:

O colega de la serciu urmează sa imi dea invitația la nunta. Eu nu doresc să merg la nunta ei deoarece stiu ca este falsă, cel puțin în privința mea si stiu ca vorbeste urat deapre mine cu alte persoane, isi da coate etc. Este o persoană care incearca sa se inteleaga bine cu toata lumea dar o simt a fi falsă si nu doresc să merg la nunta ei. Nu stiu cum sa formulez in asa fel incat sa nu ma scuz ca am treaba, pur si simplu vreau sa ii spun ca nu vreau dar nici sa fiu nesimita si sa ii spun ca nu o plac.
Stânjenitoare situatie si nu stiu cum sa procedez.

12 răspunsuri:
| Aasdfghj a răspuns:

Ii spui pur si simplu ca nu stii sigur daca o sa poti ajunge la nunta. Atat. Nu merita alte explicatii.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu-ti fa probleme dinainte de a primi invitatia, posibil chiar sa fie reciproc sentimentul si sa nu o primesti deloc.
Ideea este ca, poti sa-ti ceri scuze, spunand ca ai deja alt eveniment in familie, unde nu poti lipsi.

| relian a răspuns:

Te cheama la nunta sa cotizezi, nunta la romani se face pentru bani sa scoata bani, nu de alte alea laughingDaca vrrei sa nu mergi la nunta nu trebuie sa-i spui nimic.Iei invitatia si aia e tot.na spus nimeni ca trebuie sa si te duci.Invitatia este doara o invitatie, te anunta ca esti binevenita acolo, dar nu te obliga, sau nu ai nici o obligatie fata de ea.Deci primesti invitatia, uneori unia pot trimite invitatie acasa prin posta, sau sa tio dea direct tie. Aasta e tot, nu trebuie sa explici nimic, ori sa-i spui ca nu o sa mergi.
Si o invitatie verbala nu suna de genul unei intrebari.Suna ca esti invitata la nunta daca vrei sa mergi.Nu vine aia sa te intrebe vii sau nu la nunta?laughing nu cred ca face sau a facut careva vreodata ceva invitatii de genul asta.
Deci nu procedezi nicium, spui multumesc pentru invitatie si atat.

| sofisis a răspuns:

Ii spui din capul locului ca nu poti merge si gata. In mod normal nu ar trebui sa dai explicatii apropos de motiv. Desi eu in locul tau m-as duce. Tocmai ca sa vada ca eu nu sunt o disperata ca ea.

| Lioana a răspuns:

Atunci cand te întreabă dacă mergi spune-i pur și simplu că nu poți să mergi, fara alte explicații. Dacă are bun simt nu va intreba de ce. Dacă nu te întreabă, nu spune nimic. Doar cei care merg trebuie să-si confirme venirea.
Totuși eu ți-aș recomanda sa mergi dacă poți. Nu trebuie să o placi pentru asta. E vorba de colegialitate. Asa e frumos intre colegi.

| AliGab a răspuns:

"Imi cer scuze dar nu stiu daca voi reusi sa ajung la nunta ta! Am alte prioritati personale!" fiind chestii personale ii poti spune ca nu doresti a vorbi despre ele, fara a o considera o jignire.

| BuLaNNNeL a răspuns:

Simplu; "accepti" invitația si nu te prezinți.

| munteanuionvictor a răspuns:

Dacă nu vrei, nu mergi. Nu trebuie să dai explicații.

Răspuns utilizator avertizat
| Nevroza a răspuns:

Pai daca e falsa atunci nu e prietena. De unde stii de fapt ca e falsa, ai prins-o tu cand te barfea sau ai auzit de la altii? Incearca sa fie prietenoasa deci nu creaza conflict, asta nu e falsitate. Si daca simti prost, gandeste-te ca o sa ratezi distractia daca nu te duci. De ce sa nu mergi? Daca tu nu vrei, zi direct adevarul, nu ocolii. Doar asa dai dovada de demnitate. Bafta!

| DonGiani a răspuns:

Ii spui direct (am altceva mai bun de făcut decât sa vin la nunta ta stupida și falsa asa ca tine) Sper ca te-am ajutat laughing

| Irinadream a răspuns:

Daca nu esti o persoana mai curajoasa sa ii zici, ii poti trimite un mesaj in care sa ii spui ca ai treaba la parintii, sau pur si simplu sa nu o accepti