Situația descrisă de tine este destul de complexă și implică mai mulți factori. Nu pot să decid cu exactitate cine a fost vinovat, deoarece judecarea situațiilor interpersonale și sentimentale este subiectivă și depinde de perspectivele și valorile fiecărei persoane.
În relații, comunicarea și încrederea sunt esențiale. La început, părea că relația dintre fată și băiat era bazată pe iubire și încredere. Problemele consider că au început să apară când băiatul a dezvoltat un comportament gelos și necontrolator. Fata, pe de altă parte, a găsit un mod de a face față stresului și sentimentelor sale încărcate, interacționând cu un alt băiat. Desigur, este perfect normal să ai prieteni sau să vorbești cu alți oameni în afara relației tale, cu atât mai mult dacă discuțiile sunt nevinovate și nu implică intenții romantice. Cu toate acestea, aceasta poate fi o zonă sensibilă într-o relație, deoarece fiecare persoană are propriile limite și comfort în ceea ce privește interacțiunile cu alți indivizi din afara cuplului.
Certurile constante care au apărut când băiatul a aflat despre interacțiunile fetei cu alt băiat indică o lipsă de încredere, comunicare și rezolvare a conflictelor în relație. În loc să discute calm și să-și expună temerile, băiatul a ales să jignească fata, ceea ce poate agrava situația și distanța dintre ei.
Consider că înțelegerea și rezolvarea problemelor într-o relație necesită efort din partea ambelor persoane implicate. Este important să se recunoască propriile greșeli, să se comunice deschis și să se lucreze împreună pentru a construi o relație sănătoasă și bazată pe încredere.
În opinia mea, în situația de față, fata are cea mai mică vină sau, poate, spre deloc. Dacă iubitul ei nu reacționa în halul ăsta jegos, eu zic că nici fata nu s-ar mai fi „refugiat" la acel băiat. Dacă eram în locul fetei, îi dădeam papucii direct „iubitului". Nu mi se pare normal să te comporți în halul ăsta.
Total de acord! Foarte nuanțat răspunsul, mi-a plăcut!
Vezi ca mai sunt pe aici care dau astfel de raspunsuri : https://www.tpu.ro/utilizatori-suspendati/
Personal, consider că n-am incitat la ură sau să fi folosit cuvinte vulgare.
Da.Dar ai folosit AI.
Baiatul a fost vinovat, ca a incercat sa o manipuleze si sa o controleze si fata s-a indepartat de el, ducandu-se dupa unul mai sanatos si mai iubitor.
Pe rațiunea asta merg și eu, însă după cum se poate observa, părerile sunt împărțite.
"De gustibus non est disputandum"
Pai, gusturile difera ca si mentalitatea ori judecata oamenilor.
Ambii sunt vinovati.Cand ai probleme de gelozie trebuie sa ti le rezolvi, nu sa le proiectezi pe partener/a si sa distrugi orice relatie pe care o ai cu cineva. Apoi, cand dai peste astfel de persoane care nu functioneaza ca niste adulti, ci ca niste copii isterici, e clar red flag si trebuie sa fugi, nu sa te cosolezi cu sfaturile strainilor, in special a unuia de sex masculin, mai ales stiind cum reactioneaza iubitul.
Poftim?! Suntem cumava de acord?! Nu se poate.
)) Se poate.
Vezi ca a postat o fata ceva legat de avort, sunt sigur ca ne putem bălăcarii pe acolo. Nu ar fi frumos fata de userii TPU, sa nu umplem pagini cu contrazicerile noastre nesfarsite si inutile. Ne facem de ras, daca suntem de acord
Nu exista un vinovat intr-o relatie cu doi oameni.
E clar ca el trebuia sa supună dacă ii pare ceva în neregula, dacă are vreo frustrare, nu sa facă scene de gelozie.
Iar ea dacă nu i-au plăcut sa pună punct nu sa caute prieteni.
1 iubitul tau este vinovat pentru ca este posesiv/narcisist/paranoic
2 tu esti vinovata pentru ca nu te-ai despartit de el cand ai vazut toate red flag-urlile, si ai ales sa vorbesti cu un baiat "draguț", deci nu "de treaba", nu "bun" ci "draguț". Este clar ca esti atrasa sexual de baiatul draguț. Te desparți de paranoic si te combini cu draguțul. End of story.
Nu e vorba de mine sau de cineva anume, ci e o situație uzuală
App, eu sunt băiat
Daaar,
1.Complet de acord! si 2.La fel, absolut!
Însă eu nu înțeleg faptul că unii, in ciuda atâtor reflag-uri, continua relația cu aceeași persoană toxică, sperând că lucrurile se vor diminua in timp, când de fapt, se amplifică, din păcate!
Pt ca iubim boss! Si eu am facut gresli de genul, barbat in toata firea. Aiai este, cateodata suntem prosti/proaste.
Da dar mai este și reversa monedei.
Daca x îți zice "ba,știu că iubești,însă tipul /tipa e cam toxic(ă)",mereu motivează că se va schimba și că nu știu ce.
Acum, bărbat fiind,nu crezi că de fapt oamenii aceștia se mint singuri și că, de fapt, știu și ei că acest fel de oameni nu se schimbă? Dar chiar și așa, daca lumea îți atrage atenția, nu cred că o face doar de dragul de a o face.De ce trebuie dusă această încăpățânare până la extrem ca mai apoi sa revii cu picioarele pe pământ?
Mie nu mi-sa atras atentia, vedeam cu ochii mei! Am fost prost si gata. Si faptul ca recunosc ca am fost prost, ma face un pic mai destept si mai ales ma face sa nu mai repet greseala.
Cine înșală și spune ca iubește cu Adevărată minte nu înșeli Niciodată dacă iubești cu Adevărată da cu Adevărat.
Sa fie așa oare? Și dacă da, care ar fi acel motiv de gelozie, din moment ce cu băiatul ăla a început să vorbească după ce iubit'su a devenit gelos.
Da,in iubirea perfectă nu există sentimentul că o să te părăsească vreodată, ai doar siguranță, te face să te simți vinovat aiurea, pentru ca doamne ferește ce ai făcut ai fost doar gelos, atât, parcă zici că e stresată saraca de ea, parcă zici că a incuiat-o în casă si e legată,pe bune, într-o relație trăiești și la bine si la rău cu partenerul tău "fata fiind nevinovată" extraordinar,ce a pățit,saraca de ea numai are p*** pe Facebook la prietenii,ahhhh ce tristă
scuze m-am enervat eu, tipul vrea ceva serios, se vede. De ce nu vorbește cu fete dacă e stresată?
Trebuie sa vină totul de la sine, degeba îi spune baiatul nu vorbi cu ăla, nu face aia, ea dacă chiar îl place va face singură asta, știi vorba aia, poții vorbi cu 20 de băieții degeba dacă îți e gândul tot la 1, ar trebui să ai răbdare dar multă, cu timpul... timp lung, îi va șterge ea.
Mmm,e relativ ceea ce spui.
anonim_4396 întreabă: