anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Pana la urma poate fi ajutat un om prin cuvinte? Ma gandesc la sfaturi.Ma gandesc la a ii spune diverse filosofii de viata in mod direct. Oare modalitatea ok e pur si simplu sa arati ce ai ajuns sa stii prin exemplu propriu si in rest doar sa-l ajuti pe omul ala sa ajunga el singur la concluziile de care are nevoie, asta intr-un mod foarte subtil, eventual printr-o intrebare? Intreb pentru ca am cam tot dat sfaturi pe aici si ma intreb daca fac bine ce fac. Cineva mi-a spus "You`re doing it rong" si incep sa cred ca are dreptate. Va rog raspundeti daca chiar stiti despre ce vorbiti, e foarte posibil sa-mi inchid contul. Multumesc anticipat.

Răspuns Câştigător
| Sweete a răspuns:

Da, eu credd ca asta se poate, pentru ca daca doar ii spui acelei persoane, ce trebuie sa faca, e ca si cum i`a picat raspunsul din cer.Asta se numeste psihologie.Si eu fac la fel, si eu cred ca daca nu am face asta, unii nu si-ar da seama de anumite lucruri.Cred ca si asa se pot rezolva unele probleme. Pur si simplu prin niste cuvinte de duh. Sper ca te-am ajutat!

36 răspunsuri:
| Holocaust a răspuns (pentru anonim_4396):

Hmm, preferabil ar fi să-şi dea fiecare seama ce problemă are, dar nu sunt toţi în stare s-o facă, şi astfel ajung pe TPU.laughing
Când îi spui cuiva ce problemă are, în majoritatea cazurilor, acesta neagă. Nouă oamenilor ne stă în caracter să facem asta. Poţi ajuta, sau mai bine zis, deschide ochii oricărei persoane ce e dispusă să facă acest lucru, atât printr-o întrebare, cât şi prin sfaturi raportare la propria persoană.
Ce cred despre răspunsul dat lui marycroitor? Că vrei să te lauzi.Acum,după cum am mai zis, ar fi fost preferabil ca tipele respective să-şi dea seama şi singure unde greşesc, că doar n-o să fii tu mereu lângă ele să le dai sfaturi. Poate nu e manipulare, ci doar un mic ajutor. E ca şi atunci când rezolvi o problemă la mate.Profesorul îţi dă formula, iar tu rezolvi restul problemei.Se poate privi şi din punctul ăsta de vedere. Dacă au înţeles, vor lua în considerare punctul tău de vedere, iar dacă nu vor înţelege sfatul tău, vor căuta singure răspunsul.Liberul arbitru.
P. S.:Cine ţi-a zis "You're doing it wrong"? Eu?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Holocaust):

Tu nu crezi ca eu chiar am dat niste raspunsuri pe aici strict din dorinta de a ajuta si nu ca sa ma dau mare, dar nu e o problema, chiar nu ma deranjeaza tongue. Am inteles. Tu zici ca e ok sa dai sfaturi.Am renuntat la idee pentru ca majoritatea problemelor vin lipsa de stima de sine si lipsa de incredere in sine, si raspunsurile mele spre a rezolva problemele astea se concentrau. Dar am ajuns la concluzia ca numai prin experienta se poat rezolva si ca teoria, cuvintele, la stie toata lumea. Daaaa, tu mi-ai zis ca I am doing it wrong si mi s-a activat un beculet. Am trimis 2 mesaje (tie, Gorath) si am vrut si lui Woodenpints, dar e suspendat, practic cu voi trei am mai vorbit si vroiam si parerea voastra. Altii, ai vazut, mi-au zis sa nu-l inchid dar aveau impresia ca il inchid ca sunt hartuit de nu stiu cine, etc si chiar nu e cazul. Dar problemele alea doua de mai sus, probleme care strica pur si simplu ce are omul mai frumos, ale nu cred eu ca se rezolva decat prin experienta si fiecare trebuie sa faca asta singur.nu poti fi ajutat pentru ca e ceva ce tine de tine insuti.

Am glumit cu partea aia.Nu trebuia să mă iei în serios. Woodenpints are alt cont, şi oricum, lui i se cam rupe de chestii de-astea.
Am înţeles ce vrei să spui, şi sincer, sunt de acord. Până la urmă, îţi ştergi contul?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Holocaust):

Da.Am trimis catre admin sa-mi inchida contul.This is goodbye. Mi-a facut placere, cu tine mai mult decat cu oricine de pe site happy

Eu m-am plictisit puţin de site, dar nu ştiu dacă să-mi şterg contul sau să aştept să "se depună praful" pe el. Oricum, tu ai motivele tale.
Baftă în continuare.

| SomeRandomDude a răspuns:

Poti sa-l ajuti din fff multe cuvinte pentru ca daca te gandesti ce zici si pui suflet acel om te va crede si il si ajuti si intr-o zi te va ajuta si el sper ca te-am ajutat