| Ana126890 a întrebat:

Ok, TPU ma simt cam nasol. M-am certat cu maica mea si din draci i-am insirat niste cuvinte. gen "esti o mama groaznica, mai bine mor decat sa stau cu una ca tine, stricta, rea, nu te iubesc absolut deloc" etc. pe de o parte si o merita (nu ma faceti "rasfatata" o nunununu)) nu stiti ce e la mine in casa, nu stau sa fac rezumat la cei 14 ani de viata aici doar sa-mi dati dreptate))))))))))). Doar las again de la mine ca is obisnuita, cum dreg faza? Mersi funda

Răspuns Câştigător
| Notmyaccount a răspuns:

Ok. Hai sa-ti zic: in primul rand nu e nimeni obligat sa "iti raspunda dracu mai repede". Dar trecand peste, ma regasesc in situatie si o regasesc si pe mama in situatia.
Ma apuc de plans zgomotos si ma bag in pat- e arma oricarei mame ce vrea sa transmita odraslei ca e o monstruozitate care o face pe ceea ce i-a dat viata sa adoarma plangand si suspinand. Eu nu aplaud niciodata ideea de a lasa de la sine. E o prostie, fiindca te macina foarte tare si e oricum e doar o chestie de timp. Candva n o sa mai reusesti sa lasi de la tine si mai bine sa explodeze toate emotiile acum, decat peste doi ani cand deja o sa ai mai multe frustrari acumulate.
Daca chiar vrei sa lasi garda jos, cere-ti scuze. Cere-ti ierzare, de fapt, ca am inteles ca are alt impact. Spune cat de rau iti pare. ( e greu sa par conbingatoare, fiindca eu nu mi cer niciodata scuze. Nu ca as fi vreun exemplu de urmat). Nu cumpara flori sau bomboane sau orice altceva. Totu trebuie sa vina din suflet.

9 răspunsuri:
| Sofer a răspuns:

Nu ar trebui sa zici lucrurile alea. Totuși e încă mama ta.

| Endoryus a răspuns:

In locul ei te dadeam la adoptie. Ti-am vazut toate intrebarile. Imi imaginez ce 'drame' reale ai si ce viata grea duci. Sa nu mai zic de vocabular.

| 1dintrevoi a răspuns (pentru Endoryus):

Pe bune?
Asta e gandire matura, sa-i spui unui copil ca trebuie abandonat? Tu ai macar o farama de materie cenusie in craniul acela? Da, un copil (si da, nu da ochii peste cap, 14 ani inseamna tot copil), poate ajunge sa scrie toate tampeniile alea pentru ca nu e supravegheat/ghidat de catre parinte. Un copil nu e un animal de companie, mai trebuie sa te interesezi si tu ce probleme are, sa-i dai sfaturi, sa fii prezent cand are intrebari sau sufera. Si da... ce citesti tu aici sunt drame reale pentru o minora de varsta ei. Sau esti si tu unul dintr-aia care o arde pe net cu postari in care cer interzicerea educatie sexuale in scoli, dar sunt dezgustati domn'le de felul in care se comporta sau vorbesc adolescentii. De parca tu n-ai fi facut greseala in viata ta. Tu esti perfect. Cred ca ai gasit si vaccin pentru corona la cat de bun esti.

| Endoryus a răspuns (pentru 1dintrevoi):

Ea se cearta cu mama ei? De cand copilul se cearta cu parintele? Nu imi raspunde, nu ma doare de parerea ta. Totusi, mai incet, linisteste-te. Pare ca mai ai putin si iti pocneste o vena in cap. Vezi intai ce intrebari are si dupa fa tu pe inteligentul mai departe cu ea, nu cu mine.

| Stefystf28 a răspuns (pentru Endoryus):

Bai inteleptu pamantului. Fata are o problema cu mama ei,nu se inteleg si fata din cauza nervilor si frustratilor si faptul ca a trebuit sa tina in ea anumite lucruri, a rabufnit! Eu ii dau dreptate intr.un fel, e la varsta aia a adolescentei.Dar vai, ma scuzi, tu ai crescut in palat cu cartea de bune maniere la capul patului.

| Ana126890 explică (pentru Stefystf28):

Din fericire mai exista și persoane înțelegătoare, cu capul pe umeri și o minte deschisa.
pup

| ruddy a răspuns:

Ai dreptate nu stim ce ii la tine in casa, dar atata timp cat se ocupa de tine sa mergi la scoala, sa ai mancare, telefon etc nu prea cred ca ai ce comenta.Peste 4 ani, cand vei implini 18 ani si ve fi '' independenta'' o sa te loveasca viata cu o palma peste fata sa iti revii ( crede-ma).
Iti propun, sa faci un gest frumos (gatesti ceva bun, ii cumperi ceva ) si sa ii ceri scuze. Incearca sa nu o calci prea tare pe bec.
Ghici ce, la varsta ta avem si eu certuri cu maica-mea, dupa 8 ani ii dau dreptate, dar cam tarziu, dar nu si pentru tine.

| lorix a răspuns:

Cine iti cumpara tie iphone si alte mofturi fara sens la varsta ta, nu "groaznica" aia de maica-ta?

| Ana126890 explică:

Dupa ce i-am zis mamei alea a dat o in bocit si s-a bagat la somn maybe o s o fac si eu daca nu raspundeti dracu mai repede mersi))))))))))))))