Dacă părinți nu sunt fericiți copilul va simti asta si va creste nesănătos.
Parerea mea este ca mai bine e cu părinți separați ce sa isi ajute si iubească copii fiind si ei fericiti, decat daca părinții sun impreuna si se urăsc si se cearta mereu si le dau un exemplu prost copiilor.
Nu sunt sariti de pe fix neapărat, mai degrabă as spune ca sunt niște oameni ce s-au obisnuit in situatia aceia, consideră că nu se descurcă unul fara altul sau pur si simplu nu au fost educați cum trebuie incat sa inteleaga cum stau lucrurile.
Salut,
Nu neaparat, dar e rau si pentru ei si pentru copil...
Se pot ocupa si separat si e mult mai bine pentru toti!
își fac rău cel puțin lor dacă pentru copii să zicem că par normali. Cred că la un moment dat orice relație atât de lungă devine măcar puțin toxică din cauza obișnuinței, rutinei, repungnării de stat mult prea mult împreună + grijile și stresu acumulate de fiecare. Trebuie doar să știi cum să gestionezi lucrurile.
Nu cred că sunt săriți de pe fix.
Unii sunt familiști convinși si, măcar unul dintre ei, tot va continua să spere că lucrurile se vor îndrepta intr-o zi. Dacă nu mai e vorba de iubire, măcar să rămână respectul.
Nu. Ei sunt constienti ca un copil este o responsabilitate care necesita interes din ambele parti, caci copilul este nevinovat.
Sariti de pe fix inseamna nebuni
cei care stau impreuna doar de dragul copilului SI au relatie toxica sunt pur si simplu imbecili, pentru ca ii fac mult mai mult rau copilului decat daca ar sta despartiti
Normal că nu, erau nebuni dacă îl lăsau in grija bunicilor sau a nimănui
Dar asta e și problema când faci copii, când nu ai o independență financiară și un un venit pasiv, când nu sunt dezvoltați mental și fizic și apoi tot ei spun "mă sacrific pentru copiii mei muncind in străinătate, el înțelege" dar de ce nu te ai sacrificat prietene înainte să faci acel copil daca știai că nu ai un venit și o casă?
Daca pe cei doi nu ii mai leaga aproape nimic, dar isi ofera totusi minimul de respect pentru a putea convietui impreuna si pentru a putea creste un copil, atunci nu vad ceva rau in asta. Un copil se poate creste bine chiar si asa.
Dar, daca vorbim despre o relatie in care exista doar neintelegeri, tot felul de certuri si de reprosuri, cei doi vazandu-si mai mult de propriile interese, in loc sa incerce sa ajunga la un compromis de dragul copilului, atunci da... sunt cam sariti de pe fix. O astfel de relatie nu ofera un mediu sanatos pentru cresterea unui copil.
Nu. Nu sunt Săriți de pe fix. probabil încă sunt împreuna datorită faptului ca ei cred ca despărțirea îl va afecta pe copil și într-adevăr e mai ușor sa ai grija de un copil dacă sunt ambii părinți. dar dacă relația ajunge sa afectează prea tare copilul atunci ceea ce este in neregula este ca părinții nu observa ce efect rău are asupra copilului realtia lor toxica. In cazul in care copilul se simte rău așa. ar putea sa vorbească cu părinții lui și vor lua împreuna o decizie care sa fie in folosul tuturor.
Depinde ce intelegi tu prin relatie toxica.
Unii parinti se cearta dar nu conteaza atata timp cat seara se impaca si ei inca se iubesc dupa certuri. Copilul simte si daca citeste si/sau invata din limbajul corpului isi da seama ca parintii se iubesc asa ca se simte putin mai bine. Deci nu nu sunt nebuni caci necesita sprijin dim ambele părți ca sa creasca si sa se dezvolte