Într-adevăr mama ta este foarte protectoare cu tine. Ți-a dat libertate deplină până acum un an. Tu nu ai știut ce să faci cu ea, iar mama ta trebuia să fie mai atentă la acțiunile tale. Acum îi este teamă să-ți dea libertate, pentru a nu mai greși din nou. Este normal pentru orice adolescent să vrea libertate. Discută cu mama ta mai des despre sentimentele tale "In permaneța am un sentiment de neputință, izolare, anxietate si putin depresie undeva in adâncul sufletului meu." Prea multă protecție, te va face să te închizi în sine. Mama ta te iubește și te va înțelege. Vorbește des cu ea și acordă-i timp să se obișnuiască cu ideea că îți trebuie și un pic de libertate. Demonstrează-i mamei tale că poate avea încredere în tine!
Trebuie sa-i demonstrezi fapul ca esti o persoana de incredere. asta are nevoie de timp, nu sa te culci seara si dimineata sa fie totul ok.
fa-ti trebyurile cum trebuie la scoala si sa vezi cum va avea iar incredere in tine. si schimba-ti prietenii. lasa-le dracu de tigari sau alte balarii, esti tanar si n-ai nevoie de asa ceva.
da-i pe guma de mestecat. ca nu-i nicio rusine in asta.
"Am 16 ani,... cred ca pot face si eu diferenta dintre bine si rau"
Serios?! Pana acum nu ai dovedit-o.
"Pana acum un an obișnuiam sa fiu o persoană energica, plina de viață si foarte sociabila."
Daca a fi sociabil, inseamna a fi drogat, atunci sincer, serios, mai bine "izolat". Izolat de anturajul prost.
Te consideri mai de incredere decat esti. Si slab la invatatura, si pot head, singura ta calitate e ca nu vrei sa-ti superi mama... prea mult. Invata si in cativa ani vei fi independent.
Nu stiu de ce lumea face atata zarva pe baza THC- ului. Stiu mai multe cazuri cu fumatori de tigari care au dat de belele, sa nu mai zic de alcoolici care provoaca accidente si omoara oameni. Nu da vina pe "cui" pentru ca nu ai invatat, ca nu a venit la tine "cuiul"- Hai fumeaza-ma! Eu zic sa lasi toate viciile deoparte, antreneaza-te, schimba-te, asculta de mama ta deoarece poate ca te-a dat afara dar asta a fost o reactie nervoasa spontana, daca nu ar tine la tine te-ar lasa sa fii un nimeni. Asteapta sa faci 18 ani si demonstreaza ca te-ai schimbat. De incercat, multi am incercat "multe" dar nu inseamna ca trebuie sa si depindem de ele.
In primul rand tu trebuie sa fi fericit deoarece mama ta te iubeste atat de mult incat si-ar sacrifica oricand din timpul sau pentru a te scoate de pe o cale gresita si pentru a te pune pe una buna, cred ca daca ar fi la lucru si cumva ar afla ca ai probleme ar lasa lucrul balta si ar veni la tine.Trebuie sa o intelegi,ai fost repetent si ai consumat substante stupefiante,ea doresta ca orice alt parinte ca copilul sau sa ajunga un om important in viata si pana nu-i dovedesti ca vei ajunge un om de succes(sa inveti mai mult,sa iei note mai bune,sa ai activitati extrascolare constructive gen un sport) sunt slabe sanse sa te lase de capul tau, ea are incredere in tine dar a trecut prin asa multe in viata incat instinctul ii spune ca acum e momentul sa se lipeasca de tine si sa te indrume spre un drum bun, tu trebuie sa o asculti si sa fi din ce in ce mai harnic, mai disciplinat, constient de situatia in care te afli.Ma bucur ca te-ai lasat de acele substante pentru mama ta dar ar trebui sa continui sa nu le consumi toata viata ta pentru binele tau, deoarece iti fac rau organismului, te storc de energie cu timpul si multe alte aspecte negative.Surprinde-ti mama in moduri placute, gateste fara sa o anunti inainte sa ajunga de la servici, ia note mai bune, apuca-te de un sport, cumpara-i o floare fara un motiv anume spune-i doar multumesc ca faci parte din viata mea.
Avand in vedere ca ai 16 ani si deja ai o asemenea problema nu prea ar trebui sa te mire faptul ca mama ta te tine din scurt.
Eu am facut o prostie acum 7 ani cam asa si acum am 22 si mama tot nu are incredere in mine si este sceptica deoarece ii este frica sa nu fac aceias greseala si sa nu ma pot descurca sa imi fac rau iar ea sa nu ma poata ajua.Este deranjant si enervant sa iti tot sufle cineva in ceafa si stiu cum este dar pana nu vei mai credste nu ii vei arata ca ai invatat din greseli si esti stapan pe propriile forte si chiar sa te intreti singur a tai nu vor inceta.
Nu ai ce sa faci cel putin pana la 18 decat sa le recastigi increderea si sa ai grija pe mai departe de tine. Apreciazo, multumestei si ea te va intelege.