| DmdDinuMarius a întrebat:

Ofer fundă. Salutare, copilul meu are trei ani și nu știu cum sa nu mai facă scaun pe el, l am lăsat fără pampers, face în pantaloni, l am certat, cu dulciuri, pipi face la wc dar caca nu vrea deloc

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu il certa, vorbeste-i frumos, explica-i de multe multe ori. Discută cu el, arata-i alti copii care nu fac pe ei. Ai rabdare, o sa dureze multe luni, fiindca e foarte greu la varsta lui. Trebuia invatat pe la 9-10 luni, apoi devine din ce in ce mai greu. Ai multa multa rabdare cu el, asteapta-te sa dureze 6-8 luni dupa ultima utilizare a scutecului

| DmdDinuMarius explică (pentru Brigaela):

Vorbim zilnic cu el, îl certam, vorbim și frumos, ii cumpăr dulciuri ca să ii zic ca i le dau dacă face caca, nimic, acum îl pun pe wc și nu face, stau și 10-15 min după ce îl dau face pe el, e greu, nu știu ce sa mai incerc

| Brigaela a răspuns (pentru DmdDinuMarius):

NU trebuie sa incerci nimic special. Trebuie sa ii explici de mai multe ori pe zi, calm si linistit. Cand face in pantaloni, il speli di in timpul asta ii explici din nou, fara nervi, fara amenintati, fara certuri. Nu cred ca este o idee sa il mituiesti cu dulciuri, mi se pare gresit si risti sa creada ca merita sa faca ceva bun numai pentru mita. Mai degraba il convingi cu vorbe frumoase si laude.

9 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Da, e foarte greu si dureaza foarte mult. E vina voastra, ca nu ati facut-o la timp. La 9 luni l-ati fi obisnuit in maxim 3 luni. Acum va dura de 3 ori mai mult

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E foarte important sa intelegi in primul rand ca nu trebuie sa il certi sau sa razi de el. Nu doar ca nu il va ajuta, dar poate provoca probleme psihologice foarte serioase si permanente.
Trebuie sa il familiarizezi cu olita si sa nu il fortezi asta e extrem de important.
In schimb, sa il recompensezi cu dulciuri poate fi o varianta foarte buna, recompenseaza-l atunci cand urineaza la wc si da-i de inteles ca va primi aceeasi recompensa si daca va face la olita.
Incearca sa stabilesti o asociatie intre cele doua lucruri. Educatia e manipulare si dresaj la varstele mici, abia apoi copilul incepe sa constientizeze si sa faca lucruri pentru laude si statut etc.

| alyyyyy2018 a răspuns:

Faptul ca face pipi, nu vad problema ca nu l-ati invatat. Eu am invatat fetita la 1 an si 7 luni la olita si facea si pipi si caca. O urmaream. O mama isi da seama cand copilul face ceva fete ca nu e in regula pana sa faca. Si o duceam la olita si o incurajam. Stateam langa ea si ii ziceam : aici e mami. Bravo. Aici stau cu tine si o imbratisam in asa fel incat sa nu se ridice 2 minute. De cele mai multe ori facea atunci. Daca nu facea o lasam sa se ridice pana la urmatoarea reactie. Puteti folosi si jucarii. Observ ca face la wc. Incercati la olita poate ii e mai comod.

| DmdDinuMarius explică (pentru alyyyyy2018):

Am încercat și cu olita și nimic, l am încurajat cât am putut și am vb frumos cu el, într-un final după 10 min de stat pe wc a făcut un strop și nu a mai vrut, i am zis bravo, etc și i am zis ca dacă termina ii cumpăr o mașinuța, dulciuri etc și nimic, după 10 min a făcut iar pe el, off

| alyyyyy2018 a răspuns (pentru DmdDinuMarius):

Zic sa ii mai dati timp. Mai sunt copii la varsta lui care fac pe ei si pipi. Pe fetita mea am invatat-o sa faca la olita pentru simplul fapt ca i-am dat chilotei pe ea si o deranja sa se ude. Caca nu a facut niciodata pe ea de cand face la olita. Rar mai scapa pipi noaptea daca bea mult. Insa daca nu ar deranjao, nu as fi facut altceva din ce ati incercat si voi. I-as mai fi dat timp si iar as mai insista, dar laudand progresele, il ajuta. Chiar daca face numai intentia de a face caca, si spuneti, asa bravo, o sa ajunga si sa faca sa il mai laudati. E bine sa nu fie fortat sa nu dea in constipatie. Ca daca se va abtine sa nu faca, e greu. Eu stiu ca am avut probleme cu fetita ca se mai constipa. Am eliminat laptele ca era principala cauza, am schimbat pe lapte vegetal si facea normal, dar la 5-6 zile, mai ales daca plecam de acasa 2-3 zile. Nu imi facea doar atunci cand in mintea ei era ok sa faca. Puteam sa ii pun supozitor ca nu facea. Cand ajungeam acasa si se simtea ea in largul ei facea. Am avut ceva stres un timp. De asta zic. E ok sa ii explicati, dar incercati sa se relaxeze acolo. Nu ii promiteti ceva ca va sta cu gandul sa ii dati acel lucru si va sta putin. Cand vi se pare ca ar face, mergeti la baie si ii cantati ceva, ii mai explicati cum sa impinga sa faca caca. ii puneti eventual un video pe Youtube sunt toate minunatiile, cu olita sau wc. Ii vorbiti cu calm fara asteptari prea mari. In timp va intelege.

| alyyyyy2018 a răspuns (pentru alyyyyy2018):

Si inca ceva, il faceti sa se relaxeze acolo, dar sa nu stea mult pe wc/ olita. Daca nu face in 3-5 minute, nu are rost sa mai stea. Reveniti mai tarziu. Dar faceti sabfie relaxare cand merge la baie.

| dewymelly a răspuns:

Fii părinte, preia controlul, pune un supozitor în copil pentru a-l face să „facă puțină mizerie", într-un moment în care te hotărăști