Poate te aștepți la mai multe de la o prietenie decât se așteaptă el și te raportezi altfel la o prietenie pentru ca te simți singur. Nu toți sunt asa
Dragă prietene, țin să te felicit pentru multe.
În primul rând pentru că ești un luptător și nu te dai bătut.
Apoi pentru că, chiar bătut de soartă așa cum te prezinți ai reușit să termini a 8-a dar nu oricum, ci ca o persoană care știe să se exprime bine în scris, să expună o situație, să exprime sentimente, cu talent literar.
O mică problemă ai totuși. Poate situația ta specială în viață te-a făcut să ai neșansa de a avea un unic prieten. Să te concentrezi pe o unică prietenie nu este eficient. Chiar dacă îți este prieten, are și el viața lui. Astfel cred și sper că este undeva în jurul dtale un club de bicicliști.
Am citit vreo 10 randuri dar iti pot spune linistit ca e doar vina ta. Cum ai spus " ă împrietenesc accidental cu toți ciumpalacii de oameni care numai s-au folosit". Daca te-ai saturat de asta, schimba ceva la tine. Nu te astepta sa se schimbe restul ca tu ai mai mult bun simt.
Salut,te inteleg perfect, si eu sunt genul de om care ofera prea multe si care se ataseaza mult de prieteni, dar eu stiu a pune punct unei relatii cand simt ca trebuie, chiar daca ar insemna sa sufar.Nu ne dezamagesc oamenii, ci faptul ca ei nu corespund asteptarilor noastre, de aceea cel mai bine este sa nu avem nici-un fel de asteptari pentru ca ne dezamagim doar asa pe noi, plus ca cei din jur nu au de unde sti ce asteptam noi de la ei pana nu le spunem.Nu e bine sa te legi prea tare de o relatie deoarece ea iti va creea multa suferinta.Prietenul tau posibil ca a inteles ca esti "dependent" si profita doar de asta. Poate faptul ca te-ai atasat de el il deranjeaza, si de aceea se comporta astfel.Intr-o prietenie trebuie sa existe si o distanta care trebuie respectata pentru ca o prietenie este in dezvoltare atata timp cat este in curs de cunoastere, dar daca cunosti absolut totul despre cineva, prietenia isi pierde sensul.Trebuie sa-i oferi prietenului tau intimitate, sa nu te legi prea tare de el, deoarece il sufoci astfel.Mai lasa-l si pe el sa te invite undeva, nu alerga mereu din urma lui.O prietenie trebuie sa fie bazata pe incredere si sustinere, nu pe dependenta.Te termina psihic dupa cum ai spus tu din cauza ca el nu se comporta cu tine asa cum tu cu el si nu procedeaza asa cum ai vrea tu, dar trebuie sa intelegi ca prietenii nu isi fac mereu pe plac unul altuia. Faptul ca ai vrut sa renunti de mai multe ori la el, l-ar putea sa faca sa creada ca tu nu tii la el.O conversatie sincera in care sa-i spui tot ce simti ar putea rezolva problema.Personal,am avut si eu o astfel de prietenie, exact ca a ta, dar daca doresti sa afli cu ce s-a intimplat imi poti scrie in privat si eu iti impartasesc povestea mea, poate te ajuta.
Crede-mă că și eu sunt aproape la fel ca și tine. Mă atașez super repede de oameni și, chiar după ce îi cunosc sau după o ieșire- două, deja îi consider prieteni și i-aș ajuta cum aș putea. Doar că aceasta vine și cu multe dezamăgiri. Noi ne chinuim să păstrăm relația de prietenie intactă, pe când celălalt te cheamă afară doar când nu are cu cine să iasă. Prieteniile adevărate se clădesc greu și în timp, și doar cu implicarea ambelor persoane. Încearcă la început să fii mai indiferent și să nu te mai atașezi așa ușor de prieteni, până nu îți demonstrează ei înșiși că sunt demni de prietenia ta. Așa o să-ți faci prietenii mulți, dar buni. La prima greșeală, dacă nu îți demonstrează că le pare rău, nu ai de ce să îi ierți. Viața e mai distractivă cu prieteni, dar e sănătoasă fără. Totuși, nu trebuie să îti pierzi speranța în prieteniile adevărate. Mai sunt și cazuri în care prietenii de la grădiniță rămân prieteni pentru totdeauna. Doar trebuie să-ți găsești acea persoană de încredere. Baftă și nu renunța!