Pacat, cand copilul ridica mana asupra parintelui care i-a dat viata nu e bine. De ce nu discutati sa vedeti ce asteptari aveti una de la alta, daca tot convietuiti impreuna. Faceti niste reguli, de comun acord, una din ele sa fie neaparat aceea de a nu ridica mana niciodata una la alta.
Mai e cam naspa sa te bati cu maicata dar nu stiu de ce nu suporta sa te duci an oras.Cadoar ai 24 de ani nu esti mica. Dar tu trebuie sa stii motivul de ce nu ai convine. Dupa parerea mea cred ca ar trebui sa vb cu ea sa vezi ce are si de ce nu te lasa si apoi vezi motivul.
Faptul ca ai 24 de am indica ca esti femeie in toata firea si tu trebuie sa vorbesti cu ce despre asta, daca se poate avea un dialog civilizat cu mama ta, altfel pune o matusa sa vorbeasca cu ea si sa-i explice ca nu mai esti pustoaica de 15 ani, ci ai si tu o varsta, ai cu mult peste varsta majoratului si nu cred ca ea mai are un drept sa te i-a la intrebari...
La 24 de ani nu te lasa sa iesi din casa? nasoala situatie. tu acum lucrezi sau esti la facultate? singura solutie ar fi sa te muti. nu stiu daca ai posibilitatea incearca sa iti gasesti o garsoniera sau un apartament in care sa nu stai singura, cu o colega ca sa va impartiti intretinerea.
dar ce argumente are cand iti interzice sa iesi?
cunosc genul ala de mama, nu te critic deloc, chiar inteleg am trecut prin asta (dar aveam 18 ani). bafta multa sa-mi spui daca ai reusit ceva.
Si eu cunosc o persoana tot de varsta ta care are aceeasi situatie doar o mica diferenta ea avea probleme cu ambii parinti era ca la puscarie
Eu te inteleg foarte bine de ce te-ai "paruit" cu mama ta ar trebuit sa lase palma jos esti mare ai 24 de ani!
Sfatul meu pentru tine este de a discuta cu ea despre ce nu iti convine la atitudinea ei si ea la a ta, propune-i sa fiti mai cooperative lipsa de comunicare duce la ura si la un mamendat o sa ajungi sa iti urasti propria mama. Daca nu intelege ce sfan ti-am dat mai sus fi mai libertina ai 24 de ani esti adult poti sa iti intemeiezi o familie de la varsta asta cu persoana iubita
Mult noroc
Bună. Totuşi ai o vârstă, cred că e divorţată sau tatăl tău nu se bagă? Păi ce vrea? Urăşte faptul că ieşi în oraş poate că ar vrea şi ea să facă acelaşi lucru doar că e în vârstă. Încearcă să ai o discuţie civilizată cu ea, nu să sariţi direct la bătaie. Nu te judec dar, să dai în ea? Ştiu că numai suporţi dar! Dacă vezi că nu merge, spune-i clar că ai să pleci şi să rămână cu cine vrea şi să aibă pe cine certa! Nu ştiu ce să mai zic, e o părere, e mama ta, o cunoşti destul de bine!
Mai încearcă să vorbeşti şi asta fa-o, când e ea mai 'calmă'!
Succes
Buna.Sunt de parere ca la varsta ta, ar trebui sa nu se comporte cu tine ca si cum ai avea 15 ani.Si chestia cu bataia eu nu o inteleg, ai facut bine ca te-ai aparat, doar nu vrei sa faca asta in continuare.Parintii astia care dau in copii lor sunt nebuni.Acum,alegerea e a ta.Eu in locul tau imi bagam pla in ea de familie, imi gaseam de munca undeva si ma mutam.
Fato sigur nu esti adoptata? Daca nu esti vb cu ea si intreab-o odata de ce face fazele astea ciudate.Si eu am 24 de ani si pana in momentul asta nimeni nu mi-a atins nici un fir de par. Mi se pare ciudat ce face. Apropo (asta ti-o spun din proprie experienta)sigur nu a gasit vreun lucru de gen jurnal, prezervative prin camera? Poate de asta se comporta asa. Dar nu inteleg ceva:de ce inca stai cu parinti? Eu de la 18 ani de cand am inceput facultatea mi-am luat un apartament si la 20 de ani am plecat in Turcia, sunt director la un hotel de lux si peste un am ma casatoresc.Cred ca asta e problema tu stai prea mult cu mama ta, eu care nu vin in vizita decat de 2 ori pe an e normal ca toata familia sa imi simta lipsa si asfel sa se comporte ft frumos cu mine.Gaseste-ti si tu o casa si un prieten si nu o mai vizita asa de des.Nu ar tb sa pleci din Romania ca ar fi ca un soc pentru ea si o sa te urasca toata viata.
Esti majora. de ce nu te lasa in oras? cred ca ea nu te lasa sa te muti la un apartament ca o sa stea fara tine si o sa ii fie dor si o sa uiti de familia ta. explica-i ca nu mai esti un copil mic si ai crescut si ca este responsabilitatea ta in tot ce faci si o nu o sa uiti familia care te-a crescut cu iubire si ti-a oferit tot ce aveai nevoie. poate se simte singura si are nevoie de tine. incearca sa discuti cu ea. puteti discuta cu bataia sau ca niste oameni maturi, normali.
Scuze ca iti spun dar cred ca s-a cam screlozat la batranete. daca ai un iubit stabil convingel sa va mutati impreuna. spune-i mamei ca esti majora si sa nu se mai bage in viata ta ca doar nu te duci pe centura fara sa-i spui ei
Mama ta te ia la bataie pentru ca iesi din casa, la varsta de 24 de ani? Imi cer scuze ca iti spun dar inseamna ca mama ta are probleme. La varsta ta nu ar trebui sa aiba nicun fel de control asupra ta ( asta daca bineinteles nu depinzi de ea ). La varsta mea nu cred ca sunt in masura sa-ti dau un sfat ( eu am unele probleme cu tatal meu si stiu cum e ) insa am s-o fac. Daca ai unde sa te duci ( sa pleci de acasa ) astfel incat sa duci o viata pe care sa n-o regreti, cred ca ar trebui s-o faci. Pana la urma ce preferi : sa renunti la familie, cu care poti lua legatura prin telefon (asta daca iti pasa de ei ), sau sa-ti petreci timpul acolo cu mama ta? ( ai 24 de ani, n-o sa stai cu ea pentru totdeauna oricum), ( si scuza-ma daca am spus ceva ce nu trebuia dar asa vad eu situatia din descrierea ta )
Trebuie sa vorbesti cu ea, sa o faci sa inteleaga ca totusi ai 24 de ani si nu mai esti un copil, vorbeste cu ea si roag-o sa iti explice de ce nu e de acord cu iesirile tale, dar ai si tu vina ta.ar trebuii sa incepii sa mai rarestii iesirile in oras, ar trebui sa ii prezintii "colectivul" din care faci parte ca sa stea linistita, iar cand faci asa spusele "prezentarii" las-o sa ii cunoasca
Nu pot sa-ti urez decat Mult Succes si Intelegere in familie! PuP dulce
Te inteleg . Stai linistita ea nu poate sa supoarte ca fetita ei a crescut si azi-maine isi creeaza o familie si zboara din cuib. Fara nici un motiv te-a luat la bataie? Poate ai si tu putina vina pe acolo.Gandeste-te ca daca tu chiar crezi ca ea nu iti vrea binele si de aceea te bate atunci te inseli!
Bafta!
Sau probabil ca de aceea face asa pentru ca nu esti deschisa.Comunicarea este cheia succesului. Poate intre voi exista o lipsa de comunicare si de aceea face asa. Te inteleg si pe mina m-a cristica mama , dar chiar sa ma bat cu ea ar fi culmea.In fine! Esti deja matura si faci ce vrei. Incearca sa te muti la bunicii tai sau undeva unde crezi ca te primesc si cand se linisteste va regreta. Poate ca esti sexy si frumoasa si desteapta si ii este frica sa nu patesti ceva.Deci ii pasa de tine, chiar ii pasa. Asculta si tu putin de ea, mai lasi de la tine, mai lasa si ea si va fi Ok.Si eu ma mai cert cu mama ca noah , dar nu as avea atata curaj sa ridic mana la ea.Si daca m-ar bate i-as zice ca face bine, pentru ca altfel nu as intelege, dar noroc ca nu pune mana pe mine. Asa iti inveti minte. Eu mereu aveam note bune, iar in a4a mi s-au cam stricat, primeam mai multe note de 8 si nu de 9-10 ca si de obicei si bine inteles cand am luat o bataie de mama m-am pus pe invatat ca struna si daca ma trezeai din somn iti spuneam ce invatam in aceea zi. Deci eu ma inteleg foarte bine cu mama, sunt foarte deschisa. Sper ca si la tine sa se rezolve treaba
O. M. G! e cam aiurea situatia in care te afli, mai ales ca e mama ta dar vorba aia ai 24 de ani si ar trebui sa fie mai indulgenta cu tine.arata-i si tu ca esti responsabila ca poate avea incredere in tine si ca nu are motive sa se comporte asa.trebuie sa comunicati si sa incercati sa ajungeti la un numitor comun.bafta!
Hm, nu prea stiu ce sa zic.Sa se ia la bataie cu tine nu e prea normal mai ales ca ai si 24 de ani la varsta asta nu ar mai trebui sa iti interzica sa iesi in oras si asa.Ar trebui sa incerci sa purtati o discutie ca sa o intrebi de ce o deranjeaza atata faptul ca iesi si alte chestii si sa incercati sa va rezolvati problemele.Multa bafta!
Hmmm stai undeva cu chirie ai 24 de anisori si mutate sau mutate cu prietenul(daca ai) incearca sa o faci sa regrete totul si sa simta absenta ta:d macar 2, 3 luni asa o sa simta absenta
face totul din dragoste (bataia NU[-x) dar faza ca nu te alsa ii e frica sa nu isi bata joc unu de tine...se imi gasec din astia