Maicata e stresata de atat servici si treaba in casa are nevoie de o consulta psihologica ca sa-i mai dea un sfat sa se simta si ea mai bine alta metoda ar fi destul de complicat mai ales ati incercat voi cu diverse chestii.
Pai daca aveti posibilitatea financiara, puteti angaja o menajera, sau puteti sa o ajuti tu atunci cand face curatenie, si sa o rogi sa iti arate ea ce sa faci ca sa fie multumita. Stai langa ea cand gateste, face curatenie, spala si astfel va termina mai repede. Asa poti profita si sa mai vorbesti cu ea.
Buna.
Si mama face asa cateodata.
Eu incerc sa o ajut prin bucatarie, dar ea zice sa o las, sa nu imi bag nasul pe acolo ca ii dezordonez bucataria.Nu ma lasa sa dau cu aspiratorul in camera mea pentru ca zice ca nu dau bine.
Nu ma lasa sa sterg praful etc etc.Eu am 14 ani.
Dar la mine mama nu sta noapte sa faca treburi sau sa se trezeasca dimineata devreme.Ea face treburile in timpul zilei, mai sta si se mai uita la TV sau croseteaza.
Mama ta se cearta cu voi si tipa, pentru ca ea este foarte stresata si obosita din cauza mucii.Trebuie sa o lase mai moale.
Inteleg ca are serviuc de la 8 pana la 18-19.Dar dupa ce ajunge acasa ar putea sa gateasca ceva,sa ia masa cu familia,va uitati si voi la un film apoi ar putea sa se ocupe si de ea(manichiura,o baie calda, masti epntru fata).Asa ar fi normal pentru ca a fost o zi grea, nu?
Apoi nu ar trebui sa se scoale atat de devreme.Ar putea sa se scoale la 7.
Tu si tatal tau ar trebui sa o ajutati,si daca nu vrea ea. Daca are atat de multe de facut ea nu se va culca pana nu stie ca treburile sunt gata,deci daca tu vi inaintea ei de la serviuc,incearca sa cureti prin casa,spala vasele,sterge praful sau fa alte treburi care le avea mama ta de facut.
Cand vine ea de la servici sa nu aiba de facut multe chestii.
Apoi in weekend convingi-o sa mearga la salon sau la sala, mergeti amandoua, asa veti petrece un moment mama fica.Mai barfiti si voi,mai vorbiti de una, alta.
Spune-i sa faca toate chestiile astea pentru tine, daca nu vrea sa le faca pentru ea.
Stresul de zi cu zi o transforma pe mama ta intr-o femeie robot(facand aceleasi lucruri zi de zi fara a mai aparea ceva nou in viata ei).A devenit o femeie suparacioasa,nervoasa, obosita, epuizata.Bateriile ei nu or sa mai tina mult daca nu are macar un weekend de odihna.Propune-i sa mergeti intr-o mica excursie sau sa isi ia concediu pe care sa il petreceti in familie.
Din cate spui si tu va permiteti multe lucruri, asa ca propune-i tu, fata ei preferata
@Iceman, ultimul lucru care ar putea sa-l accepte ar fi sa mearga la un psiholog.
@roxana94, iti multumesc pentru sfaturi. Din pacate, nu vrea sa angajeze o menajera si nu stiu de ce.
@Kryssy, mersi f mult. O sa incerc ce mi-ai zis... Inca un lucru: sunt baiat
@ellssa, am incercat sa-i propun multe lucruri... a zis ca nu are timp si cu siguranta nu va putea sa-si ia un concediu in aceasta situatie. Ms oricum...
Kimo,
Sincer si eu tto fata credeam ca esti
Revenind la subiect acum
Este de admirat faptul' ca pe un baiat de varsta ta presupun ca ai in jur de 16-17 ani sau mai putini chiar il preocupa mama sa
Nu cred ca e ceva de facut in cazu' asta.Las'o sa faca asa ceea ce isi doreste ea doar aminteste-i de vremurile in care aveati menajera,de vremurile in care ea nu era nevoita sa se scoale asa dimineata, isi putea pastra manichiura intacta si etc.
Daca nu spune nimic, nu insista
Si mama e la fel.Intruna face cate ceva
Succes si. sper ca mama ta sa ''te asculte''
Daca nu doreste sa plece la masaj si altele adale tu acasa.Intr-o zi apucate serios de facut curat ai rabdare, daca nu poti sa gatesti comanda ceva pe placul mamei, si organizeazale o seara romantica parintilor tai sa-si aminteasca si ei de tinerete.
Incercati sa-i faceti intr-o zi o supriza ajutand`o prin casa.Sau sa ajunga acasa si sa gaseasca treburile facute.Chiar adac nu va fi la fel de bine, macar pe aproape.Mama ta vrea sa va fie bine si sa fie totul in ordine.E perfectionista.Propune`i tatalui tau sa planuiasca o mica excursie doar pentru ei 2.3 nopti undeva,la o cabana, nu neaparat departe de casa. Poate fi oriunde, numai ea sa ia o pauza de la griji.I`ar prinde bine.Mult succesc.Cred ca ar trebui sa o apreciati mai mult si sa-i spuneti in fiecare moment cat de mult o apreciati!