De ce apare? Pentru ca unii bărbați vor sa aibă impresia ca ei dețin controlul asupra soției lor.Vor sa afirme ca tu, ca femeie, esti lipsită de apărare si esti la mila lor, ei având putere deplina asupra ta. Poate apărea din cauza nervilor, dar asta e mai mult picătura ce umple paharul.Motivele sunt mult mai complexe, furia fiind doar un impuls.Violenta se poate datora si unor traume din copilarie.De exemplu, daca tu ai vazut zilnic cum tatal tau o agreseaza fizic si verbal pe mama ta, sunt mari sanse ca in viitor sa reproduci acest comportament (nu in toate cazurile). Cum se poate combate? Multe femei așteaptă un ajutor divin, ele cred ca peste noapte soțul lor o sa se schimbe.Dar rareori se schimba.De obicei, abuzul e din ce in ce mai frecvent, situația se inrautateste.In loc sa facă ceva, ele par sa-si accepte "soarta"sau sa spere la o schimbare(de cele mai multe ori irealizabila).Ce ar trebui facut? Le dispretuiesc mai mult pe acele femei care se lasa batute fara sa zica nimic, decat pe cei care sunt violenti cu ele.Sa zicem ca ar exista si situatii mai complicate, in care respectivele femei duc lipsa de alternative.Dar in general ele pur si simplu de resemneaza.
Da nici eu nu le gasesc scuze.
Dar exista acele femei care asa au fost invatate de acasa adica ele cred ca e normal.Sau sunt care nu scapa nici cum de ei ca pe politie de multe ori nu te poti baza.Sau care sunt foarte influenti si le poate face rau si atunci ma intreb vecini daca vad, daca sesizeaza cineva la politie sau exista urme si dovezi de ce nu intervin.E clar ca femeia aia are o problema psihica sau de o alta natura de sta batuta.
Repet nu le caut scuze dar intreb asa.
Nu neaparat are o problema psihica.Prostia nu e o problema psihica.Ele pur si simplu nu dau doi bani pe ele, asa ca de ce ar face sotii lor asta? Au inteligenta unor animale, n-au decat sa fie tratate ca niste animale.Stiu,exista cazuri si cazuri.Pe unele pot cat de cat sa le inteleg, adica imi dau seama ce le-a determinat sa suporte abuzurile constante.Nu le dau dreptate, dar le inteleg, pana intr-un anumit punct.Vecinii vad, e adevarat, dar nu le pasa, prefera sa nu se implice.Multi oameni merg pe principiul asta,"nu e treaba mea, n-am de ce sa ma implic".Cat despre acele femei care cred ca asa e normal....imi provoaca dezgust.Si ce daca asa au fost invatate? N-au creier?
Eu unul nu sunt de acord cu ea, dar adevărul este că foarte multi bărbați ( în general ) recurg la violența domestică din cauza că asa au fost educați de acasă. Cel puțin in cazul meu asa a fost, taică-meu crescut la tara cu mentalitate învechită rău de tot îi mai dădea maică-mii o palmă ( cel puțin cât am observat eu ). Acu nu știu dacă se poate baga la violență domestica si am sa spun si de ce am dubii : Am mai vorbit cu mai multi oameni din mai multe medii, cu situații financiare diferite etc si 95% mi-au spus că e ok ca bărbatul să-i mai dea o palmă partenerei ( poate mă lămurește si pe mine cineva ). Cu mine a fost cu totul altă treabă... Pe mine taică-meu m-a bătut în prostie ( ce-i drept si eu o mai dădeam în bară, dar se putea si cu vorbă bună după părerea mea ) si asta m-a marcat într-un fel plus că mi-a întărit FOARTE MULT caracterul cu toate că eram destul de dur si al dracului ( mai mereu când ma bătea si întreba: Mai faci? eu răspundeam: Da, si bătaia continua frumos. După mine bărbatul nu ar trebui să-si lovească partenera dar în educația copilului eu as zice că este benefică în funcție de cum vrei să-ti educi copilul si cum vrei să-l modelezi. Am avut colegi pe care părinții nu i-au bătut si le-au vorbit frumos etc etc si la orice problemă pe care o întâmpină se blochează, plâng cu alte cuvinte au caracter slab. Există si riscuri ca copilul tău să te urască pe viață, să nu mai vorbească cu tine absolut de loc, dar ehh unui oameni nu văd în asta o problemă ( printre care si taică-meu ). Eu cred ca toate problemele de genu se pot combate cu educație dar doar in timp. Atât timp cât încă există acea mentalitate învechită prea puține rezolvă educația. Cu oameni aia nu ai ce să le faci decât să le spui si să le arăți că au greșit si să speri ca se vor schimba ( dacă nu ei măcar copii lor care pot primii o educatie de mici ). Dacă îi bagi la închisoare mai rău faci părerea mea, că acolo creste si mai mult frustrarea din ei si intră în contact cu fel si fel de oameni ( dintre care cei mai multe de acolo nu ajută la combaterea violenței, ba din contră ). În concluzie toată problema asta se va rezolva în timp cu răbdare si educatie suficientă.
Una este sa il scuturi de o mana si alta este sa il bati de il smintesti.Crezi ca pe copilul ala il mai intereseaza? Aveam un vecin pe care atata il bateau ai lui incat acum putea da cu el de pereti ca facea mai de a dracu.Era ceva de genu "fac oricum lucrul asta gresit ca mai mult decat bataia aia ce pot sa patesc" si la randui devine violent in societate si cu viitori copii (asta la bataia de fiecare data cand face ceva nu la infricat).
Iar la faza cu batutul partenerei ii clar ca nu se pune problema sper eu sa fie cineva de acord si sincer am o bucurie sadica atunci cand vad ca un om (indiferent femeie barbat dar in general femeile sunt) riposteaza si isi omoara agresorul poate e aiurea ca gandesc asa dar nu pot sa fiu impocrita si sa nu recunosc ca un fior de bucurie in mine exista.
Iar cu faza cu inchisul ba da cred ca sunt de acord dar cu conditia sa nu mai iasa niciodata intre oameni deoarece ala nu se va putea reabilita niciodata.
Apare din cauza saraciei, needucatiei, etc. Cei saraci nu au acces la educatie ca si cei cu o situatie financiara mai buna. Educatia cred ca ar duce la rezolvarea cazurilor de violenta domestica.
Lumea e întoarsă cu fundul în sus. În fiecare zi se întâmplă astfel de lucruri. Violența domestică apare între doi îndrăgostiți. Atunci când apare gelozia, ura etc. Pe scurt, relația se distruge. În mare parte bărbații fac asta( eu sunt băiat). Dar unele femei preferă să sufere în tăcere și să stea pur și simplu în relația respectivă. Fie forțate de parteneri ori pentru anumite lucruri. De exemplu copii, nu au casă etc. Zi de zi o femeie e agresată de partener. Acest lucru trebuie oprit. Dar mă îndoiesc că se poate. De făcut din păcate, nu se poate face nimic. Sunt tot felul de organizații pentru combaterea violenței domestice. Dar nu se poate sta după fiecare bărbat/femeie mereu ca să se poată opri asta. Cu copii mereu. De la motive banale. Eu văd în parc mereu chestii de genul. Dar nu se poate face nimic nici în acest caz. După mine, orice tip de violență ar trebui să fie OPRITĂ!
Astfel de greseli apar doar cand femeile nu stiu sa-si aleaga bine partenerul de viata. Daca femeile ar fi mai inteligente, populatia pamantului ar scade FOARTE mult.
Oricum. este vina lor. Si-o fac cu mana lor. Viitorul lor depinde si de modul cum isi aleg sotul.
Ha! Zici asta pentru că ești băiat. LOL!
Bine dar acum sa fim seriosi ei nu trebuie sa loveasca pe nimeni deoarece violenta fizica nu e permisa.Nu esti stapanul nimanui sa ii ordon tu viata si drumul.
Da daca femeile.au un astfel de barbat de acord ca trebuie sa il paraseasca nu sa accepte asta este foarte adevarat si multe gresesc ne facand asta dar nu poti sa zici ele sunt de vina in toatalitate.In primul rand el cu ce drept ridica mana asupra cuiva?
Eu am un exemplu in vecini de femeile care isi bate barbatul.Sti cum spala.ala haine si geamuri si face de mancare . Cand vina aia de la munca el e sfant pe icoane
Sunt femei care nu au nici o scuza pentru ca stau cu astfel de animale dar nici un barbat sau un om de pe lumea asta nu are dreptul sa loveasca pe cineva.Nimeni nu are drept de viata si de moarte asupra nimanui.Nici sot asupra sotiei nici sotia asupra sotului nici parintelui asupra copilului.Violenta fizica provine din perspectiva mea de la o problema psihica pentru care este nevoie de un tratament de la psihiatrie si daca este avansata fara sa fie tinuta sub control pentru ca nu vor acele perosane asta sa fie pedepsite cu inchisoarea
Sunt de acord. Nu am zis că dacă nu au unde să stea e o scuză pentru a sta cu astfel de oameni. Ai dreptate. O expertiză psihiatrică e o idee bună. Dar nu se va întâmpla asta.
Nu se intampla nimic din cauza inculturi, coruptiei, sistemului de rahat si pentru ca toti idioti sunt la putere sau fac legea.
A fost caz o femeie care sa depsartit de unu ca o batea si dupa a amenintato a urmarito a hartuito ea a depus plangere la politie si a cerut ordin de restrictie a anuntat femeia ca a incalcat ordinul i-a dat un avertizment pana a mers la ea la munca si a impuscato.
Altul inchis pentru ca si-a omorat sotia a luat 10 ani dupa 10 a venit acasa s-a recasatorit si a omorato si pe a doua ca nu era gata mancarea unde e legea ala trebuia dupa prima crima inchis pe viata fara posibilitatea de a mai avea contact cu oameni astea nu mai merita o a doua sansa.
Sau mama aia care si-a batut fica pana ia rupt splina pentru ca a parat-o la taicaso (barbatuso) ca mai are un telefon.Aia o dezaxata care trebuie sa intre in puscarie sai ii rupa si la ea alea de acolo splina.Iar tatal fetei in loc sa umble dupa al doilea telefon a lui femeiesa trebuia sa fie atent la fata cand ii spune ca masa o bate ca nu cred ca era prima oara.
Din pacate poate fi mult mai complicat.
Multi dintre cei care practica violenta (barbati, dar si femei, fizic, dar si psihologic) au o "dotare" speciala incit sa preintimpine reactiile din partea victimei.
Apoi, unele dintre femei sunt puse in situatia ori sa nu aiba unde pleca (lipsa locuinta, mijloace materiale), ori sa le fie greu sau sa aiba remuscari sa-si paraseasca copiii, ori sa fie sub amenintare serioasa din partea partenerului.
Cum lupti cu toate astea? Eu nu spun ca nu trebuie, dar realitatea poate fi foarte nedreapta. Oamenii nu sunt pregatiti in mod normal pentru astfel de situatii, de aici o alta dificultate. Toti insa credem ca stim despre ce e vorba, pana ni se intampla. Ceece ni se intampla de multe ori nu seamana cu impresiile din mintea noastra.
Asta am spus si eu.De aceia zic ca trebuie cineva cumva sa inceapa incet sa combata si sa le invete pe acele femei, copii etc sa incerce sa se descurce in viata si sa nu depinda de sot, parinti ca daca in caz ca o sa aiba parte de un astfel de tratament sa nu poata nimeni sa ii constranga si oblige sa stea sau sa rabde
Bărbații sunt superiori femeilor, dacă tot ești religioasă nu te mai plânge, de aia este Iisus Bărbat și a făcut bărbatul primul, vă plângeți că vă lovesc bărbații de câteva ori, dar dacă trăiați în evul mediu când erați violate și torturate ce mai făceați? Unele femei vor să fie egale cu bărbații, așa că dacă o femeie supără un bărbat, o tratează ca pe unul, o bate.
Nu trebuie sa fi violent nici cu o femeie nici cu un barbat deoarece nu esti superior fata de nimeni.Cred in Dumnezeu dar asta nu inseamna ca a creat femeia sa ii fie inferioara.
"Ea a fost făcută din coastă, nu din picior să fie calcată, nu din cap ca să fie superioară, ci dintr-o parte, ca sa fie egală, sub mînă ca sa fie protejată și lîngă inimă ca să fie iubită"
Parerea mea este ca ce vezi in casa asa faci si tu: de Exemplu un copil vede ca taicasu o bate pe maicasa asa o sa faca si el la scoala si cu femeia lui s-au in copii lui.
Da sunt 100% sigura.La mine in casa nu o sa decida doar barbatul ci o sa luam decizi de comun acord daca ii convine bine daca nu usa ca nu sunt si nici nu voi fi subalterna in casa la mine si nu o sa stau cu un barbat violent si nici o femeie nu trebuie sa suporte acele animale.
De mine ce sa mai zic as prefera ca tu si mentalitatea ta nici sa nu existati.
Asta intelegi tu prin a fi feminist? Eu nu tin cu femeile sunt neutra atata timp cat ambi parteneri au dreptate sau sunt corect.Nu sunt feminista daca spun ca nu e voie si nu ar trebui sa existe violenta domestica sau un alt gen de violenta.Am facut si eu ceva sport unde am invatat autoaparare, disciplina si autocontrol dar asta nu inseamna ca trebuie sa iau la pumni si picioare pe cineva doar pentru ca nu suntem pe aceias lungime de unda.
Am zis eu ceva că trebuie să luăm la pumni pe oricine? Deja aberezi, nu există o lume fără violență, te-aș bate numai pentru că te plângi, trăim în lumea în care trăim, dacă bărbații vă bat pur și simplu părăsiții, dacă voi sunteți nesătule după bani și p%#@ atunci stați și îndurați, nici eu nu sunt de acord cu violența dar câteodată trebuie să fie și ea prezentă, îți explic degeaba, probabil că ești bolnavă mintală de tot o ții pe a ta.
Tu ai citit si restul comentarilor in care toti explicam ca femeia care sta cu un barbat violent trebuie sa plece sau ca nu are scuza? Tu cred ca ai problema la mansarda in cazul in care te gandesti ca un om care are un necaz si se plage trebuie luat la pumni si cred ca nu ar trebui sa ai copii si familie sa vezi tu acolo plangeri...Ai 17 ani inca si mai ai de crescut si invatat ce inseamna viata asta si tare ma tem ca o sa mori singur deoarece lumea se mai emancipeaza iar tu cu apucaturile tale ori o sa iei des pe falci ori nu va mai sta nimeni cu tine niciodata.Ce experienta ai tu la 17 ani cu femeile de vorbesti asa usor despre familie si violenta domestica? Ai trecut prin 3 caznici ai 5 copii acasa sa stii ce inseamna?
„Cred ca maicata cu taicato asa te-au crescut din pumni si picioare"... doar odată m-a bătut tata. Oamenii sunt răi, dacă te plângi mai rău fac, dacă faci uitată situația și omul vede că nu te plângi și încetează deoarece observă că nu a avut niciun efect și se va gândi cu părere de rău la ceea ce a făcut, în schimb dacă te plângi abuzurile vor continua, ba chiar mai rău. Și da, am 17 ani dar sunt de n ori mai matur ca tine, și nu, nu am avut "3 caznici ai 5 copii" dar știu cum stă treaba. Haide să-ți dau un exemplu, dacă nici acum nu înțelegi și tot pe a ta o ții, prezinți semne de schizofrenie/altă boală mintală a cărui nume l-am uitat; dacă copilul tău îți spune că a luat o notă proastă, etc. și tu îl bați, apoi observi că nu-ți mai spune nimic rău, tu vei crede că gata l-ai învățat minte, dar el de fapt se va închide în sine.
Din dorinta unora de a arata cine este mai tare un cuplu.
Cum se combate- PA! la revedere!
SA PRIMEASCA ACEEASI """ LECTIE!""""
Pentru ca Dumnezeu.Rasa umana a fost invatata ca Dumnezeu ne este superior noua si trebuie sa ne fie frica de el, iar acum anumite persoane vor sa isi arate superioritatea fata de un lucru pentru ca de ce nu, sper ca intelegi.
OmuCuProgramarea întreabă:
nicoleta_5825 întreabă: