Are o instabilitate psihica, probabil multe traume din copilărie,e o fire foarte emoțională,care are un mecanism de gândire emotiv și pueril nu rațional pentru un om normal și matur.
Nu cred că o face intenționat,are probleme,nu cred că e un om rău,are probleme de natura psihică.
O acepti așa sau rupi prietenia cu ea,nu ești obligata sa fii prietena cu ea,dar să știi că în ziua de azi putini sunt sanatosi complet la cap,unii sunt normali dar răi din calea afara,ei fac rău intenționat,denigrează,bârfesc,cam așa sunt oamenii normali numai sa bârfească știe și să denigreze,și cei cu probleme psihice dar mai puțin,doar aia care sunt psihopati o fac mai mult,și de ăștia e plina lumea,sa știi că ăștia sunt mai nebuni decât cei cu schizofrenie,că ei comit cele mai multe crime.
Prietena ta pare a fii bipolara nediagnosticata,boala ei poate avansa spre psihoza daca e netratata și în final spre schizofrenie, are gena asta, dar la un soc puternic se poate declanșa nu așa oricum.
Nici tu nu ești perfecta și tu ești puțin dubioasă daca mă întrebi pe mine, de fapt foarte multi de pe TPU din ce am sesizat sunt bolnavi cu capul, câțiva sunt sănătoși complet.
Scrii ca, ea a lucrat in strainatate.
Acolo sunt alte reguli de comportament social. Daca ceri bani de la cineva, atunci se cuvine sa anunti la timp, daca din ceva motiv nu poti returna la timp. La fel se intampla si cu data si ora convenita pentru intalnire. "Time is money".
In ceea ce priveste plata strugurilor: nu e tot una sa ceri o ciorchina pentru gustare sau cateva (zci sau sute de) kilograme.
Pentru gustare oricine iti da gratis 1-2 ciorchine, oriunde in lume.
Greșești. Am cerut o data de la niste oameni 3 mere, da: 3 mere de la ei din pom. Se întâmpla acum aproximativ 12 ani când veneam de la liceu.
Pomul era în curtea unor oameni, soț și soție. Ea a fost binevoitoare, dar el a replicat, citez: "Să-și cumpere de la piață!"
Evident, că nu m-am ales cu nici un măr.
E alta poveste. In asemenea cazuri ori ma lasam pagubas, ori furam toata recolta (s-a intamplat, cu ciresi).
De la tie cate struguri a cerut, ca ai pretins bani?
Un kg.
Un kg de struguri ASTAZI se poate cumpara la noi la piata cu 5 lei.
La producator, kilogramul este de cel mult 3 lei.
Tare saraca puteai fi, daca ai cerut o asemenea suma de la un prieten, pentru un kg de struguri!
Nu știu în ce zona a țării trăiești, dar aici, în supermarket și în piețe un kg e 18 lei. Eu i-am cerut mai puțin.
Bine ca nu te uiti la preturile din aeroporturi.
La noi, in supermarket, kilogramul de struguri este la 15-18 lei PRIMAVARA, cand este adus din import. In sezon, si cele de calitate extra sunt pana la 10 lei (dar sunt si cu 4-5 lei, cele autohtone, de vin).
Oricum, gestul conteaza si indica personalitatea.
Eu dacă as avea vie nu as cere bani pe niște struguri. Presupun ca nu ți a cerut 20 kg. Bănuiesc ca ti a cerut de pofta. Dacă îți e prietena, tu oricum ai struguri mai mulți, puteai sa-i dau gratis. E clar ca nu sunteți prietene ci cunoștințe. În rest a greșit ea cu acel comportament exagerat. De ce se comporta asa unii oameni? Tine de cât ii duce mintea
A fost cam nesimtita sa te injure numai pentru ca i-ai dat bani mai tarziu. Da, asta e de inteles. Dar daca voi erati prietene atunci nu prea era frumos sa ii ceri bani pe struguri. Orice problema ai avea, trebuie sa te gandesti si la ea. Ma gandesc ca, in capul ei probabil s-a gandit ca o distantezi si nu o prea mai tii ca o prietena, d-asta a inceput sa fie din ce in ce mai rece cu tine.
Sincer, voi ati incheiat prietena cam din cauza amandurora ( 30% din cauza ta si 70% din cauza ei ).
Deci in concluzie ea era o prietena " acum vreau sa fim prietene si acum nu mai vreau ". Prietenia dintre voi cel mai probabil nu tinea mai mult. Si daca era mai materialista si tinea mult de bani nu era o prietena potrivita pentru tine. Deci cel mai bine e sa nu mai fiti prietene.
Trebuia sa ii ceri bani fara să invoci cuvântul,, struguri", așa situația nu era așa de cringe. Și tu ai gresit.
De ce sa nu ceara bani? Persoanele astea sunt aceleasi care se targuiesc pentru 2 lei in piata, cu oameni care muncesc pe rupte pentru niste fructe si legume, ca apoi marii comercianti si bisnitari sa le cumpere de la ei cu pret de nimic si sa le vanda enorm in magazinele,, civilizate'' sau fix la taraba de langa.Cine nu sta la curte cu gradina etc. nu prea cunoaste situatia.
Un prieten nu îți cere bani că îi dai niste amărâți de struguri. Halal gândire ai și tu, probabil și tu ai același caracter! Sa nu mai spunem că a împrumutat-o cu 50 de lei. Putea sa ii ceara bani sa spună că nu are, nu sa ii ceara bani pe struguri, contează să știi pentru ce ceri bani nu ceri unui prieten bani că ți-a dat niste struguri asta e deja interes nu prietenie adevărată.
E trist că mai ești si pe Rank 1, ai o gândire tare puerila scuza că o spun dar asta e părerea mea despre tine după câteva schimburi de replici in care am văzut cât ești de superficiala.
Daca ma interesa parerea altora despre mine plecam de pe TPU din ziua 1.Calm down.
Din ce a scris OP nu rezulta ca erau best friends forever.Am si eu prietene carora le duc prajituri, le duc diverse din gradina, ce fac toamna impreuna cu mama, borcane cu diverse bunataturi etc. cu cel mai mare drag, fara sa le cer bani.Asta nu inseamna ca fac asa cu toata lumea, sorry.Tu esti din ala care se considera prieten cu toate sutele alea de persoane din lista de Facebook? Apoi, mai scrie si ca a ramas pe minus pana la salariu, iar prietena stia asta.
Ca fapt divers romanii au o conceptie destul de tampita despre prieteni, in sensul majoritar de cunostinte care iti fac, iti dreg, iti ofera reducere sau chiar moca, de pile nu mai zic. Daca esti prieten cu cineva ar trebui sa te bucuri cand dai bani, stiind ce fel de om este, unul care, teroretic, merita.Altfel nu ati mai fi prieteni nu? Nu-i nicio problema, tu continua sa dai la bisnitari si alte personaje care fac afaceri, insa la prieteni nu.Afla ca oricum se compenseaza pe alte parti atunci cand te afli intre oameni.
De aici rezulta o alta observatie, ca romanii habar n-au sa-si sustina apropiatii, de aceea si economia e la pamant.Cum sa faca omul o afacere daca toti din jurul lui, prieteni, vecini, familie, catel, purcel etc. vor serviciile sau produsul moca? Culmea e cand nici familia nu vrea sa te sustina cu niste reactii macar in social media. Dupa aceea, tot ei se plang la sarbatori ca tara asta merge numai in jos.Make it make sense.