| ana_1197 a întrebat:

Parinti mei sunt despartti de 7 aproape 8 ani, tata sta cu o alta femeie acum cu care ma inteleg foarte bine, dar nu stau in acelasi orsa cu mine si mama.Mama mea nu este de acord sa ma duc la el, dar eu nu am ascultato si am fost de mai multe ori pe acuns cu fratele meu mai mare si pretena lui, dar cum spune proverbul acela ulciorul nu mereg de multe ori la apa asa mi s-a intamplat si mie si a aflat mama ca am fost la el exact de 8 martie si s-a suparat foarte tare. Spuneti mi o modalitate sa o conving sa ma lase la el macar de 2-3 la 2 luni desi i-am explicat ca nu face bine daca nu ma lasa, ajutati-ma va rog sa gasesc o modalitate sa o conving pe mama sa ma lase la tata.

7 răspunsuri:
| fabiola a răspuns:

Daca esti incredintata mamei, tu nu trebuie sa pleci de acasa fara stirea ei pentru ca aceasta are mari responsabilitati asupra ta.Gandeste-te daca cumva pe drum ti s-ar fi intamplat ceva. Te inteleg ca iti iubesti tatal dar solutia corecta este ca acesta sa vina el la tine, sa discute cu mama ta si sa-i ceara sa te duci si la el.Sincer daca eram in postura tatalui tau ti-as fi cerut sa o anunti pe mama ta sau as fi facut-o chiar eu, asigurand-o ca esti in siguranta. Discuta cu calm, spune-i ca tu ii iubesti pe amandoi la fel si ca iti doresti sa simti si caldura tatalui macar odata pe saptamana.

| Linda a răspuns:

Opinia mea ar fi ca daca ai sub 18 ani si ea castiga banii in casa asculti de ea daca nu este de acord. Dupa aceea mergi daca vrei. E important sa aiba incredere in tine si sa nu o minti - cred eu.
Daca ar venit tatal tau in oras sa te vada?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca nu te lasa. vorbeste cu tatal tau si muta-te la el.Sa vezi ce schimbare radicala va suferii mama ta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dragoste cu de-a sila nu se poate, asta a auzit. Explica-i ca nici ura sau indiferenta cu de-a sila nu se poate. Indiferent de relatia lor actuala, esti fiica lui si ai nevoie SI de el (nu "de el", e posibil ea sa vada in relatia ta cu el o intentie de "atac" asupra familiei, deci exprima-te cu "am nevoie SI de el"). Poate se pricepe mai mult decat ea la matematica sau fizica, si ai nevoie de ajutor... happy
Incearca insa sa gasesti zile "neutre": nu de ziua ei, 8 martie, etc si incearca sa eviti conflictele pe tema asta (decat sa starnesti o cearta, mai bine fii perseverenta, intreab-o periodic daca totusi, nu-l poti vizita). Asta e, desi nu e normal, trebuie sa ai mai multa rabdare decat mama ta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Incearca sa ii spui ca tzii mult la tatal tau si ca nu e vina ta ca ei s-au despartit si de aceea nu trebuie ca tu sa suferi din aceasta cauza si roag-o frumos sa te lase si daca tot nu te lasa ii spui ca e cea mai rea mama din lume si ca nu te iubeste (chestii de astea) si incepi sa plangi. Daca e o mama adevarata cred ca te va lasa.winking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna.Si parintii mei sunt divortati(am 17 ani), iar mama mi-a bagat in cap inca de mica ce tata "bun" am, iar acum vine cu intrebari de genul "nu vrei sa stai mai mult de 2 saptamana la vara, nu?". Se aseamana un pic situatia, deci eu cred ca trebuie sa vb foarte serios cu mama ta, explica-i ca tu nu ai nicio vina si sa-si rezolve ei treburile.Sa nu te bage pe tine! Daca tot nu e de acord dupa ce ii explici exact ce simti, incearca cu ce a zis Georgian. Succes

| AcelasiEu_7797 a răspuns:

Pai zii la mama ta ca nu poti trai numai cu un parinte si ca trebuie sai vezi pe amandoi macar de 5 ori pe saptamana chiar daca mamei ta nu-i convine zii acest mesaj * MAMA stiu ca nu-ti convine ca TATA sta cu o alta femeie dar trebuie sa ma intelegi ca trebuie sa-l vad si pe el * daca tot refuza du-te la tatal tau si stai la el un timp iar daca mama ta vine sa te ia inapoi zi ca nu vii decat daca te lasa sa vii mai des la tatal tau sau cand vrei tu. Dar sa te gandesti trebuie sa stai la ambi parinti un timp egal ca sa nu se cauzeze iar certuri happy