De ce apare? Pentru ca unii bărbați vor sa aibă impresia ca ei dețin controlul asupra soției lor.Vor sa afirme ca tu, ca femeie, esti lipsită de apărare si esti la mila lor, ei având putere deplina asupra ta. Poate apărea din cauza nervilor, dar asta e mai mult picătura ce umple paharul.Motivele sunt mult mai complexe, furia fiind doar un impuls.Violenta se poate datora si unor traume din copilarie.De exemplu, daca tu ai vazut zilnic cum tatal tau o agreseaza fizic si verbal pe mama ta, sunt mari sanse ca in viitor sa reproduci acest comportament (nu in toate cazurile). Cum se poate combate? Multe femei așteaptă un ajutor divin, ele cred ca peste noapte soțul lor o sa se schimbe.Dar rareori se schimba.De obicei, abuzul e din ce in ce mai frecvent, situația se inrautateste.In loc sa facă ceva, ele par sa-si accepte "soarta"sau sa spere la o schimbare(de cele mai multe ori irealizabila).Ce ar trebui facut? Le dispretuiesc mai mult pe acele femei care se lasa batute fara sa zica nimic, decat pe cei care sunt violenti cu ele.Sa zicem ca ar exista si situatii mai complicate, in care respectivele femei duc lipsa de alternative.Dar in general ele pur si simplu de resemneaza.
Pentru ca Dumnezeu.Rasa umana a fost invatata ca Dumnezeu ne este superior noua si trebuie sa ne fie frica de el, iar acum anumite persoane vor sa isi arate superioritatea fata de un lucru pentru ca de ce nu, sper ca intelegi.
Am 22 de ani cat de lunga relatie vrei sa am ....Niciodata nu am sa stau cu un om cu care nu ma inteleg sau unul violent din siguranta pentru el ca daca ar fi violent si nu as putea sa il parasesc deoarece mar forta cumva prin violenta poate nu as putea sa il bat fiind femeie da tot doarme o data si cred ca nici maicasa la morga nu l-ar mai recunoaste
De mine ce sa mai zic as prefera ca tu si mentalitatea ta nici sa nu existati.
Asta intelegi tu prin a fi feminist? Eu nu tin cu femeile sunt neutra atata timp cat ambi parteneri au dreptate sau sunt corect.Nu sunt feminista daca spun ca nu e voie si nu ar trebui sa existe violenta domestica sau un alt gen de violenta.Am facut si eu ceva sport unde am invatat autoaparare, disciplina si autocontrol dar asta nu inseamna ca trebuie sa iau la pumni si picioare pe cineva doar pentru ca nu suntem pe aceias lungime de unda.
Am zis eu ceva că trebuie să luăm la pumni pe oricine? Deja aberezi, nu există o lume fără violență, te-aș bate numai pentru că te plângi, trăim în lumea în care trăim, dacă bărbații vă bat pur și simplu părăsiții, dacă voi sunteți nesătule după bani și p%#@ atunci stați și îndurați, nici eu nu sunt de acord cu violența dar câteodată trebuie să fie și ea prezentă, îți explic degeaba, probabil că ești bolnavă mintală de tot o ții pe a ta.
Tu ai citit si restul comentarilor in care toti explicam ca femeia care sta cu un barbat violent trebuie sa plece sau ca nu are scuza? Tu cred ca ai problema la mansarda in cazul in care te gandesti ca un om care are un necaz si se plage trebuie luat la pumni si cred ca nu ar trebui sa ai copii si familie sa vezi tu acolo plangeri...Ai 17 ani inca si mai ai de crescut si invatat ce inseamna viata asta si tare ma tem ca o sa mori singur deoarece lumea se mai emancipeaza iar tu cu apucaturile tale ori o sa iei des pe falci ori nu va mai sta nimeni cu tine niciodata.Ce experienta ai tu la 17 ani cu femeile de vorbesti asa usor despre familie si violenta domestica? Ai trecut prin 3 caznici ai 5 copii acasa sa stii ce inseamna?
„Cred ca maicata cu taicato asa te-au crescut din pumni si picioare"... doar odată m-a bătut tata. Oamenii sunt răi, dacă te plângi mai rău fac, dacă faci uitată situația și omul vede că nu te plângi și încetează deoarece observă că nu a avut niciun efect și se va gândi cu părere de rău la ceea ce a făcut, în schimb dacă te plângi abuzurile vor continua, ba chiar mai rău. Și da, am 17 ani dar sunt de n ori mai matur ca tine, și nu, nu am avut "3 caznici ai 5 copii" dar știu cum stă treaba. Haide să-ți dau un exemplu, dacă nici acum nu înțelegi și tot pe a ta o ții, prezinți semne de schizofrenie/altă boală mintală a cărui nume l-am uitat; dacă copilul tău îți spune că a luat o notă proastă, etc. și tu îl bați, apoi observi că nu-ți mai spune nimic rău, tu vei crede că gata l-ai învățat minte, dar el de fapt se va închide în sine.
Din dorinta unora de a arata cine este mai tare un cuplu.
Cum se combate- PA! la revedere!
SA PRIMEASCA ACEEASI """ LECTIE!""""
OmuCuProgramarea întreabă:
nicoleta_5825 întreabă: