| andr3yuta a întrebat:

O sa incep prin a spune ca am avut o relatie de lunga durata, in care am iubit cu sufletul si inima, in care m-am daruit complet, dar care s-a sfarsit tragic, prin batai, cuvinte urate.De mai bine de un an jumate sunt singura si am o oarece stare de respingere cand se aproprie un barbat.Mentionez ca am o viata destul de activa, in sensul ca lucrez si am multi colegi barbati, ca practic dansuri si intru in contact cu diversi danssatori, si pana aici nu am nici o problema. vorbim, radem, glumim, dar cand vine vorba despre o relatie se rupe totul in mintea mea.si refuz categoric orice apropriere de persoana respectiva.
am intalnit pe cineva, care desi ma atrage foarte mult, nu pot sa fac sa dispara bariera ce s-a format, atat timp cat e vorba de prietenie totul e ok, cand e vorba de relatie zic stop.
ce sa fac sa depasesc aceasta stare?

Răspuns Câştigător
| Kyrukai a răspuns:

Peste aceasta stare poti trece doar tu singura atunci cand iti dai seama ce e ceea ce iti doresti, si banuiesc ca ceea ce iti doresti este sa fii fericita, dar te lovesti de frica de suferinta si durerea unei experiente cu rezultat nefericit. Incearca sa iei lucrurile pas cu pas si nu lasa totul de la tine si nu te implica total, tine-ti capul limpede si observa persoana, caci si in relatia anterioara mi-e greu sa cred ca totul era perfect si dintr-o data intr-o zi s-a schimbat totul si s-a terminat prost. Semnele sunt si erau acolo, in trecut poate ai incercat sa treci cu vederea unele lucruri, acum fii atenta si discuta cu persoana alaturi de care esti lucrurile care te deranjeaza, nu lasa nimic sa treaca cu gandul ca lasa s-a intamplat sau poate nu se mai intampla si tot asa, invata din greseli si mergi inainte, iubeste dar nu iubi cu ochii inchisi. Fiecare experienta e o treapta din scara vietii, nu lasa treapta fostului iubit sa-ti fie ultima ci calca pe ea pentru a urca mai sus si a merge inainte!

11 răspunsuri:
| fabiola a răspuns:

Reciteste randurile scrise de tine! Spui asa :am iubit, m-am daruit! Ca o relatie sa mearga este nevoie de implicare in doi, de daruire reciproca, respect.Aici este secretul! Cand vei simti reciprocitate nu vei mai simti teama!

| EUSIATIT a răspuns:

Cel mai bun remediu consulta un pshiholog El sigur te ajuta. bafta

| shtephie a răspuns:

Vorbeste cu un psiholog, spune-i tot ce te macinawinking
Te va ajuta, dar trebuie sa ai vointa sa treci peste momentele grele, sa incerci sa le uiti si sa gasesti un partener care sa te iubeasca si tu la randul tau sa'l iubesty happy

| mihaibrasov a răspuns:

Ce sa faci. Asa cum zicea regretatul Octavian Paler, inainte de a ii ierta pe ceilalti, mai intai trebuie sa ne iertam pe noi insine. Tu trebuie sa te ierti pe tine insati si apoi sa mergi mai departe. N-are rost sa ramai singura pentru. tot restul vietii. Daca vrei sa mai discutam pe tema asta, scrie-mi la mihaidinbrasov@yahoo.com

| BruneTTe a răspuns:

Da... prin gesturile astea tu te protejezi. Dar incearca sa inlaturi bariera asta care zici tu ca s-a format. Nu ai de ce sa ramai singura si nefericita toata viata din cauza unei relatii nereusite. Respectivul baiat din relatia nereusita sigur e bine, fericit alaturi de altele iar tu ce faci... stai singura si ii oferi *lu`ala* motive de satisfactie.
Desi e greu, incearca sa depasesti momentele astea. E important sa faci asta alaturi de un barbat care sa te inteleaga, care sa aiba rabdare cu tine si care sa nu te preseze, sa nu te oblige sa faci lucruri pe care nu vrei sa le faci sau cu care nu esti de acord.

Succes!

| Amrita a răspuns:

Ce cred eu este ca tu nu esti inca pregatita sa fii intr-o relatie.Si asta ar trebui sa-i spui si baiatului de care te simti atrasa. Spune-i ca iti doresti sa depasesti aceasta perioada dar ca nu stii cum. Spune-i sa te ia incet si sa iti fie alaturi. Daca e sa fie, atunci de va astepta. Trebuie sa depasesti odata starea asta si nu ai acum fara ajutorul cuiva...

| raissa a răspuns:

Trebuie sa treci peste starea asta gandindu-te ca nu toti barbatii sunt la fel si in acelasi timp nici relatiile nu se aseamana.trebuie sa te gandesti bine ca esti tanara.nu esti singura care a trecut printr-o relatie frumoasa dar cu final tragic.deschide-ti inima si invata sa iubesti din nou.fii mai egoista si gandeste-te ca meriti sa fii iubita si respectata si tu. invata sa ai incredere in barbati din nou gasindu-ti un barbat pe masura bineinteles.bafta :* si sa ne auzim de bine

| Alexstrasza a răspuns:

Bariera asta a ta, este de fapt frica. Frica formata din relatia anterioara. Ti-e frica sa nu traiesti un alt episod urat in viata ta. Asa am fost si eu, imi era frica de o alta relatie, dupa ce am fost cu moralul la pamant luni bune, din cauza relatiei anterioare. Gandeste-te un pic, daca te atrage atat de mult, vorbeste cu el, incearca o relatie cu el, iar daca vezi ca relatia scartie, nu mai sta pe ganduri, pune-i punct, chiar daca vei suferi apoi, chiar daca el te cauta apoi. Frica aceasta te face sa iti pierzi increderea in tine. Eu am riscat si nu imi pare rau happy Acum e randul tau. Numai tu stii ce-i in inima ta si nimeni nu te poate judeca pentru asta. Stii cum e, cazi, te ridici si iti continui drumul. Multa bafta si pupici :*.

| Elly007 a răspuns:

Eu cred ca ar trebui sa cosulti un psiholog pentru ca el ajuta mai oricare situatie daca si tu ai vointa. El sigur iti va da sfaturiwinkingbig grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut.sincer mai nimic. tine de tine sa sti.in timp ai sa treci peste aceasta "bariera". sastii ca de fapt nu este o bariera ci pur si simplu viata insasi.mai toti trecem prin ea.
ieri este istorie
mine este viitor
dar azi este un dar ...traiestel din plin
de aceea se cheama prezent
ai sa reusesti

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut, ma numesc Lili, am trecut si eu prin asta doar gindeste-te ca nu merita nimeni lacrimile tale si faptul ca tu sa stai singura, nu te mai gindi la faptul ca toti barbatii sunt la fel, intr-o zi vei intilni pe cineva care te va respecta si te va iubi cu adevarat, poate ca deja chiar l-ai gasit dar il respingi, niciodata nu poti sti de unde apare dragostea, vei fi dorind tu sa fii rezistenta, dar cind va aparea n-o sa mai spui nimic