Buna. Deloc. Stii cum se zice? Fiecare casa are crucea ei. De aceea e bine ca fiecare sa isi vada problemele personale intai, si sa nu critice pe altii. Doamne fereste de o asemenea viata. Eu stiu ce e asta am fost in cauza. Acuma ca ei nu-l plang, nu inseamna ca se bucura de moartea lui. E vb doar de o liniste sufleteasca, liniste care nu au avut'o de demult. Sa nu crezi ca nu'i doare, te doare de un caine de pe drum, dapoi de cineva care stii ca o fost in casa cu tine, si a murit.
Nu sunt deloc de condamnat, ma mira doar ca sotia nu a divortat dupa ce el s-a apucat de bautura.
Desi se spune ca "despre morti numai de bine", nu poti vorbi de bine un asemenea om si nici n-are de ce sa-ti para rau dupa el, lumea a devenit ceva mai buna dupa moartea lui. Numai bine!
Dacă le păsa de el, îl ajutau să renunţe la băutură sau măcar să bea mai puţin, cât să nu se îmbete (varianta a doua s-a aplicat cu succes în multe familii şi acum au o viaţă decentă).
Dar nu, lor le-a păsat doar de ei. Soţia a fost egocentristă şi s-a gândit doar la ea.
El, în momentele când era treaz, văzând că nimănui nu-i pasă de el, a băut şi mai mult de supărare şi într-un final şi-a dat obştescul sfârşit.
Şi, ca bonus, ca o încununare a faptului că toata viaţa lui nu i-a păsat nici măcar soţiei şi copiilor de el, nici după moarte nu suferă nimeni.
Să ştii că rareori soţii devin alcoolişti aşa... "de nebuni". De obicei au motive care implică într-o oarecare măsură soţia sau copiii dar niciodată nu se pleacă de la premiza asta că deh... în ziua de azi numai drepturile copiilor care doar consumă şi atât şi drepturile femeilor cu pretenţii de a fi întreţinute contează.
Cum se chinuie un bărbat nu-i pasă nimănui!
Salut!
P. S.: Impecabil răspunsul lui Carmen. Restul, vag stupide sau total stupide!
Orice parinte, indiferent cat de rau sau bun a fost, trebuie iubit si respectat.Nu este bine sa judeci pe cineva, chiar daca faptele respectivului sunt de-a dreptul cumplite intr-o familie.Pe restul familiei de ce sa-i condamn? Poate mai exista o farama de compatimire in sufletul lor.
E o poveste sau adevarat. nu sunt de condamnat dar.desi tiran. a fost un om totusi. acum fiecare gindeste cum vrea nu i de condamnat
Nu sunt de condamnat. De ce sa il planga pe cel pe care le facea viata un calvar? E normal sa se simta usurati, iar a-l plange in aceasta situatie este o ipocrizie, desi se intampla adesea la inmormantari.
@giuly ai dreptate, dar ei traiau in vremea in care casatoria nu era, de cele mai multe ori, bazata pe iubire!
@Carmen, nu stii cat de mult a incercat sotia sa il ajute, Singurul raspuns pe care il primea era o bataie pentru ca,, se baga,, in viata lui.Stiu asta, pentru ca am auzit-o de multe ori cum cauta sfaturi...Esti mult prea subiectiva!
Offf...
Sincer este o intrebare grea. Bun. Se imbata si ii maltrata. Multe persoane ar zice ca "Au scapat de el", insa orice om are si parti bune, si parti rele... Poate ca si el s-a apucatde baut dintr-un motiv anume [din suparere.eu stiu ]
Desi momentan nu plang, poate ca dupa o perioada de timp le va fi foarte greu fara el...
Buna!
Din punctul meu de vedere nu! Deoarece atata timp cat era in viata nu i`a pasat deloc de familia sa si a si cheltuit bani, chinuindu`si astfel proprii copii sa munceasca, cred ca sotia si copii au scapat de o povara grea.Nu vad prin asta un motiv de condamnare. Dar fiecare cu parerea lui!
Pa pa
Poate ca ei considera ca tatal lor a fost un om rau, ca isi merita soarta deoarece i-a chinuit. Intr-un fel nu este normal, dar nu sti cat au suferit ei si ce s-a intamplat cu adevarat in familia lor. Poate ei au scapat de o corvoada, dar totusi tatal care ti-a dat nastere... e cam greu de explicat.
Nu, dupa parerea mea. tu ce crezi?[poate au avut o viata grea(sotia si copiii)
Nu stiutiu! probabil oricum ar fi el chiar daca alcoolic oricum trebuie sa tina cumva la el! de fapt mai ales cum erau ei pushi sa munceasca din greu poate a fost chiar o usurare! uneori chiar ma gindesc cite nebunii provoaca bautura! pfuuu!(
Nu chiar nu sunt de condamnat... poate de condamnat ar fi mama copiilor ca nu s-a despartit de el pana nu a murit trebuia sa isi ia copii si sa isi vada de viata ei, un tata ca asta nu se poate numii tata pentru ca nu faci copii ca sa ii chinui faci copii doar sa te chinui pentru ei si sa ai un ajutor la batranete ceea ce este mai rar in zilele noastre
Nu le dau dreptate in totalitate. Alaturi de acel barbat femeia a dat viata unor fiinte, a trait clipe frumoase si a trecut peste multe obstacole. Cand s-au casatorit au existat sentimente si au facut acest pas visand sa-si petreaca toata viata alaturi. In momentul de fata nu realizeaza ce-au pierdut. Daca intr-adevar tineau la el, il puteau duce la o clinica de dezalcoolizare, dar se pare ca le-a pasat doar de modul cum traiesc alaturi de acel,, betiv``. A cazut prada unui viciu si trebuia ajutat.
Daca l-au iubit trecand cu vederea peste acest viciu, sigur in inima lor este un gol pe care nu-l vor umple asa usor.
E usor sa judeci din afara! Intr-un fel si eu am patit cam la fel doar ca la mine tata nu ma punea la munca ca nu avea unde sa ma trimita! dar da de cate ori venea acasa beat(si venea cam in fiecare zi) ma batea foarte rau din motive foarte stupide si stiu ca se lua si de mama! Tin minte ca mi-am luat-o odata rau de tot din cauza ca nu stiam sa citesc ceasul' mecanic sau alta data ca nu faceam corect cifra 6 ...si multe altele! Si chestiile astea au continuat pana in clasa a 10-a cand tot asa a venit intr-o seara beat si s-a apucat sa ma bata degeaba, dar atunci am facut o criza de nervi si i-am dat un pumn in gura si am incercat sa ma omor ca efectiv nu mai suportam! De atunci nu a mai indraznit sa se atinga de mine...Acum am 19 ani si stau tot cu el in casa si cu mama dar intr-adevar nu mai pot sa-l sufar pentru cate mi-a facut cand eram mic dar niciodata nu mi-as dori sa-l vad mort! In concluzie nu suntem noi in masura sa-i condamnam pe ei ca nu ai de unde sa stii niciodata ce-a fost in familia aia cu adevarat
Nimeni, niciodata, nu stie cu adevarat ce se intampla intr-o familie.Viata copiilor este afectata de comportamentul unui tata care nu merita dragostea nimanui. Un om care maltrateaza este o bestie ordinara, de multe ori stam de vorba cu oameni care ni se par de treaba, dar in fond sunt niste pramatii.Am o prietena care a chemat politia in mijlocul noptii, putini ar fi crezut ca barbatul acela este un animal, singurii care stiau erau doar cei din familie si prietenii foarte apropiati.Restul il considerau un sot si tata exemplar, pana in ziua cand toti si-au dat seama ca ceva se intampla. A fost prea tarziu pentru el, un om bolnav!
@16.laura.16 Am si eu un caz asemanator la vecini(bine, locuiesc doar sot si sotie-el inca traieste). In astfel de situatii, nu exista nu pot. Poate nu se pune problema ca nu se vrea(nici nu ma gandesc ca n-a vrut) dar lipsa de speranta si-a pus amprenta asupra sotiei. Repet: N-a luptat indeajuns pentru a-si recupera sotul. Il putea ameninta cu despartire, se putea duce la clinica aceea fara stirea lui, exista multe posibilitati.
Faptul ca era alcoolic nu inseamna ca nu si-a iubit copiii si sotia, ca n-au avut momente de fericire. Poate sunt subiectiva, dar cand iti doresti cu adevarat un lucru, esti in stare de orice.