| floareaalbastraa25 a întrebat:

PARERI*
Sa alegi ceea ce te face fericit sau sa alegi ceea ce este corect, chiar daca asta inseamna ca vei "suferi"?

Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă fericirea este satifacție de moment, nu. Dacă corect înseamnă ceea ce cred alții, nu.

15 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Sa alegi ceea ce este corect. Dar acest corect inseamna ca trebuie sa fie la modul general.
Nu doar al unuia caruia doar lui i se pare ca este corect.
In ziua de azi multi cred ca este corect doar ce gandesc si ce fac ei.
Asta cu „suferitul" depinde de fiecare cum gandeste.

| ania a răspuns:

Dacă alegi ce conștiința îți spune ca 3 incorect, nu ai fericire pe termen lung.

suntserios
| suntserios a răspuns:

E foarte importanta aici ce intelegi tu prin corect si in context

ca daca punem situatia
-nu vrei sa faci copii ca nu crezi ca te fac fericit
-faci copii ca asa e corect

calr nu e o abordare buna sa alegi ce e corect pentru societate

dar daca
-vrei sa furi bani ca banii te fac fericit
-nu e corect sa furi bani

cred ca e mai importnt sa alegi ce e corect

| Hammurabi a răspuns:

Din întrebarea ta să tragem concluzia că ceea ce te face fericit nu e corect? laughing

| 199onur7 a răspuns:

Amândouă te vor face să suferi....nu există fericirea Adevărată cu Adevărat.

| Utilizatoare123 a răspuns:

Dacă riscul e minim, alege ce te face fericit. Poate vei regreta mai tâziu "corectitudinea" și viața oricum e scurtă, alta nu vei avea.

| BeingSelfless a răspuns:

Depinde și de capabilitățile tale și în contextul în care te afli, și ce aspirații ai.

| Manticora a răspuns:

De unde stii ce te face fericit? De unde stii ca nu o sa fii dezamagit? Fa ce e corect, macar asa poti pune capul linistit pe perna seara
Dar depinde mult despre ce vorbim

| floareaalbastraa25 explică:

Aici ma refeream la "iubire". Adica iubesti pe cineva pe care nu l poti avea. Detaliat: m-am indragostit de iubitul prietenei mele, pe care il cunosc de 6 ani de zile (il cunosc de mai mult timp, decat o cunosc pe ea)... ma gandesc si la consecinte, daca eu si el ne vom pune intr o relatie. si de aici intrebarea: ce te face fericit sau ce e corect?

| dullcat a răspuns (pentru floareaalbastraa25):

Alege ce e corect.Tie ti-ar placea ca o prietena sa dea buzna peste relatia ta? Ipotetic vorbind.

| floareaalbastraa25 explică (pentru dullcat):

Nu... dar ma gandeam ca daca relatia lor nu mai merge, nu stiu... adica tot se termina intre ei si daca sunt eu si daca nu. si mna, incerc sa gasesc o solutie, sa fim ce ar trebui sa simt, nici nu stiu sa ma exprim

| suntserios a răspuns (pentru floareaalbastraa25):

Intrebare e... el ce simte pentru tine. Ca daca nu simte nimic nu prea ai cum sa alegi varianta cu fericirea ca nu vei fi cand sentmentele sunt doar dintr o directie.

| dullcat a răspuns (pentru floareaalbastraa25):

Inteleg ce zici dar nu poti sti daca ei nu isi rezolva eventual problemele.Tu spui ca e ok, fiindca oricum nu mai merge relatia, insa poti pica foarte prost la mijloc.Prietena ta poate foarte usor sa creada ca tu esti motivul pentru care ei au probleme, ca ai manipulat situatia in favorul tau.

| floareaalbastraa25 explică (pentru suntserios):

A zis ca ma place de ani de zilelaughing, dar nu a avut curaj sa spuna. si asa am mers fiecare pe drumul lui. dar acum nu stiu ce se intampla, d aia cer sfaturi/pareri, am nevoie.

| Raluca3007 a răspuns (pentru floareaalbastraa25):

Dar... Ai luat in considerare si ce simte el? A dat semne concrete sau ti-a spus si el ca te place? Daca si el simte la fel ca tine, inseamna ca relatia lor e foarte fragila si oricum nu ar fi mers. In acest caz puteți incerca si trebuie sa te resemnezi cu faptul ca iti vei pierde prietena, nu exista cale de mijloc. Daca el nu are aceleasi sentimente sau nu stii, atunci e mai bine sa nu te bagi, riști sa nu iti mearga cu baiatul si iti pierzi si prietena. Daca e a doua varianta, mai bine ar fi sa incerci sa te distantezi de ei, sa nu mai petreceți timp impreuna, pentru ca te vei simti din ce in ce mai prost de fiecare data cand ii vezi. Sau, daca el e constient ca il placi dar e indecis cu cine sa ramana... Din nou mai bine te retragi. Daca incerci sa il convingi sa ramana cu tine, mereu va avea indoieli si s-ar putea chiar sa se intoarca la ea. Trebuie sa ia el decizia. Probabil esti foarte tanara si mereu prima iubire ni se pare de neinlocuit, dar adevărul e ca vor mai fi ocazii sa descoperi dragostea, si fara tot acest triunghi amoros complicat. happy